Tuesday, August 14, 2012

Pra raya ...

Salam..

tak sabar rasanyer nak sambut aidilfitri... terdengar2 riuh rendah anak anak main bunga api n tercium cium bau rendang dari rumah rumah jiran kat kg nnt...
mula cuti raya apply start dari jumaat ni... pastu en hubby kata amiklah khkamis boleh siap2 apa yg patut... oooo tetiba sang isteri dia ni mmg suka bab2 tambah cuti ni kan hehehehe.. tak pa kita ambah cuti awal lagi, esok rabu 1/2 day.. haha jangan jeles ye... tapi balik kg insyaallah jumaat ptg2 skit ke.. sbb panas kan...

So, maknanyer esok saya hanya akan keja 1/2 hari je... lg setengah hari kemana? taklah nk ngabihkan duit sbb duit mmg dah tehad dah pun... tapi td pagi ada org tu ajak teman kan dia beli baju raya... on je, memandangkan kakak dia ni pun dah raya dulu kan... ooopssss...

N nak menyiapkan tugasan yang tak siap.. sian anak2 buah nnt.. jangan bimbang anak anak buah ku aina n aniss maklang akan siapkan, sbb maklang tak bagi baju raya tahun ni kan hehehehe... satu dah siap dah satu lagik tu tinggal nk tampal n jahit skit je... insyaallah boleh siap.. tapi Yaa pun nak, jenuh la maklang... tgk camna...

tahun ni best lagik.. meriah lagik sbb insyaallah sumer beraya kat perak... harap kakyong pun beraya kat simpang jugak kan... tahun lepas famili kita je kat kg.. nak print la gambo tahun lepas nak frame kan gantung kat dinding umah abah biar depa jeles hehehehe..

Oklah.. cukuplah tu, ni sekadar mengisi waktu nih sbb dah nak raya mood keja taqk berapa nak ada keja pun tak berapa nak ada... so selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir dan batin dari kami seisi keluarga...

Thursday, August 9, 2012

Aduhai mak peninnnnnn

Salam ramadhan & salam syawal yang insyaalah bakal menjelang minggu depan... Aduhai penin jugak nih... bukan apa, ilya dah bising mama dia ni tak buat lagik kueh raya... pastu mama plak dok pk, tiga project DIY mama tak siap lagik... 2 tu baru 40% dan yang satu tu heheheh 0% progress.. ni tak boleh jadik.. mama mesti jadik super mama...

Harap dalam minggu ni n minggu depan mamam boleh pulun sumer hehehehe... adeh sakit tengkuk..