Monday, April 8, 2013

ini kami... :)


Hmm... dah april kan... semenjak cpu dok bawak n pindah opis kat tingkat 2 ni kan... susah rasanyer nak upload gambar ke nk update blog...  

kita masuk periihal anak anak ....
.
ilya.. exam SRA baru ni kurang memberangsangkan... tapi for tajwid mama puas hati ye... 1st time kan.. dulu kat tadika, da 6 orang pelalajar nya.. skang dah ada 40 orang.. suasana yang baru kan... takpa kali ni mama maaf kan...

Skang ni, cara pendekatan dia dh lain... tak boleh nak marah2 sangat, tak boleh nak paksa paksa sangat... ene lebihhhhhhhhhhh diplomasi and gunakan logik akal... tak boleh nak bg contoh yg tak karut lagik... kena bagi contoh yang ada fact dia... kalau tak lu pikir lah sendiri ye... gigi depan dah tumpuh balik dua dua.. tp kedudukan gigi macam tak berapa cantuk, may be sbb gigi susu kiri kanan tu tak buang lagik... kalau tak nnt kena pakai dawai besilah... mama register kat gomen klinik skang la nampak nyer ngeeeee....

dia bila dh bercampur ramaiiiiiiiiii kawan, macam macam perangai n macam macam perkataan dia bawak balik... berpeluh la jugak... geram marah sakit hati kelakar sumer ada.. anak lah katakan..  walau apa pun, mama memang puji sifat prihatin dan mudah kasihan dia.. pantang nam[ak tabung derma sumer dia nak masukkan duit.. patang nama ada peminta sedekah kat pasar malam ke... sumer dia nak derma... tak palah bukan bagi banyak pun.. singgit je... oklah tu... setiap rezeki kita kan ada hak orang2 lain kan.... semoga sikap tu berterusan...

Luqman... hmmm dia biasalah makin nakal.. geram tengoknya... kalau dah sampai angin dia kan... sikit sikit je.. mama.... mama.... menrengek2 menyusu pun nak dok bersandar kat mama dia nih kan... tau la mama dia gebu macam kusyen ikea hehehehe... bila dh berjalan nih kan, patang celik je mata terus nak berdiri.. sabolah dulu biar mata tu bukak bebetul... kang mula la terhoyong hayang... kita suh di g kejutkan kakak kat dalam bilik... dia pegi, tp rupanya dia join kakak dia tido... bertuah punya anak...

mulut dh kuar bahasa german... dh makan macam macam... berak pun dh bau taik busuknya... mmg kalau dalam keta tak adalah nak nunggu lebih sepuluh minit dalam keta tu... mestilah kena berenti cuci, kalau tak pingsan lah penghuni dalam keta hehehehe... selalu deughuih dengan kakak dia... kakai kat muka kakak lah, tangan tarik rambut kakak lah, tido impit kakak lah... bikin kakak angin n bila kakak bising ia akan bikin mama plak angin....

luqman dh nk berlari lari anak, tp slalunya tak ada break, so baiklah jangan lari2 anak ye... jalan jalan je sudah ye..

Semalam turun dari umah jam sepuluh lebih... g breakfast cum lunch.. pastu g giant amik barang yg tertinggal sabtu tu... pastu terus g pusat sains negara... sronok jgl... ilya dah 3x pegi mama n babah br 2x luqman br 1x.. bukan anak anak yg sronok... babah pun sronok sama... oklah, nak masuk zoo mahal... pastu dh tengahari... stroller luqman tak bawak camera besar pun tak bwak.. so bila di pikir2 rugilah... g pusat sains je... best pastu ada aircond.. hehhehehe...

                           dah sampai pusat sains negara..

                         mana comey ikan ke saya??

 
                                                   uwekkk




                                  teruja tengok ikan...

                                  like father like son..

** oh nak citer skit perihal kopiah tu.... kopiah tu beli kat stall luar giant... baru 3 hari sebelum semalam babah beli kopi semalam beli lagi satu.. amboi, mama bei tudung bising bising ye...  tu pun dok merengek satu lagik kopiah.. RM40 tu rega dia.. mintak di adiah kan... nantilah d pk kan ye abanggg... ***

                                            peace yooo

                        mama suka benda ni...



              angkasawanita pertama malaysia

belalang oh belalang.. belalang oh belalang..

                                      kakak ajar adik...

                   nampak cam ye ye on je kan lanang ni ?



















 

                   mula babah...

                      pastu anak plak...  

                                 cermin oh cermin....

               baik baik adik... adik ni tak friendly camera..

  kakak kalau tarik adik macam adik dah jd jaguh lumba lari

Daripusat sains kita ke festival city plak.... lama tak pegi. dulu pegi sebab nak makan kat Seoul Garden je... pastu tak sempat pun nk berjalan bersiar kaki ni... tp skang cam best plak.... OCCUBITE muffin tu.. tengok org makan terus cari stall dia... oh comelkan muffin dia....rasa pun sedap... 4 bj RM9.90 tak besar dia mini je muffin dia.. oklah... ilya bedal sebiji setengah, mama sebiji n adik setengah bijik...  

                       tengok kotak pun nampak comey kan...  

                                                   cute kan...  

 jeng jeng jeng isi dia lg comey... chiken spicy floss, penut butter, and coklat..

thanks babah belanja kitrang minum chatime n makan muffin comey nih... mula nk cari kedai daiso.. terus tak jadik hehehehe... chatime ni mama... n ilya now pun suka, sibuk je kan... mama beli yg large dia pun nak sama.. mana boleh sayang, tu ais tu kan.. lgpun awak kecik laggik tak boleh minum banyak banyak.... awak punya tak payah pearl sbb nnt rasa dia tak sedap.. hehehehehehe....


      pearl milk tea.... ilya coklat stobery.(tiada dalam gambo) 

                                    aoummm.... sedapnya...

                      dah penuh dah mulut dua dua nya...

                        amboi bolatnyer mata...


balik dari situ ke festival city.. macam best plak, dulu masa baru bukak boring je.... skang dh ok... paling suka babah belikan mama ni.. walau pun separuh duit mama n separuh duit babah.. tp kira oklahkan dari sumer duit mama.... pastu ni minuman kegemaran mama... n ilya pun mula suka, sibuk je kan... mamam beli yg large dia pun nak sama.. mana boleh sayang, tu ais tu kan.. lgpun awak kecik laggik tak boleh minum banyak banyak.... awak punya tak payah pearl sbb nnt rasa dia tak sedap.. hehehehehehe....

Thanks babah untuk ini ye.... tak sangka plak.. brand pd saya tak ada masalah...

               pssstt i luv u

                      from parkson...

                                 to my home...

 skang ni opis kelihatan terang benderang sangat.... tak caya.. tengok gambar bawah ni...  tu ada kat laluan.. ada kat toilet.. tingkat 2 ni guna dry toilet ye... so sumer pakai remote.. siap boleh dryer lagik ahhahahaa.. lawak rasanyer pd mula.. tp big bos suka... masa kat town hall setengah jam berleter pasal toilet tu
hahahhaha... lawak sakan rasanyer... hahahhaha... lawak sakan rasanyer...


 


oh ye opis pun dh ada band.. the time... tu big bos siap nyanyi lagik.... perghhhh... thank you bos... rabu lepas ada bacaan doa selamat dan ceramah dari ustaz bollywood akak ustaz muhammad haslin... anak dia 7 org ok.. itu pun dia kata dia slalu sibuk, cuba kalau tak sibuk... hmmmm sendiri kira ye....



Bos ako kata nak jadikan opis ni macam opis 'google'. catik sangat ke opis tu ye... asal tempat ako 'finance' kat tingkat 4.. skang ni tengah renovate... floor yang plg akhir di renovate... n semstinya akan lebih cantik dari tingkat 2 ni hehehehe.. la ni kitorang dok kat IT punya tempat.. bulan 6 atau 7 insyaallah naik balik ke atas.

oh ye.... jumaat ni lepas lunch ada tournament boling.. heheheh.. amik kesempatan lah kan.. lepas lunch terus ke one utama huhuhuhu... enjoy ye... mana yg tak masuk sila dok opis ye... nak jadi pompom gal pun sure bos tak bagi punya, sbb tak melibatkan sumer staff mana yang masuk je... group ako depa pilih nama 'iron ladies' tak kat mana ironnya ako pun tk tau.. bukan nak menang sangat pun sronok2 je.. kalau menang tu maknanyer bonus la heheheh... tolong doakan ye.


Alhamdulillah ako bersyukur, berbelas tahun ako kerja di sini.... Walau kadang ada pasang surut nya, biasalahkan, namanyer kehidupan... Ako sentiasa mendoakan semoga tempat ako bekerja ni akan terus succes dan di rahmat ALLAH.. rezeki ako di berkati ALLAH...

inilah cerita untuk kali ini.. bersua lagi nanti ye. adios....