Thursday, December 8, 2011

9 months, mc & ombak rindu...

6 Dec 2011...

9 months...
Arini cukup 9 bulan awak dalam rahim mama.... membesar bagai johan ye sayang sampai tiba masa awak di lahirkan dan mama rindu nak peluk awak macam mama peluk kakak... Mama makin cepat terasa letih... memandu dari KL ke glenmarie... huhuhuhu.. tp tapa tak lama lagik... insyaallah dan doa yg mama panjatkan setiap saat dan ketika moga kita bersua... mama tau, awak pun rindu nak tengok mama, babah n kakak kan....

MC
Arini mama mc... mama rasa tak larat sangat... ahad malam kakak ilya ada konsert sampai umah dalam 11.30pm.. isnin mama gagahkan jugak ke opis... ramai tak ada rupanyer... n orang yg sama... alasan yang sama...

Ombak rindu
so, kerana mama geram... mama booking tiket tengok ombak rindu, 2 keping ari esoknya time mama mc.. citer yg mama suka sangat... teruja mama nk tengok citer tu... mmg sangat tak mengecewakan.. durasi 2 jam... dalam keadaan mama sarat ni... duduk lama lama mmg tak selesa... so sedikit terganggu konsentrasi... tp babah yang selama ni ala ala je citer melayu nih, layan abis... hehehehehe.. kakak ilya? tinggal kat nursery, sbb tak sesuai kalau nak bawak dia... banyak scene yang nnt akan jadi tanda tanya kat dia nanti.. mmg mama puas hati dengan citer, pelakon (kecuali azizah mahzan), sinematografi yg sangat cantik, rumah yang sangat menawan, dan lag yang aduhaiii membuai jiwa.. credit buat suara adira n hafiz... kalu ada sesapa nk blanja mama tengok sekali lagik boleh je (tak sedar diri kan... dh sarat pn ada hati lagik hehehe) nnt mama nak cari cd dia... n kena cari puss in boots sekali untuk kakak ilya..

Thursday, November 24, 2011

Legalah skit...

cuti sekolah dah start... so jalan nak ke opis pegi balik dah tak jem cam slalu... tp rutin tetap sama sbb ilya ttp kena antar g nursery.. sekolah dia cum nursery.. Cuma, dari jumaat lepas dia di jangkiti chiken pox... sian dia.... dia mmg tak nak kena sbb takut berparut... tp yelah, dh musim.. ramai kenkawan dia kat sekolah kena n rasanyer dia antara yang terakhir kena.... so, isnin mama amik el.. selasa terpaksa antar dia ke umah maklong dia... sib baik mak long ada... dalam minggu ni dia ke sanalah... rasanyer by next week dah boleh ke nursery balik... lagi pun chiken pox tu dah mula mengering...

Lastweek ahad, berdebar amik report card ilya... walaupun baru 5 tahun hehehehe... alhamdulillah sumer ok... n mama terharu dengan keputusan awak... walaupun banyak bercakap.... itu komen cikgu dia dari umur dia 4 tahun... mama terpaksa mengaku mmg dia kuat bercakap... tak tahu cam nak tutup mulut dia hehehehe... pencapaian dia tahun ni alhamdulillah lebih bagus dari tahun lepas... semua subjek dia ada 8, cuma 1 subjek je B... akhlak, potensi diri, sahsiah sumer ok...

w/pun ilya kena chiken lepas tu tetap berjalan... sbb result dia ok.. mama adiahkan dia set water colour... biar dia explore dangan sampai dinding umah dia conteng cukup... enjoy betul dia... satu hari 3 ke 4 gambar suh kulis n dia warna... mama n babah dia plak rasa nak muntah melukis... bayangkan rasanyer kejap je colour tu boleh abih... tp takpalah janji dia minat n boleh explore skill dia....




Mama tak lupa awak ye baby... hehehehe... minggu depan awak dah 35 minggu dalam rahim mama. mama ada check up time tu... so kita tunggu keputusan doktor ye.. sama ada sama macam kakak atau macam mana.... malam tadi bukan maik awak bergolek2 dalam perut mama.. mama nak tido pun tak boleh.. tak pa sayang, mama izinkan... enjoy la ye... insyaallah tak lama lagik kita bersua ye...

babah tak berapa sihat.. baru kebah dari demam... cepat sihat ye babah....

pakcu... hmmmm.... pakcu masih giat mencari keja.. sian pakcu,,, tak pa kita doakan cepatlah rezeki pakcu dapat keja.. nnt kalau pakcu dah dapat keja.. kita pau pakcu belikan baby punya car seat ye hehehehe... say thank you to pakcu sayang...

pakngah... bulan ni annversary pakngah... depa g bulan madu huhuuhu... best gitu..

Thursday, November 10, 2011

minggu stresss !!! stress ke?

start semalam ilya ada exam... kikiki... cam lucu la jugak... semalam paper bahasa malaysia ngan sains... mula dia cuak gak, sbb cikgu kata cikgu tak tolong n jangan meniru...

So, petang semalam amik dia cam biasa... tanya lah, boleh jawab ke... ilya kata ala match match je.. amboi cam senang beno je cara dia jawab... pastu tanya lagik, cikgu tak tolong ke? Dia kata tak, cikgu tido kat depan... aiiii macam citer p romli plak... Tapi malam tadi dia tido awai... amboiii... macam stress sangat je hehehehe... sebelum tido dia ada kata,
"mama... malam semalam yaa tak rasa pun mama cium yaa... "
"mama cium yaa time yaa dah tido.. yaa bukan sedar pun..."
dia senyum n terus tertidur... lately ni mmg dia makin manja ngada...
oh ye, tanya dia insyaallah nanti adik nak suh panggil yaa apa? kakak, kak long, yong, kak yong... dia kata panggil 'kakak' je... anak mama dah besar...

dia exam sampai selasa depan.. sehari ada dua subjek... arini, english ngan fekah... harap ilya boleh jawab... mama & babah sentiasa doakan yang terbaik untuk awak ye... jangan stress stress...

benda baru yg dia tanya lagik, lepas dia tengok telemovie 'Bapakkuuuu anakkuu..." adalah... 'mama, sunat tu apa ?" kui kui kui... berpoluh den jawab... pastu dia tanya sakit ke tak... mama dia jawab.. hehehehe... cuba tanya babah... hahahaha...

Tuesday, November 8, 2011

sebulan je lagik...

pertama kali.... saya mintak maaf sngat atas kejadian pagi tadi... sungguh tak sengaja... maaf kan saya... maafkan saya ya ALLAH.... Tak pernah dalam seumur hidup saya berlaku cam tu...

------------------------------

Arini, genap 8bulan... semoga ALLAH permudahkan segalanyer... Semoga anak mama di permudahkan kelahirannyer, sihat tubuh badannyer, elok paras rupanyer, sempurna kejadiannyer, fasih lidahnyer, jadi anak yang beriman bertakwa taat pada mama n babah...

aminnnnn...

Thursday, November 3, 2011

habis bengkak bengkak mata dia.....

tpt kejadian : Umah
jam kejadian : 6.30 ptg

catatan :
mama masuk je umah tengok ilya mata bengkak sangat.... mama ingat kena sakit mata... tanyalah babah kenapa mata dia... babah dia kata baru lepas menangis mengamuk... Laaaaa sampai camtu sekali bengkak mata... babah kata dia suh babah ajar homework matematik dia, tapi babah ajar tak sama macam cikgu dia ajar kat sekolah...

Oklah, mama pun letak beg n tanya dia.. tengok buku maths dia... hmmmm...rasanyer soalan tu mmg agak susah untuk kanak kanak umur 5 tahun... penambahan duit note dari seringgit sampai seratus ringgit... rasanyer masa mama kecik2 dulu penambahan belum cecah angka ratus... patutlah... jenuh la jugak mama pujuk... janji mama ajar dia... tp dia dah jerit2 dulu tak nak g sekolah, tak suka cikgu huhuhuhuhu.... cam na tu... kenalah guna psikologi.... mama kata, ok mama ajar Yaa... nnt amik ruler n eraser princess yg pakngah bagi masa besday Yaa tu ye.. mama janji lepas mandi sumer mama ajar... dia senyap je... nangis dah diam.. makan nasik goring masakan babah yang yummy... pastu slow talk dengan ilya, kenapa ilya nangis teruk sangat... pastu dia kata.. masa dalam kelas, cikgu tak bagi Yaa cakap.. cikgu kata 'ilya, dia cikgu taknak dengar ilya bercakap," oooooo... br mamam tau, itulah puncanyer utamanyer... ilya mmg kalau di tegur camtu jadi camtu.. hehehehe...

Oklah mama kata, cikgu marah sebab cikgu sayang, macam mama & babah marah ilya, sbb sayang.. kalau tak kalau ilya benda tak betul tak ada orang marah mesti akan terus jadik tak betul... pastu ilya sambut "ha ah mama, cikgu pun cakap macam tu, cikgu marah sbb cikgu sayang"... haaaaa... sejuk rasanyer...

so, lepas isyak dia pun bawak buku maths dia... untuk usia dia mmg cam susah skit... cam tadi kata, penambahan... note seratus ngan note sepuluh... pastu kena tulih dengan perkataan in English n bahasa malaysia... ilya komplen sbb mmg tak boleh guna jari.. oklah mama ajar formula biasa... jenuh la jugak... kadang bila biasa maths dalam english, nak translit ke bahasa malaysia jadi konfius... haishhhhh... bila sumer dah siap... buku dah si tengok dia teresak2 menangis kat tepi katil... laaaa ni drama apa lagik...

"kenapa Yaa nangis, dah mai sini mama peluk,"
"ntah la mama, Yaa tak tau kenapa Yaa tak pandai buat matematik tadi," sambil air mata perumbai2 kuar.. sedih sangat tengok muka dia.. nampak dia macam frust sangat...
"tak palah, Yaa kan baru tadika je... banyak masa nak belajar.. tu namanyer belajar, lama lama bila dah sekolah rendah, sumer nanti pandailah.. mana ada orang yang terus pandai.. mesti kena belajar dulu," mama pujuk... mama pun sedih tengok dia.. macam tertekan je... aduhai anak...

Ilya, dia lasak tapi jiwa mmg sensitif... tapi tak pa dia kan perempuan... mmg selalu berjiwa macam tu...

Nasib baik pagik ni ok je ke sekolah... risau gak... Harap2 arini dia ok.

Monday, October 31, 2011

kaget ahhhh...

hmmm... arini kat opis ada member yang pcah ketuban... baru nak masuk 7bulan... aduhhh kaget gua... nasib masa lunch ako tak ada kat opis... sampai saat ni ako tak tau cam na keadaan dia.. ako doakan semuanya selamat.. insyaallah

Thursday, October 27, 2011

santai santai

semalam en suami balik lewat sbb tengok bole ngan along kat kedai mamak bukan alasan untuk mama dan ilya memerap kat umah hehehehe... Babah kata, ngantuklah nak kuar... haishhhh.... amboi... dah sronok2 tengok bola pastu kami yg jadik mangsa ye...
seperti biasa... mama akan siapkan ilya dulu.. pastu mama bersiap... dah siap kejut babah bangun bersiap.. babah takkan mampu menahan telinga kalau anak dara dia membebel sbb dia dah siap hehehehhe..
Kemana kami? Kami ke shopping complex baru KL Festival City.. jam 11.30pg dah sampai sana.. ramai sehhh orang kat sana... sib baik rezeki parking senang... ke econsave kat G floor... lawak rasanyer, cuma beli bawang n halia je...


sebenarnyer, mama ni mmg dah tanam hasrat lama nk makan kat situ... dah cakap banyak kali, tapi sebelum ni cawangan tu tak ada dekat area2 sini nak kena memandu jauhhhh ke One Utama baru ada... cuma bila KL Festival City bukak.. n terpandang hahhhhh.... nak pegi nak pegi... So, lepas jalan jalan sikit... kat G Floor terus g makan kat situ... ramai dah beratur rupanya... mungkin bagi orang lain dah biasa pegi.. tp kami 1st time... mama belanja babah n ilya... Di sebabkan lama melepak kat situ, dan nak ke HUKM makanyer kami tak sempat nak naik 1st floor.. ahaks... next time datang lagik sbb dekat je... dari umah pun nampak...

Ni ada beberapa keping gambar kenangan, Alhamdulillah babah n ilya suka sangat... masa dah tak larat nak makan, babah kata nanti ada rezeki kita datang lagik..... waduhhhhhhhh riang sungguh rasa hati... mama n ilya senyum leboooooo sangat... kiranyer, rasa mengidam ni dah terlunas... masa makan baby kat dalam terasa macam berjoget lambak.. hehehehe




hah.. tengok tu... asal dia g amik je mushroom.. mushroom..



babah... wahhh suka nampak....




kosong....



nilah dia.. SEOUL GARDEN... kami akan datang lagik ye





















Sunday, October 23, 2011

ops sikap hehehe

petang semalam...mama buat operasi melipat kain yang dah macam gunug tu... aduhai... mmg letih setengah hari lah jugak melipat menggantung dan menyusun... sumer tu perlukan semangat yang amat tinggi.. sbb kalau tak mmg tak menjadi.... mama nak kemas bilik ilya walaupun susah betul nak pujuk dia tido dalam bilik dia skang ni.. macam maca alasan dia bagi... tak pa mama akan pujuk jugak.... babah balik jam 1.45 tengahari sumer dah lipat cuma tak susun je lagik... mintak tolong babah susun... sementara tu sempatlah masak mi goreng untuk ilya breakfast n nasik goreng je untuk makan tengahari... maaf ye babah... sebebnarnyer mama teringin nak masak ayam masak lemak cili padi... tp tak sempat nak kuar rumah beli ayam sumer...


mama terfikir minggu akan datang ni dah masuk 30minggu... kalau ikut ilya 36minggu dah tengok dunia... untuk kelahiran ke 2 nih, ada barang2 yang masih tak lengkap..... bj baby oklah rasanyer macam cukuplah... lgpun dalam pantang baby bukan ada nak jalan kemana pun kan... barut baby mama dah jahitkan... sarung bantal n sarung tilam in proses... kadang ada sikit rasa syahdu bila teringatkan arwah mak... kalau la mak ada... tapi ALLAH lebih tahu mengenai perancangaNya.. kita sebagai hanba perlu redha... cuma apa yang tak di beli cuma mandian dia... dan jamu untuk mama dalam pantang nanti... tak tau nak beli yang mana.



lepas asar.. lepas babah rehat rehat n mama pun rehat rehat, kita kuar... almaklumlah, kalau asyik dok umah je.... boring.. ilya pun sibuk ajak kuar... cam biasalah mama kan mmg kaki jalan kan hehehehhehe... tp kita ada tujuan besar.... tujuannya, kita sumer tengok baby kat dalam perut mama nih... say hi to baby.... teruja mmg teruja....




Alhamdulillah, baby sihat.. chubby heehehhe... rasanyer macamkakak dia nanti bila lahir...mama, babah n kakak tak sabar tunggu awak tengok kami plak nanti... sabar ye, sabar... kamisumer doakan yang terbaik untuk awak... we love u tau.... kat bawah ni gambar dia, semalam kami saja merisik dia dalam bentuk 3D,4D... cuba teka cam muka sapa? mama, babah atau macam muka kakak ilya??


Friday, October 14, 2011

Alhamdulillah...

ako sihat... sihat walafiat.. cuma rasa malas sangat nak update blog. Tp every day ako masuk blog ni n bloq walking ke kenkawan punya blog.. cuma rasa malas nk menaip je... banyak benda yang dag berlalu... dah basi pun.. ok ako rasa arini ako nak tulih panjang skit...









ilya dah besar.. ready ke sekolah


besday ilya,


pertama kali anak mama ni sambut kat sekolah... tapi maaf sbb mama cuma antar kek sebijik dan party pack untuk kenkawan dan cikgu2 sekali.. tak ada makanan sampingan yang sempat mama sediakan... lepas tu, sbb musim raya mama n babah buat majlis makan2 kat umah... ramailah jugak jemputan... sbb macam merangkap open house gitu... sesekali menjamu tetamu dan meraikan hari lahir awak kan... so awak potong kek sekali lagi.. bukan main suka lagik... terima kasih pada sumer yang sudi hadir dan bagi adiah pada ilya ye.. sronok betul dia... pejam celik pejam celik anak mama dah 5 tahun... Semoga menjadi insan yang di rahmati Allah, di panjangkan usia, insan yang berjaya di dunia akhirat dan menjadi anak yang solehah.. mama, babah n sumer sayang sangat kat Yaa tau...



kahwin shamir,


seminggu lepas ttu, kita balik melaka... tak penat? maunya tak penat.. letih giler rasa dengan sakit belakang lg.. jalan pun dah bongkok macam udang... biasalah kat kampung masih amalkan gotong royong... letih rasanyer... tp mmg meriah... Alhamdulillah sumer berjalan dengan lancar dan meriah sangat... selamat pengantin baru buat shamir n murni.. maklang doakan kali berbahagia hingga ke akhir hayat dan sentiasa di bawah payung rahmatNya..




Jai.. Abisss dahh..


Alhamdulillah... Jai dah abis belajar.... penatnyer kakak tengok nko tau... nasib baik lulus dengan cemerlang (ye ke? hehehehe). Tima kasih kerana merealisasikan kehendak abg nyah, abah dan kami semua.. Walaupun nampak payah sangat nat dapat diploma tu... tp great job. Kakak mintak maaf kalau ada masanyer kakak jadik marah geram ... abg nyah jadi strict sangat ngan nko... tp tu sumer untuk membentuk nko menjadi lebih baik dan menjadi insanyang berguna... pada kakak, kakak tak mampu tamukan nko dengan wang ringgit... kakak mmg tak mampu, cuma kakak mampu jadi kakak untuk nko.. Kakak doakan semoga nko berjaya dalam pencarian pekerjaan pulak ye... Dan kakak harap juga semoga awak menang selalu ye.. Insyaallah, apa yg di janjikan oleh abg nyah akan di tepati.. cuma nko kena sabar skit je lagik ye..





7 bulan,

Syukur kepada Allah... kini lebih 7 bulan usia baby dalam perut mama nih... mama harap awak yang di dalam ni terus membesar dengan sempurna, sempurna pembentukkan fizikal, mental.. Allah perelokkan paras rupa awak, ALLAH lunakkan suara awak supaya kelak dapat melagukan ayat ayat suci Al Quran... Semoga ALLAH permudahkan proses mama mengandungkan awak dan proses mama melahirkan awak kelak.. Tak lama sayang 8 minggu lagik insyaallah kita jumpa ye... mama, babah, kakak, pakcu dan semua insan insan yang mama sayang teruja menanti kehadiran awak... mama sentiasa berdoa pada ALLAH semoga awak selamat dalam rahim mama dan awak di lahirkan dengan sempurna... Terima kasih ya ALLAH atas pemberian mu.. sesungguhnya, hanya Engkau yang lebih mengetahui dan berkuasa... ako berterima kasih ya ALLAH atas setiap nikmat pemberian Mu.. Ako pohon rahmat dan berkat Mu ya ALLAH.


Abah & mak,


Yati rindu .....

Monday, September 5, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri




Salam aidilfitri dari kami seisi keluarga..



Hari ni genap hari ke 7 kita menyambut syawal dan kita meninggalkan ramadhan.. Semoga segala amalan kita selama berada di bulan ramadhan di berikan pahala yang berlipat kali ganda... insyaallah...



Hari pertama di pejabat... rajin ? hmmm.... biasalah dah lama bercuti mmg la malas... ilya nak bangun g sekolah pun mak aiii punyalah liat.... jenuh panggey... mandi pun nak mama yang mandikan... n ikutkan jelah.. kalau tak sah lambat...



raya tahun ni mmg letih... sbb hanya famili ako je yang balik ke perak... so hanya ako, en hubbym jai, ilya n abah... so... mmg la bertungkus lumus la ako.. mana na masak rendang daging, kuah kacang, kari ayam dan taucu ayam... cuba banyangkan... 2 kilo daging.. 6 ekor ayam... huhuhu.. rasa nak tercabut pinggang ni... kalau ikut kudrat mmg tak larat.. nasib baiklah ada en hubby yang rajin menolong... dia pun naik dah longlai je ako tengok... kesian sungguh... nak buat cam na...



tapi alhamdulillah... sumer siap on time dan malam raya boleh ke pekan parit lagik sbb en hubby nak beli kopiah... terlupa bawak songkok... tp sbb masuk tak sampai pun ke serapoh ilya dah tido.. ako pun dok je dalam keta sementara en hubby g beli kopiah... letih..... pagi syawal lepas je subuh terus gosok baju... untuk semua yang ada.. so tolong kira ada berapa pasang ye... gosok jelah... tak sampai hati nak tengok derang punya baju berkedut kedut... so itulah antara citer raya ako tahun ni....



Buat semua yang sudi membaca blog ako ni... ako pohon jutaan kemaafan ye sempena aidilfitri...



Wednesday, August 17, 2011

Ramadhan ke 17... salam NUZUL QURAN

Arini ako bercuti sempena NUZUL QURAN... mmg seronok kalau kita dok kat KL n keja kat area Selangor.... sbb kl tak cuti... hehehehe... pempaham jelah ye.... jeles la mereka yang bersawah di KL ni...

mula ako nak ucapkan tahniah buat opis mate ako... yehhhh.... congrats king n wife... new born.. baby gal lagi... raja alyssa jasmine ye nama dia..cute putih melepak.... so lanih dah sepsang.... sukalah u ye sbb sambung terus cuti sampai senin depan je.... tak pa uruskan mana yang patut.. keja? biarkan.. biar bos yang buat ye.. hehehhhehee...

arini mmg ako kehabisan idea nak masak untuk berbuka... ako mmg macam tu kalau cuti mesti cam malas je nak masak tp kalau time keja wahh semangat berkobar kobar nak masak.. bukan apadalam peti tu ada udang ngan tulang je.. malas nak masak udang or tulang tu sbb dua dua punya kolestrol yang tinggi.... asyik makan tu je tak elok jugakkan...

so, petang tadi ako pun kuar ngan ilya ke market kejap.. masa tu dah jam 5 lebih.. beru terkialkial nak beli ikan cadangnyer... so, p la beli ikan... beli pegaga, santan sumer... sampai umah jam 6pm.. sama je time ako sampai dari opis kalau time keja heheheheh.... sebelum tnjam 3pm dah sms kat en hubby tanya nak masak apa arini... dia balas... "gunalah kreativiti awak nak masak apa"... ceh..kalau takat nak wat decoration kek ke oklah kan...

ako bukan apa, kalau en hubby keja petang, time berbuka dia akan balik berbuka sekali ngan abang dia.. along la tu... tu yg ako pening tu... sbb tu kena pikir masak ok ok skit... takut along tak makan... along suka ulam... rasanyer dari hari pertama sampai la ni sampai semalam sambal tempoyak sentiasa ada waktu berbuka sampaikan stok tempoyak ako pun naik susut dah ni...

makanyer, arini akopun masaklah ikan selar goreng msak pedas, pegaga masak lemak cili api ngan udang.. ada sambal petai semalam ako panaskan.... cukuplah.. lately ni mmg waktu berbuka tak macam tahun lepas.. banyaknyer makan sampai ako rasa macam nak order meja makan yang ada 10 seats.. beso skit hehehhee... tp tahun ni sbb sumer makin berumur (kot heheheh) so nafsu makan tu takla selahap tahun tahun lepas...

Alhamdulillah... ok... mantop kata along, en hubby, ilya n adik ako walaupun ilya n a adik ako tu cuma makan udang je dalam gulai tu.. pegaga mg tak sentuh la..... so, dari mula posa sampailah ke hari ni br sehari je ako tak masak untuk berbuka... hari hari lain sumer ako masak kecuali masa ako di wadkan.... cabaran untuk diri sendiri, agar teruskan memasak sepanjang ramadhan ni... seronok tengok famili makan hasil air tangan sendiri.... n la ni dalam hati kan.... tergedik gedik nak wat biskut plak... tapi bila malam mmg rasa letih sangat... tak larat sangat.... huhuhuhu... moga nanti akan ada power supermak ye hehehehehe...

Saturday, August 13, 2011

Dugaan Ramadhan...





Salam... Oh ya... mula kita tengok dulu gambar nih ye... hehehhe...ni antara gambar terbaru dia... malam dah ni dalam keta... nampak makin dewasakan... haruslah sbb bulan depan ilya dah genap 5 tahun... so be a good gal ye sayang... tu bingkai je spek tu... pakcu dia punya n dia yang patahkan... heheheh.. pastu mamam dia yang terpaksar sponsor pak cu dia spek baru huhuhuhu..


Lamanya tak update... arini dah nak masuk 2 minggu puasa... dah 13 hari ramadhan.... Esok insyaallah genap 2 minggu kita menjalani ibadah puasa kan... sekejap je rasa...semoga amalam kita di terima ALLAH...



Hmmm.... dugaan ramdhan tahun ni... ako dapat pakej penginapan 4 hari 3 malam... haaaa... bukan untuk sumer orang ye... hehehehehe.. ye ako terpaksa diwadkan... betulke ayat? hheheheh... lebih kurang la kan... ako di wadkan atas sebab kesihatan.... dari ari selasa sampailah ari jumaat baru d benarkan keluar.... huhuhuhu.. sedihkan.. tp nak wat cam na... ikut jelah.. nasib baik en hubby keja pagi n boleh jaga ilya amik antar kesekolah...



ako bukan apa dok spital ni... ako kesian tengok macam2 cerita... ada yg buat akorasa macam nak nangis je... membuatkan ako insaf dan bersyukur dengan apa yang ada pada ako... ada yang membuatkan ako rasa macam nak tergelak je... hehehehhe...



apapun ako berterima kasih dengan doktor doktor kat spital krajaan ni... kebanyakkanyer mmg lemah lembut... dan ako rasa doktor lelaki spital krajaan ni lebih 'kacak' dari spital swasta hahahahha.... katil kat spital pun.. pantang kosong... tengahari kosong petang dah ada penghuni baru... malam kosong esok pagidah ada penghuni.. ish.... sepanjang ako kat spital tu... ako je yg tak bertukar... ako rasa macam mesti misi kata bila laa akak ni nak kuar... n yang bestnya.... 4 hari ako duduk d bagi ubat siap bungkus ubat dan peralatan bawak balik... bill baru RM27 je... murah gila kan... dulu tahun lepasako admit kat spital swasta... pakej penginapan 3hari 2 malam.... wat MRI tiada ubat atau peralatan yang di bawa pulang... Ako kena caj lebih dari seribu ringgit... sib baik kompeni cover.... tu lah bezanya kan...



ooo ye.. ilya? dia okje... semenjak ako ada gajet baru.. ish baru ke ? rasa cam dah lama je... so tak berebutlah nak main laptop... dia ako upah dengan APAD... bukan IPAD ye... tp lebih kurang je... so dia leka main tu.. so ako bersenang lenang la ngadap lap top....

ilya leka main game... sampai bateri kong.. n dia pun kong hehehehe



oklah.. semoga teman teman sentiasa mendoakan kesejahteraan ako dan keluarga ye... abah nak datang KL esok... tak sabarnnyer....

Sunday, July 31, 2011

Ramadhan......

Insyaallah... Esok, isnin sama sama kita akan menyambut bulan ramadhan.. bulan yang penuh dengan keberkatan, keamputan dan kerahmatan dari ALLAH...

Ya, kami sekeluarga mmg teruja menanti kehadiran bulan punuh berkat ini... sama jugak ngan ilya... tahun ilya lebih faham... dan keterujaan untuk dia berpuasa sangat sangat teserlah... tp ako tak taulah kan cam na... Kalau dia dapat puasa separuh hari pun Alhamdulillah.... masalah cuma nak bangunkan dia sahur.. harap esok pagi senangla dia bangun....

hmmm.... Ako pohon pada ALLAH semoga puasa kami di bulan ramadhan kali ini lebih di berkati.. dan di permudahkan dari segala kesulitan... insyaallah...

sayup terdengar dari masjid jemaah sedang bersolat terawih... ye ako dengan ilya je di rumah... lepas memasak untuk sahur, terus masuk bilik n tidurkan ilya... dah lena di ulit intan agaknyer....

terbayang, macamanalah abah kat kampung... berseorangan ke abah... harap abah tak berseorangan... tahun tahun lepas abah berpuasa di KL... tapi tahun ni malas katanya... tapi insyaallah minggu ke dua puasa abah akan datang.... tak sampai hati ako biarkan abah sorang sorang....

Ya, Allah.... pertama kali ako berpuasa dalam keadaan ku sebegini... ku pohon puasaku dipermudahkan dan kesihatan kami di pelihara.... Ya Allah, seomga kami seisi keluarga sentiasa berada d bawah payung rahmat mu.. sentiasa di lindungi oleh Mu dan sentiasa berlapang dada menberima segala dugaan Mu... amin amin...

Sunday, July 24, 2011

keletihan.....

Salam...
Petag tadi terpaksa ku tinggalkan kampung... walaupun ikut perjanjian esok sepatutnya.. tp atas urusan yang tak di rancang... aku terpaksa jua tinggalkan kampung dan abah untuk pulang ke KL...

ako berdoa pada ALLAH semoga urusan esok di permudahkan dan di jauhkan dari segala kesulitan... semoga di lindungi ALLAH...

aminnn...

Wednesday, July 13, 2011

hari hari boring kat opis

hmmm... ako kalau g opis n keja tak ada mmg hari yg amat memboringkan.... sbb rasa sumer serba tak kena.. nak buat apa kan.. tak reti asyik nak melangut ye kat depan pc nih... nak buat buat banyak keja pun dah sampai jadik tak reti... macam orang tau je ako tak ada keja...





ni satu lagik yang buat ako rasa macam ako nak buat nota n rebus dia minum airnya... ako penat... bukan ako kedekut ilmu... ako letih nk explain bukan ako tangkai jering.. tp maslahnyer dalam seminggu soklan yang sama.. n ako bg penerangan yang sama... dalam seminggu asyik ulang perkataan yang sama.. terlupa, tak perasan sumer n seangkatan dengannya... larat ke weh... ako rasa lama lama ako pun dah tersalah explain dah... kadang ako cakap len dia buat len... mmg kita human bukan robot... tapi please learn from mistake. ako pun banyak buat mistake... makhluk ALLAH kan.. but please avoid sedaya mungkin...





jangan dengan muka blur, muka macam datang jumpa tanya soklan yang serupa... aduhai.... dulu ako amik buku tulih... takut sangat kalau buat silap... tp walau dunia makin maju... tp sebenarnya pada ako, benda yang kita dengar n kita tulis lebih mendap kat otak compare kita dengar aje... or kita baca je.. So please la.. please la.... please la.... tulis la...





hmmm.... majulah awak hendaknya ye....
thank mr google.. ako rasa lepas ni ako nak sepit je...







Monday, July 11, 2011

saya minta maaf

terpana bila ketahui kata kata saya melukakan...saya langsung tiada niat.. saya pohon maaf.. maaf sesangat dari hujung rambut hingga hujung kaki...


sungguh, Ya Allah sungguh saya tak berniat begitu... tp apa kemampuan kami.. itu saja kemampuan kami. jangan di hina kemampuan kami... andai kami punya apa yg di inginkan pasti kami hulurkan.. tapia apalah kami...


.. tp sungguh saya pohon jutaan kemaafan.. hinalah saya jika tiada kemaafan..



maaf.. maafkan saya.. ampunkan dosa saya.. saya janji, saya suba elakkan..sungguh.. ampun.. maaf...

Thursday, July 7, 2011

himpunkan semua... biar bulat terbentuk

aritu banyak yg ako taip and save dalam draft... tp ako tak jadi nak post... tak pa... ako himpunkan.. biar bulat terbentuk....

ako cuma ingin ako dan insan insan sekeliling ako bahagia... dan di rahmati ALLAH selalu.

rasa lbt lg plak nk balik kg ni.... rindu benar rasanya...

Wednesday, June 29, 2011

maleh nak marah marah ni

salam israk mikraj...

arini cam cakap ngan diri sendiri.. tak nak marah marah.. nak jaga skit lidah ni dari berkata yang bukan bukan. ako harap menjadi yang lebih baik untuk diri sendiri juga orang lain..

so, orang sekeliling tolong jangan buat benda2 yang mendatangkan kemarahan, atau menjentik rasa ketidak puasan hati ako.

sekian..

Monday, June 20, 2011

tukar lagik...

hehehehe.. sesaja.. berbuih mulut dok call customer.. so ako pun tukar lagik lay out.. biarkan... bos lalu ako wat tak reti je... maleh la oiiii....

rasa macam bulan posa je arini... tak tau apsal... tak sabar rasa nak balik umah... nak rehat.. tp mana boleh balik awalkan.. so bertapa lah sampai jam 5.30pm... balik amik ilya.. rehat2 borak ngan dia...

hmmm...

Thursday, June 16, 2011

sinun lagik....

Ujung bulan ni balik melaka lagik... abang, awak dah berhutang sekali untuk balik perak tau...

Friday, June 10, 2011

ish....

tak nak malas malas macam nih....

Monday, May 23, 2011

ada ke plak...



ilya : mama.... kalau tom & jerry boleh tak?
mama: ilya... agak agak lah.. ada ke pulak..

dia gelak terkekeh kekeh... cam dalam gambar tu.... tu gambar terbaru dia.. semalam... tembam kan...

Thursday, May 5, 2011

angka 21







terlambat ako update.. Sekarang dia dah 21 tahun.. Maknanyer dah macam dewasa la kan.. Ako mengaku ako selalu marah dia.. Slalu ada je yang tak kena.. Sbb dia jugak. Walaupun dia dah 21 tahun tp ako masih nampak dia macam dia baru umur 7 tahun… mungkin sbb dia manja kot or sbb dia anak bongsu. lepas je mak meninggal, dia dok ngan ako.. sejak dia form 4 sampai la skang dia dah nak abis diploma dah... ako mmg sayang dia.. tak ada sapa yang boleh ganti tempat dia... ako tak taulah dia sayang ako ke tak... sayang kot.. kalau tak takkan dia masih stay ngan ako walaupun ako marah marah.. tak bertegur? mestilah ada.. kalau ako marah ako maleh nak cakap.. sbb sebelum tu ako dah banyak cakap.. kalau dia senyap atau ako senyap maknanyer sama ada ako marah atau dia yang marah hehehehe... oh ye.. dia lahir masa umur adik bawah ako 12 tahun n masa tu ako dalam umur 15 tahun kalau tak silap... nama dia pun gabungan dari kami 3 beradik, abng sulung ako, abag no 2 ako n ako... so dapatlah nama dia Muhamad Zahirul Zaidi... Sekang dia dah besar n dah ada awek pun... oklah kan.. sapa kata dia tak laku heheheheh... ako tak taulah dia baca blog ako ke tak... tp yang pasti ako slalu baca blog dia heheheh.. silent reader... buat jai... adik bongsu, selamat hari lahir yang jatuh pada 29 April aritu... kakak doakan semoga menjadi hamba Allah yang sentiasa di berkati, di rahmati, d permudahkan urusan di dunia dan akhirat.. semoga selama ni kakak berjaya menjadi kakak yang terbaik untuk nko ye... selamat hari lahir.... i love u.

Tuesday, April 26, 2011

Best punya



hehehe.. ok.. kebizian kemalasan n segala jenis 'ke' la menyebabkan blog ako ni bersawang... bukan tak tak ada citer nak tulih... tp ishh.. tak tau nak katalah...



Bulan 4 bulan yang penuh dengan warna warni... Alhamdulillah rezeki yang melimpah.. segalanyer di permudahkan... tidak ada rasa tertekan atau stress.. semuanya di lalui dengan mudah...


Perniagaan kecil kecil ako? Alhamdullillah... tengah tuai hasilnya... berbaloi lah dengan penat lelah kami, berbaloi dengan pengorbanan kami... buat teman teman yg support thanks so much..


ok.. bila dah sumer ok... so ako citer skit la trip kami ke Janda Baik... ni kat TIME depa panggil TIME FORMULA 3. Ako group yang ke tiga pegi.. yang pertama n kedua dah pegi dah.. ok.. best n enjoy... lupalah masalah2 yang tak berapa banyak kat opis ni... g naik 4WD.. best... masuk sungai kluar sungai.. naik bukit turun bukit.. lalu gaung sumer.... hari pegi tu mmg la enjoy... tp.. bila balik n sampai umah rasa nak drive pun dah tak larat.. sakit sakit badan... yelah bayangkan dari opis glenmarie ni ke janda baik naik 4WD.. tu tak termasuk sesat sesat masa tresure hunt hahahaha... kak K, thana n abg asree thanks ye.. tak menang tak apa kan... janji kita enjoy kan.. juga buat pemandu kami en Mus, best naik land cruiser awak tu heheheh...

geng kepa kepoh.. bukan sumer yang no 1,2,3,4 dari kiri ye..


kami boleh...





Ok ujung ni nak balik kampung... tak sabarnye... rindu tu kat abah...

Wednesday, April 6, 2011

Hmmm... spoiler punya kes

Alhamdulillah... apa yang di janji dah di tunaikan... terima kasih ALLAH.. terima kasih atas rezeki Mu... Lepas tu en hubby pun kata nak letak spoiler kat keta.. oklah ako setuju sbb ako mmg suka ngan spoiler kiut persona tu.. almaklumlah keta persona kitorang basic je... tak ada eksesori tambahan... Semalam balik keja, ako tak sempat tengok.. n masa kuar balik kitorang nk g makan malam kat luar.. br ako tengok... Alamak tak seperti yang ako inginkan... tp masa en hubby g tempah dia kata mmg tempah macam yang di persetujui... so sepanjang perjalanan ke kedai makan mmg la ako pot pet pot pet.. keciwa sangat... sampai ilya kata.. apa yang mama ni.. dia pun tak faham.. adik ako senyap je kat belakang... sampai kedai makan kuar keta, ako jeling balik.... adik ako kata, oklah ni cantiklah ni... mana tak cantiknya... yang kecik tu kecik sangat ni besar skit.. (tp tolong jangan bayangkan besar macam spoiler tiang gol tu ye). Hmmm... mmg pun ako nampak ok je... tp ngapa tetiba tadi ako naik hangin ye... hehehehe... sampai kedai makan, en hubby macam tak selera je nak makan... mesti sebab ako dok membebel tadi... huhuhuhuhu.. maaf ye en hubby... kawan sekereta saya tadi pun kata cantik... ikhlas la kot. hehehehee... ok ok mmg ok.. agaknyer saya tengok memula tu dalam cahaya balam balam.. bila tengok tpt terang dan ari siang nampak ok.. nampak sajak je... tadi pun ako dah sms en hubby, bgtau kawan sekereta saya kata cantik spoiler yg awak pasang kat bonet keta tu... maaf ye semalam terlanjur kata.. ampun...

Wednesday, March 16, 2011

pertama kali naik kapal terbang

Alhamdulillah.. semua selamat... dari 2nd mar 5th mar.. kami ke Kota kinabalu untuk ke sekian kalinya... untul ilya, itu yang pertama sebab masa mama pegi dulu awak baru 3 bulan, so mama tinggalkan awak hehehehe.. jangan marah ye..

pertama kali untuk ilya.. mmg rasa sedikit susah hati.. yelah bebudak ni unpredictable.. buatnya ak nak naik ke flight tu.. tak ke haru... sib baik ilya ok... ok sesangat sampaikan nak naik pun kata lama sangat tunggu, dah terbang dia komplen.. bergerak ke tidak kapal terbang ni.. sbb nampak kat luar tingkap tu putih je.. heheheh.. 2jam setengah atas kapal terbang tu.... dah tinggal dekat 20 minit baru dia tertidur... penat tunggu tak sampai sampai kot...

sampai sana, biasalah kesukaan dia dok kat hotel.. tak kira hotel tu ada pool atau tak.. n kalau boleh dok hotel tak nak sehari.. nak berhari2.. pokai la mama...

bercuti di sana ok... cumanya, masakan di sana tekak ni macam tak boleh terima.. so, makan mamak n seafood ok... ilya sukalah sebab, kat sana ketam murah n fresh dan sedap... berturut hari makan ketam...

semoga akan ada rezeki lagik.. kita ke tempat lain plak.. mungkin kita jumpa miau plak kan.. mana tau... daaaa..

Sunday, March 13, 2011

alhamdulillah....


terima kasih ya ALLAH, atas setiap pemberian Mu... terima kasih atas rahmat Mu, terima kasih berkat Mu sepanjang kami menjalani bahtera perkahwinan... Ya Allah, terima kasih atas kurniaan zuriat, kurniaan yang tak terhingga..penyeri hidup kami.... Alhamdulillah, hari ini genap 6 tahun usia perkahwinan kami... bukan satu tempoh yang singkaat... pelbagai onak duri di lalui.... perbagai ranjau kami tempuhi...

buat suami ku, terima kasih atas nilai kesabaran yang tinggi.. terima kasih kerana sudi menerima saya seadanyer... semoga hari yang mendatang akan lebih membawa kebahagian kepada kita sekeluarga... dan semoga abang terus menjadi imam kepada kami.... semoga keluarga kita akan bahagia di dunia dan akhirat... amin....

Friday, February 25, 2011

6.55pm

situasi : masih di opis dengan suasana yang cukup tenang..

Dulu ako jarang sekali berada d opis saat2 macam ni... tapi sekarang dalam seminggu sekali dua mesti ada... keja keja n keja... tambahan ako nak cuti lama minggu depan... banyak ako kena siapkan awal..

adios.. jom balik/

Wednesday, February 23, 2011

Air Asia punya penangan

huhuhuhu... ako dah rasa sungguh2 nak booking.. tp hubby cakap.. tahun ni dah la, book untuk tahun depan plak... huhuhu... lambat sangat lagik untuk tahun depan... nak jugak booking nak jugak...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tp yelah, syurga isteri kan pada suami... huhuhu... ok bang, saya tak booking tau...

Wednesday, January 26, 2011

Terima kasih temankan kami selama ni...

aduhai..

mama kesian kat babah.


tak pa babah, sabar ye.. jangan di tangisi. jangan berkabung lama sangat ye. Nanti kita cari pengganti.


tulah, len kali kalau nak tukar air, kluarkan dia dulu. Pening dia tu.. muntah air dia.


Rasanyer cukuo 5 tahun usia dia. berada susah senang dengan kita tp malam tadi dia pergi. tinggalkan kita sekeluarga.


Robin, ikan arowana silver tu pergi menghembuskan nafas terakhir. Berat dah lbh dari satu kilo, dulu masa kita beli cuma 3 inci panjang dia.. skang dah lebih dari satu kaki...


ilya kata, kenapa kita tak bawak ikan tu ke klinik veterina.. mana boleh sayang, ikan tu dah mati, kalau dia sakit mungkin kita boleh bawak.


takpa, babah kata nanti babah nak beli gold arowana, hehehe... nanti kalau kita pokai kita boleh gadai ikan tu heheheh...
ini dia ikan kita, sian mata pun dah putih..

Wednesday, January 19, 2011

eh ye ke makcik....

aduhai... lenguhnya kaki....huhuhuhu..

hari ni ako balik naik bas... pastu turun kat ampang park naik tren plak... pastu turun lat wangsa maju stesen wmaju.

ako kena balik gak naik bas, sbb pn fiza, kena stayback. ako tak la sampai hati nak balik lewat lagik.. kesian kat ilya.. dah la minggu lepas direct seminggu ako balik lewat...

memandangkan en hubby tadi park keta kat umah (atas nasihat ako),n makanyer terpaksalah ako berjalan kaki dari steen lrt ke rumah... bukan tak nak naik cab, tapi rasa membazir sbb kalau naik cab rasa cam dekat je umah ni.. tp bila berjalan... mak aiii... berpeluh den.... ku gagahkan jugak... ako tak risau apa sangat, cuma ako risau kalau kalau ada peragut.. ye lah... ikut tepi jalan besar ni kan... paham paham jelah... rasanyer adalah dalam 20min jugak ako berjalan ke rumah... smapai je umah, terus masuk keta... rehat bukak ekon kejap... terus g amik ilya.... sakit sehh betis ni...

dah amik dia, ako singgah restoran mamak ali maju kejap. maleh nak masak... sms en hubby g tau arini tak masak, letih. so beli roti nan kat ali maju je.... ni yg penting ako nak cerita nih hehehehe... dalam ako menunggu makanan n teh ais ako di b pun bungkus, makcik pelayan tengah menyapu... mula abih la kaki ako sekali di rawanyer... ako senyum je... ako pun bangun.. yelah nak g bayor...

ilya mmg tak nak makan, ada bubur nasik dia kat umah... mak cik tu tanya..
"adik ke ?" tunjuk kat ilya..
"eh taklah... anak... takkan la adik makcik... agak agak la.." kata ako..
"ye ke.. mak ciktengok macam adik je," kontrol yati hehheheehe...
"taklah makcik.. anak nih..." sambil kembang idung senyum...
"ye ke ... bukan apa mak cik tengok muka anak, macam muka org tak beranak lagik... tak nampak jatuh pun pipi sumer," sambil pegang pegang bawah mata dia...
"ye ke? alhamdulillah... boleh la perasan muda skit..." kata ako sambil ako ke kaunter bayo... dalam hati ako, yelah ako kan tembam hahahhaha...

inilah isian penting post ako kali nih hahahhaa.. jangan marah ye.. tp sampai la ni tak sempat lagik ako nak tengok cermin.. heheheh... yelah kalau nak menidakkan kata2 makcik tu pun, tak patut jugak kan.. kecik ati dia...

apapun, ako admit ako dah kawin n punya anak sorang... anak pun bulan 9 tahun ni dah masuk 5 tahun ye... bab pipi nak jatuh ke, kantung mata nak jatuh ke... wallahualam...

Tuesday, January 18, 2011

Hafiz AF7 - Awan Nano MV



ako amat suka lagu ini.. sekali gus dengan video klip nya.. sedih.. gud job hafiz.. semoga hafiz terus bertambah maju n terus merendah diri...

Friday, January 14, 2011

sebenarnya

lama ako tak update... tak ada masa? rasanyer macam ada je... tapi tahlah... tak tahu dari mana nak mula n tak tahu di mana ako nak letak titik nanti.

eh wife ako pregnant dah, bunting pelamin... alhamdulillah... dia bakal dapat anak kembar, wahh dah lekat dah.. bestnyer. anak ke brapa ? anak ke dua dah... yang sulung umur berapa ? wahh bestkan.. ish, kalau tak gugur aritu mesti akak pun tunggu hari kan... ha gugur lagik... tak pa sabar ye...

Ako pun tak tau nak ekspresikan macamana air muka kalu kala tu. Ako cumpa sambut dengan kalimah Alhamdulillah.. semoga sumer selamat... itu doa ako..

tapi, tipulah kalau ako tak ada rasa keciwa kan... ako pun manusia juga... manusia ciptaan ALLAH.. mesti punya perasaan. kan ALLAH ciptakan manusia ni penuh dengan keistimewaan.. khalifah di muka bumi ni. Cuma cara kita bawa diri kita je kan..

Ye, ako tak boleh mendongak ke langit, ako mesti merenung ke rumput... tp bukan ako terlalu mendongak pun cuma.... mungkin rasa jiwa tu...

semalam, di surau... menyedarkan ako. 4 kali dia keguguran. Sekarang punya seorang anak berusia setahun lebih dan si ibu sedang mengandung... penuh ujian... dah masuk 4 bulan tapi selalu berlaku pendarahan... detak jantung bayi dah kedengaran... ako doakan semoga dia kukuh dalam rahim ibunyer sehingga di lahirkan... sedihkan, 4 kali keguguran.. apalah sangat kalau nak di bandingkan dengan ako yang mengalami keguguran 2 kali nih.

kalau nak di bandingkan kesedihan dia pasti 2 kali ganda dari ako kan... Ya ALLAH jadikan ako antara hambaMu yang sentiasa bersyukur dengan pemberianMU.

Abang ako pernah nasihatkan ako. Kata dia, kenapa ALLAH duga kita, contohnyer tak punya anak atau keguguran... mungkin yang keguguran tu kalau di lahirkan ianya tak sempurna... makanya ALLAH gugurkan ia.. atau yang tak punya anak tu, ALLAH tahu kemampuan hambanya.. mungkin belum tiba masanyer untuk ALLAH kurniakan zuriat padanyer... mungkin secara luarannya, nampak kita mampu menguruskan zuriat kita, tapi ALLAH tahu mungkin belum tiba masanyer.

Ye, ako setuju... dan ako yakin dengan apa yang ALLAH tetapkan, apa yang ALLAH janjikan.. Allah takkan mendatangkan dugaan pada hambaNYA melebihi dari kemampuan hambaNYA. ako kena yakin tu.

Ako perlu kikis rasa sedih yang dah bemukim lama dala hati ako nih. Ako kena buang jauh jauh dan tempatkan rasa syukur melebihi dari rasa sedih.

Ako pohon pada ALLAH semoga ALLAH murahkan rezeki ako dan semua yang ako sayang dari segala sudut... tingkatkan keimanan ako padaNYA..
ok... positif skit yati ye...
Ok ni gambar ilya terbaru... sama je kan... tak ada bezanyer... cuma, kdang dia nampak macam dah dewasa sangat.. tapi kadang nampak dia macam baby je lagik... ke mama je yg perasan macam tu hihihihi... semenjak dah masuk kelas umur 5 tahun ni, makin la susah ako nak jawab soklan dia... biasalah kan... prosa kata bertambah banyakkkk, akal bertambah bercabang cabang, tinggi pun bertambah tambah... segalanyer lah...
n, thanks to my boss besar.. to my company atas pemberian donut2 ni.. so, aritu kitorang jadikan hari donut se TIME hehehehe... n also cute note pad... donat pun nak order yang ada koperat kaler hehehehehe... bos, desas desus bila nak tau hehehehe

Tuesday, January 4, 2011

2011

Apa yang ako harapkan dengan nombor ni... Harapan ako akak azam ako, ako nak ako menjadi hambaNya yang lebih baik, menjadi isteri yang terbaik, menjadi mama yang terbaik, menjadi kakak yang terbaik, menjadi adik yang terbaik, menjadi teman yang terbaik menjadi jiran yang terbaik...

ako mahu menjadi insan yang baik...

"Ya Allah, Engkau makbulkan segala doa ku.. Ya Allah, peliharalah aku, keluargaku dan seluruh umat Islam dari segala kejahatan.."