Friday, January 9, 2015

mungkin cukup bagi ku...

Salam....
Mungkin ini yg terbaik buat ako dan suami... Serik? Itu cuma 5% je kot... Tp selebihnya adalah redha dan pasrah. Aku yakin dengan takdir Allah swt dan ako tau Dia tahu apa yg terbaik untuk setiap hambaNya.

4 kali ako alami perkara yg sama... Mungkin itu dugaan Allah pada ako kerana ako tak pernah alami sakit melahirkan.. Dan Allah bg ako rasai bagaimana rasanya sakit keguguran... Ako redha kerana ako berdoa moga sakit itu akan menghapuskan dosa dosa kecil ako...

sapa yg tak inginkan zuriat lagi? Pasti ako nak.. Tp rezeki tidak memihak kepada ako.. Dan rasanya untuk hamil lg ketika usia semakin banyak... Semakin banyak pula risiko buat si mama dan si anak...

Tapi kiranya Allah mengurniakan buat ako dan suami xkan mungkin ako tolak.. Ako teruma dgn penuh syukur.. Alhamdulillah...

Kini ako berehat - Ada hikmahnya cuti sekolah di lanjutkan.

-mama-#dalampantang.

Wednesday, November 12, 2014

masih ada yg punya rasa itu...

Masih ada yg punya rasa itu... Rasa untuk menghargai kejujuran org lain... Dam mohon pada mu ya Allah semoga kejujuran sentiasa menjadi salah satu tunjang dalam hidup kami... Terima kasih atas teman baru berkat darinkejujuran. Semoga Allah memelihara ukhwah kita dan membawa kita ke arah kebaikkan dan ke jannah in sha Allah....

Monday, February 24, 2014

maaf.. benar kawan.. ini tulus

janganlah nko terasa hati yati. Mungkin dia tak sengaja.. tp kenapa ako, apa dosa ako... mungkin kat mulut ako kata tak pa.. tapi sebenarnya ako memang sedkiti terguris.. 'sedikit'? taklah sikit tapi tambah sedikit lagik terguris tu... 

Mungkin benar ako tersalah kata. ako nak mintak maaf kalau betul ako berdosa.. ako mintak maaf teman walau ako tahu kau tak pernah baca apa yg ako tulih.. tapi benar, tulus ako mintak maaf kalau selama berteman ako rosakkan hati kau... ako tak berniat. 

Apa pun ako tumpang gembira atas kegembiraan kau.. semoga hidup mu bertambah bahagia.. dan sungguh ini juga doa yang tulus buat mu. Jangan sangsi. 

Selepas ini akan berusaha memusabah diri... benar kata orang satu jari menunjuk pada orang 4 lagi pasti ke kita.. ako percaya... 

maaf teman. ampunkan ako andai benar ako membuatkan kau terguris.

Friday, October 18, 2013

Alhamdulillah... Terima Kasih Ya ALLAH..

Pengalaman yang tak mungkin mama dan babah akan lupakan seumur hidup. Maaf atas kelalaian mama n babah... Insha Allah kami akan sentiasa menjaga amanah Mu ya ALLAH. Kami pohon semoga Engkau sentiasa melindungi kami dan anak anak... terima kasih ya ALLAH.

Tuesday, October 8, 2013

Follow the flow

Salam...

Ayat ni ako suka guna n anuuar zain pun suka guna heheheh.. ada kena mengena ke? mestilah ada sbb dulu bila media tnya dia bila nak kawin dia akan cakap 'i just follow the flow' hehehehe...

lamanyer rasa tak update kan dh berbulan dh naik bersawang berhabuk dh... dai sebelum raya posa n dh nak raya aji dh pun. ok... sambil angkat tangan lima jari hehheh. "ako berjanji takkan biarkan blog ni bersawang lebih dari 3 bulan" boleh cam tu.
kat opis keja banyakkkkkkkkkkk sangat sampai naik migrain rasanyer. siap tu datang yang ni siap yang ni masuk yang nun... mmg non stop... so bila ako nak update blog... lap tp kat umah dh rosak n nk stayback semata mata nak updae blog idok la ome.. baik ako balik bergelumang ngan anak anak...

Alhamdulillah pejalanan idup seperti biasa.. masih terus brusaha menjadi yang lebih baik dari hari ke hari... bulan ke bulan n tahun ke tahun... Alhamdulillah bahagia dengan suami anak anak...

Ilya..

arini dia tak ke sekolah... selama ni dia ada mengadu sakit perut n paling teruk masa kat zoo last sunday.. sian dia... sampai menangis tak boleh berjalan tapi masih nak jugak naik tram tu pusing zoo... semalam g bawak ke klinik. doktor kata ligemen dia koyak skit sbb tahan bersin dan sedut kedalam... ako faham tu cuma tak tau nak explain..tu lah tu nak kata dia actif bersukan aritu masa sukan last saturday main kepit bola je hehehehe... kesian dia.. so arini babah dia EL jaga dia kat umah... arap harap cepat sihat.. ni nak raya aji balik melaka ni confirm dia tak dok siam kan.. sepupu sumer jantanese so dia pun lebih kurang lah...

Skang dia dok nursery len... tak dok nursery lama... alasan ?? banyak sangat alasan... tp sebagai mak bapak kita nak kan yang terbaik untuk anak anak.. so ako n hubby berdoa apa yang kami buat ni adalah yang terbaik untuk ilya... insha Allah.

Luqman,

Hmmmmm.. semakin buas... semakin bijak berkata kata... dan semakin segalanyer.. ako rasa kaka dia koyak ligemen kat pinggang tu sbb selalu kena smack down ngan luqman bila kakak dia barng n kakak dia slalu biarkan je.. kalau ako ? mmg taklah... daging ni rasa lebam lebam kalau kena smack down ngan luqman ni.. mmg tak tahan... kalau kena tampar tampar manja dengan hubby pun boleh gaduh... sakit ooo... heheheheh... buas dia kalau compare ngan kakak dia mmg amat berbeza... baru ako tau buas anak lelaki cam na... tp manja dia pun boleh tahan.. jeles ngan kakak dia... seboleh kalau kakak dia peluk mama dia ni... dia akan perlahan lahan membaringkan badan di lantai dan baru menangis sambil meghentak2 kaki meronta ronta.. sampailah kita panggey dia pujuk n dia datang peluk... macho kan... macholah sangat.. huh... ako pernah cakap kat hubby.. kalau insha Allah di kurniakan anak ke 3 ako nak anak lelaki... senang skit kot anak lelaki nih.. compare anak pompuan hehehehe... biar ilya jadi cam ako tunggal pompuan..

Pakcu akak Jai,
Ini adalah bapak sedara yang pertama luqman panggil 'acuuu.. acuu.. ' sbb yang kedua pak ngah dia... oh manja giler budak nih ngan pakcu dia... sampai masuk bila pun iku.. masuk jamban pun kalau d benarkan dia nak ikut.. agak agaklah kan.. pakcu dia ni asyik mood tak ok je.. hahahahha.. asal skit bad news.. asal skit bad news... sakit tinge tau... heheheh... harap final finance paper aritu dia lulus dengan cermerrrrrrlang... dah 2 kali repeat kot.. hehehehehe... apapun.. doa kakak sentiasa mengiringi setiap perkara positif yang nko buat tau.. :)

as at today 12.23noon tu je rasa nak citer.. gambo? dok dalam kamera insha Allah kalau tak terlupa nnt ako upload sesikit ye... mesti rindu nak tengok diri ini yg terbaru kan hahahhaha.. meluat..

wassalam... adios

Tuesday, July 23, 2013

for you babah...

Nice song... cute vc.... nice lyrics..  for you babah... special for you...  Dwihati...


Dirimu bagaikan, Sebuah lukisan,
Penuh warna
Penuh seni
Tak layak ku miliki

Jangan kau berpura
Engkau juga sama
Membuat aku rasa tenang
Hatiku kau miliki

Dengarkan gurindam
Inilah lagu cintaku padamu
Andainya
Ku hilang
Biarlah lagu ku jadi temanmu

Diantara kita
Suka sama suka
Aku pasti kau punya hati
Ingin bersama jua

Oooo

Tidak semestinya
Semua cerita cinta
Kan berakhir sesempurna
Seperti kita impikan

Dengarkan gurindam
Inilah lagu cintaku padamu
Andainya
Ku hilang
Biarlah lagu ku jadi temanmu

La la la la
La la la la

Thursday, June 20, 2013

cebekkkk n takpalah dia banyak berjasa.. n sejarah

Salam... tengok budak bawah ni... hahahahaha cebek tp tetap ok bila di fotokan.. cayalah luqman... cebek bila di sakat... cebek skit tp air mata macam paip hehehhehe...  tp percaya tak.. dalam seminit pastu dia boleh gelak gelak balik... ngada kan... apa pun adik penambah seri keluarga.. kakak? Esok mama upload gambar kakak plak... tak ada gambar kakak yang elok... gambo yg tak semenggah je ada dalam hp mama nih...


Sian keta.. sampai licin clucth plate mama kejakan hehehehe.. maa tau. len kali bagi sign skit ye.. Nasib baik dia diam kat nak sampai plaza tol dah kalau tengah2 highway jenuh... clutch plate dh abis.. tinggal besi bertemu besi atau gusi bertemu gusi hehehehehe... so melayanglah ratusan ringgit... nak wat cam no? terpaksalah arini drive snow white ke opis... eh.. mamam dh boleh bawak keta oto lah... sebelum ni kalu keta oto dok sebelah tau dok blakang jelah.. mmg rasa tak pandai n takut je. arini dari wangsa maju ke shah alam dh lepas.. oklah.. babah kata dah lulus selepas tunjuk ajar selama 15minit.. huh.. senang je rupanya... tp manual tetap jadik pujaan heheheheh... akibat dari keta yang berdiam diri.. terciptalah sejarah.. selepas kawin selama 8 tahun lebih, semalam lah hari pertama naik motor ngan babah... itupun jenuh kena paksa.. hahahah.. sib baik dekat je... dekatlah jugak.. gayat lah.. lgpun sian kat moto tu nak bawak beban lebih muatan nih hehehehehe.. alhamdulillah selamat sampai.. dan sepanjang jalan tu lah.. mama ni dok terkekek kekek... cam tak percaya... tp tai babah call keta dah ok setelah memanipulasikan duit mama nih huhuhuhu.. jgn meragam lagik.. nak posa nih.. nak raya nih... tengoklah gambar, seperti lembu di cucuk idung kan..