Thursday, February 28, 2013

patchi.. singa n slide...

Salam...

pagi pagi makan patchi..
are you happy ini hari ?


hehehehe... sedaplah jugak... dulu cam pelik tp bila dh selalu makan (free) coklat ni dh rasa jemu plak.... citer sebalik coklat nih... sebenarnyer untuk cust sempena raya cina, tp bila kita post tak sampai courier tak jumpa patah blk kat kitorang apa lagik ngap jelah... patchi ni set sekali ngan buah limo..

bos mmg suka ngan ngan raya cina.. siap bawah singa naik opis.. ako dari jauh ok tp bila dekat.. larikkkkk teghoyak oooo.... serius takut... bila dekat larikkkkkkkkk



opis kita ada slide... hehehhehe.. sapa nak try ?

Friday, February 22, 2013

Syukur Alhamdulillah

hmmm.. alhamdulillah.. syukur pada Allah... arini masuk hari ke lima dah niaga kecik2 kat opis... hehehehe... penat? mmg penat huhuhuu.. tp en hubby mmg memahami...

tima kasih en hubby, di kala saya bersengkang mata... awak tolong tengok kan anak2.. sumer... moga Allah memberkati rezeki kita... :)

Hari ni.. hehehehe... yelahkan, dulu masa arwah mak ada mak buat kueh, kita plak buat bodo je kan... bila suh tolong tekap kueh ikut je tekap.. suh gulung ikut je gulung... apa bahan dalam letak sumer tak tau... la ni baru terkial kial call wanco tanya hehehehe.. tp sib baiklah kita ni jenis fast leaner (hehehe.. perasan...). Dan nasib baik internet banyak resepi... pilih mana yang mudah baca bismillah dan try n error.. so far alhamdulillah sumer mendapat feed back yang baik.. cumanyer malam tadi buat kueh lapis agak terkeras... tp salah sendiri.. org suh buh sesudu je pandai2 letak dua sudu.. sib baiklah budak2 kat opis ni faham... yg menjual ni masih amatur hehehe..

Hmm... besok nak cover tidolah... huhuhuhu... dh seminggu tido lewat jam 1 pg n bangun seawal 5 pagi mana nak masak... a..... waaaaaaaaaaa... drive g keja macam tersengguk sengguk je... cam na nak meluaskan empayar nih hehehehe... so sabtu ahad kita rehat.. ahad je kot baking muffin skit... n nampaknya en hubby pun seronok plak berbisnes... tp letih la skit.. baru dapat rasa 10% dari keletihan abah n mak berkedai membesarkan kami 5 beradik.. TIma kasih abah Mak...

Monday, February 18, 2013

Betul lah tu... Rezeki ALLAH siapa yg tahu.. janji usaha

Hmmm... Alhamdulillah.. jalan dh terbentang cuma nya usaha kena gigih skit n kena korban masa skit... Arini Alhamdulillah, 10 biji banana walnut muffin sold out sebelum lunch... tak jual mahal2 pun sebiji RM1.50 je.. N sebijik red velvet di tempah teman d bawak ke opis... Oklah kan...

Boleh ke nak antar kueh ke kedai2 ni ? larat ke rasanyer.. huhuhuhuhu... but insyaallah, kan ALLAH dah kata.. usaha, doa n tawakal... mintalah kepada DIA insyaallah d makbulkan..

Friday, February 15, 2013

satu lagik...

rajinnyer kenkawan kata.. jawab ku.. tengah rajin ni jangan d tegur kalau dah malas esok sampai naik berkarat oven tu tak d gunakan... hehehehe.. dh ada yg order untuk bulan tiga ni... Alhamdulillah... tp bukan yang ni..

Ini adalah cup cake nenas.. sonang sangat buat dia n moist... oklah rasadia...  kurangkan gula ye.. jgn pertikaikan creeam cheese atas dia ye... buat pagi tadi jam 6.30am sementara nak bersiap g keja...



Monday, February 4, 2013

ta daaaa....

Alhamdulillah.. kami sumer dh sihat.. sebelum nih, minggu lepas luqman cirit birit n muntah muntah.. sian dia dh susut skit... pastu sinus ilya pun menjadi balik... walau dh cuba berpantang tp tu lah... sian dia... terpaksa mama wapkan muka dia selalu... pastu khamis lepas ni kita balik melaka n haritu gak mama kena food poisoning... gila lembik.. kt opis muntah cirit cirit... sbb tak drive, tak boleh nak ke klinik... huhuhu.. sedih kan... terpaksalah bertahan. sampailah babah amik balik keja n teruss ke melaka.. sabtu plak babah plak cirit birit, nasib baik mama n luqman dah ok.. Balik dari melaka call pakcu.. sian, dia plak demam n cirit birit... rasanyer musim nih kan... Di doakan semoga selepas ni sumer sihat sejahtera... lagipun nak balik perak plak... tak best la kalau tak sihat kan...

tada.... ni dia, red velvet cupcake yg di buat last 2 weeks... tak sempat nak amik gambar yang dh di sapu cream cheese.. cantik tak? Jangan jeles.... hehehehehe.. sapa nak rasa sila angkat tangan....