Friday, October 18, 2013

Alhamdulillah... Terima Kasih Ya ALLAH..

Pengalaman yang tak mungkin mama dan babah akan lupakan seumur hidup. Maaf atas kelalaian mama n babah... Insha Allah kami akan sentiasa menjaga amanah Mu ya ALLAH. Kami pohon semoga Engkau sentiasa melindungi kami dan anak anak... terima kasih ya ALLAH.

Tuesday, October 8, 2013

Follow the flow

Salam...

Ayat ni ako suka guna n anuuar zain pun suka guna heheheh.. ada kena mengena ke? mestilah ada sbb dulu bila media tnya dia bila nak kawin dia akan cakap 'i just follow the flow' hehehehe...

lamanyer rasa tak update kan dh berbulan dh naik bersawang berhabuk dh... dai sebelum raya posa n dh nak raya aji dh pun. ok... sambil angkat tangan lima jari hehheh. "ako berjanji takkan biarkan blog ni bersawang lebih dari 3 bulan" boleh cam tu.
kat opis keja banyakkkkkkkkkkk sangat sampai naik migrain rasanyer. siap tu datang yang ni siap yang ni masuk yang nun... mmg non stop... so bila ako nak update blog... lap tp kat umah dh rosak n nk stayback semata mata nak updae blog idok la ome.. baik ako balik bergelumang ngan anak anak...

Alhamdulillah pejalanan idup seperti biasa.. masih terus brusaha menjadi yang lebih baik dari hari ke hari... bulan ke bulan n tahun ke tahun... Alhamdulillah bahagia dengan suami anak anak...

Ilya..

arini dia tak ke sekolah... selama ni dia ada mengadu sakit perut n paling teruk masa kat zoo last sunday.. sian dia... sampai menangis tak boleh berjalan tapi masih nak jugak naik tram tu pusing zoo... semalam g bawak ke klinik. doktor kata ligemen dia koyak skit sbb tahan bersin dan sedut kedalam... ako faham tu cuma tak tau nak explain..tu lah tu nak kata dia actif bersukan aritu masa sukan last saturday main kepit bola je hehehehe... kesian dia.. so arini babah dia EL jaga dia kat umah... arap harap cepat sihat.. ni nak raya aji balik melaka ni confirm dia tak dok siam kan.. sepupu sumer jantanese so dia pun lebih kurang lah...

Skang dia dok nursery len... tak dok nursery lama... alasan ?? banyak sangat alasan... tp sebagai mak bapak kita nak kan yang terbaik untuk anak anak.. so ako n hubby berdoa apa yang kami buat ni adalah yang terbaik untuk ilya... insha Allah.

Luqman,

Hmmmmm.. semakin buas... semakin bijak berkata kata... dan semakin segalanyer.. ako rasa kaka dia koyak ligemen kat pinggang tu sbb selalu kena smack down ngan luqman bila kakak dia barng n kakak dia slalu biarkan je.. kalau ako ? mmg taklah... daging ni rasa lebam lebam kalau kena smack down ngan luqman ni.. mmg tak tahan... kalau kena tampar tampar manja dengan hubby pun boleh gaduh... sakit ooo... heheheheh... buas dia kalau compare ngan kakak dia mmg amat berbeza... baru ako tau buas anak lelaki cam na... tp manja dia pun boleh tahan.. jeles ngan kakak dia... seboleh kalau kakak dia peluk mama dia ni... dia akan perlahan lahan membaringkan badan di lantai dan baru menangis sambil meghentak2 kaki meronta ronta.. sampailah kita panggey dia pujuk n dia datang peluk... macho kan... macholah sangat.. huh... ako pernah cakap kat hubby.. kalau insha Allah di kurniakan anak ke 3 ako nak anak lelaki... senang skit kot anak lelaki nih.. compare anak pompuan hehehehe... biar ilya jadi cam ako tunggal pompuan..

Pakcu akak Jai,
Ini adalah bapak sedara yang pertama luqman panggil 'acuuu.. acuu.. ' sbb yang kedua pak ngah dia... oh manja giler budak nih ngan pakcu dia... sampai masuk bila pun iku.. masuk jamban pun kalau d benarkan dia nak ikut.. agak agaklah kan.. pakcu dia ni asyik mood tak ok je.. hahahahha.. asal skit bad news.. asal skit bad news... sakit tinge tau... heheheh... harap final finance paper aritu dia lulus dengan cermerrrrrrlang... dah 2 kali repeat kot.. hehehehehe... apapun.. doa kakak sentiasa mengiringi setiap perkara positif yang nko buat tau.. :)

as at today 12.23noon tu je rasa nak citer.. gambo? dok dalam kamera insha Allah kalau tak terlupa nnt ako upload sesikit ye... mesti rindu nak tengok diri ini yg terbaru kan hahahhaha.. meluat..

wassalam... adios