Monday, December 27, 2010

akhirnyer ako punya

Lama dah dia jadik kepunyaan ako. cumanyer masih tak punya masa untuk tayang kat sini.. Walaupun ianya cuma adik paling bongsu tapi ako puas hati.. yelah kalau nak di idamkan abag dia yang atas atas.. sapalah ako... uhuhuhuhu...


dia jadik kepunyaan ako semenjak sebelum raya lagik... dah banyak dah jasa dia... dah jauh jugaklah dia berjalan..


bukan setahun dua ako dok intai... dari zaman purba .. sampai la yang canggih kan... hehehheehehe... bila mylove kata ok... (tp cam berat je kan).. ako pun terus je akad jadik hak ako .. hehehehehehehe..


ako harap dia tak pernah jemu berbakti untuk ako dan sumer .. dan ako harap.. ako berjaya berikan dia idung yg baru ye.... tahun depan ye... hehehehehe


Hmmm.. dia dia.. antara kesayangan hamba...


Thursday, December 23, 2010

buat anak mama


Buat anak mama..


ilya,
mama sedih kalau ilya sakit..

ilya,
mama nangis kalau ilya baring je tak lincah

ilya,
mama sayu kalau tengok mata ilya kuyu tak larat

ilya,
mama sendu bila ilya nangis pilu

ilya,
mama syahdu kalau ilya bagitau mama.. ilya sayang mama ngan babah

ilya,
mama rasa bersalah bila mama kata kenapa adik dah tak da dalam perut mama

ilya,
mama nak ilya tahu, betapa sayangnya mama dan babah pada ilya.

ilya,
mama nak ilya tahu betapa mama susah hati bila ilya demam panas.

ilya,
mama nak ilya tahu betapa mama bersyukur di kurniakan ilya oleh ALLAH sebagai anak mama

ilya,
mama nak ilya tahu ilya sepi kerna ilya masih tak punya adik

ilya,
mama nak tahu setiap dalam solat mama pasti ada doa yang mama tujukan khas untuk ilya

ilya,
mama pohon pada ALLAH ilya sihat selalu.. jadi hamba yang taat pada ALLAH dan solehah

ilya,
mama terharu bila setiap kali tidur ilya akan bacakan doa tidur dan alfatihah

ilya,
mama bahagia punya anak sebijak ilya, sesempurna ilya...

ilya, sayang cepat sembuh ye... mama luv you so much...

Ya ALLAH... aku bersyukur kepada Mu ya ALLAH atas kurniaaMU.. Jadikanlah aku hamba yang sentiasa mensyukuri nikmat Mu dan janganlah Engkau kufurkan aku dengan nikmatmu.

Thursday, December 16, 2010

rasa sayu

ako, ako tak boleh cam ni... ako kena sabar.. apa yang berlaku tu mesti ada hikmahnyer.... ako tau kan... kan ako dah bagitau hati.. sabar... redha pada dugaan Allah.. pasti ada hikmahNya, cumanyer, ako kena tabah...

ako pujuk hati ye... bg tau hati, jangan sayu.. jangan sedih... dia, dia, dia kan ada ramai lagik ada... ako ok kan... ako.. nko mesti ok.

Astaghafirullah.. ya Allah tenangkan hati ako..

Monday, December 6, 2010

pilihan anak mama

antara mama n anak mama jarang ada rahsia... 9 bulan lepas, bila mama tahu ilya bakal punya adik...mama terus sampaikan pada anak mama...soalan pertama ilya tanya, mama nak bagi nama siapa? mama suka nama najla... ok.. dia setuju dan nama najla slalu jadi sebutan dia... tp sayang..tak ada rezeki kita...


kali ni.. baru lebih kurang seminggu mama dapat berita gembira.. ilya bakal jadi kakak.. dia dah bagi nama... minat sungguh dia dengan nama 'rayyan' yang tekadang mamam dengar macam 'lion' je hehehe... tapi sayang, belum ada rezeki ilya nak jadi kakak.. dia kata, dia tak nak adik panggil dia kak long, ayong sumer...tapi nak adik panggil dia 'kakak' je... itu yang dia nak... mama ok je...


tadi balik dari sekolah, sebagai mama yg faham keterujaan anaknyer untukmenjadi kakak, mama khabarkan pada ilya yg adik dia dia dah takada... babah dah tanam sebab adik dia dah meninggal... dia menangis.. dia tanya, luka tak perut mama dia ni... sbb aritu mama dia bagitau di lahir ikut perut yang di bedah... mama kata tak sbb adik dia kecik je lagik... dia tanya lagik adik dia gal ke boy... mama pun tak dapat jawab sbb kecik sangat lagik...


pesanan dia tadi, len kali kalai ada adik dalam perut mama jgn pegi klinik...sbb bila mama blk dari klinik mesti ada dah tak ada ? hehehe.. cam tu plak ye sayang...tak pa mama kan ada Yaa, Yaa lah kakak, adik dan abang untuk mama...


demi itu, mama namakan adik adik Yaa, Nur Najla dan Muhd Rayyan.. macam yang Yaa nak ye...


buat anak2 nama Najla dan Rayyan, terima kasih kerana sudi bermukim dalam rahim mama, sudi memberikan warna ceria dalam hidup mama n babah walau seketika...


buat ilya Yasmeen, terima kasih kerana sentiasa membahagiakan mama n babah.. semoga anak mama akan sentiasa .. semoga satu hari nanti ALLAH akan memakbullkan doa anak mama ye... be a good gal ok sayang...

ako pasrah...

perbualan ako dan sahabat nun jauh di utara pagi tadi.

Ako : mag, ako ada benda nak g tau ni...
mag : hah.. apa dia..?
ako : hmm... ako pregnant...
mag : Alhamdulillah.... elok2.. dah masuk brapa bulan...
ako : aritu doktor kata dah masuk 2 bulan... tapi ako tau takutlah.. sbb ada darah kuar..
mag : nko g jumpa doktor... kena banyak berehat...
ako : tu la pasal.... mag.. mag... alamakputus plak...

*********************

pesanan ringkas ako pada dia jam 1.32ptg

ako : salam mag, dh takda. Dh kuar td masa kat klinik. Xda rezeki..
mag : xda rezeki... duduk n muhasabah diri.. tanya apa yang ko @ gani agak2 terniat nk buat tapi tak buat lagik.. kadang kita lupa...
-----------------------------------------------------------

ako pasrah.. ako redha dengan apa saja ketentuan dari ALLAH. kalu kedua ako menghadapi situasi ini... andai kata yg mula dulu ako tak gugur... sekarang mesti ako tengah menghitung hari kelahiran nya... dan sekali lagi hari ni ako berdepan dengan situasi yang sama... Baru minggu lepas ako mendapat hadiah istimewa pemberian ALLAH paa ako... ako di sahlan pregnant... tapi hari ni, ao kehilangan dia... ako keguguran lagi. Ako tahu pasti ada himahnyer... sbb ALLAH lebih tahu apa yang terbaik untuk hamba Nya.. bezanyer, kali ini dia lebih mudah meniggalkan ako tanpa sebarang kesakitan yang melampau...

ako pasrah.. ako terima segalanyer...kecewa? tak sesekali... sbb ALLAH tak suka kepada hambaNya yang berputus asa... ako akan sentiasa berdoa moga dikurniakan zuriat yang terbaik untuk ako dan keluarga...

Thursday, November 25, 2010

Time to Activate.



Arini happenin betul kat tempat keja ako.. hehehe... time to activate... kompeni ako tukar logo n also tukar corporate colour...

jangan tak percaya... start 1 disember kitorang punya corporate colour adalah magenta... looks like pink but it is magenta... sumer lelaki macho n wanita lemah lembut memakai tshirt warna magenta.. kecuali ako yang saiznyer tak muat.. tension beb.. tapi tadi ako dah mintak kat bos besar ako afzal supaya bagi sehelai tshirt dia.. hehehhehe.

ako letak sekeping dua gambar ye.. antara gambo yg ada wat masa ni.. gambo len dalam fb ye..

Tuesday, November 9, 2010

air asia free seats...

tapi rasa macam tak ada bajet... huhuhuhu...

pegi jauh2.. jangan main2 depan mata... nanti terpengaruh.

Tuesday, November 2, 2010

Terima Kasih WTH



tima kasih pada keta kesayangan ako, terima kashi ugak pada proton ye.. masa beli tahun lepas terus menaburkan jasa untuk tuan dia... terima kasih jugak pd dealer proton edar En Zul sbb bagi kami voucher percutian tu 3hari 2 malam... tapi yelah... dek kerana masing masing sibuk... baru je minggu lepas, 30 oct - 1 Nov dapat menebus voucher tu... tak ke manaOpun... di sebabkan cuti sekolah nak bermula ako terpaksalah tebus.. sbb kalau tak ako kena bayar plak surcharge peak date tu kan...

kami ke sri costa melaka je...hotel di tengah bandaraya melaka.. yelah, ingat nak g cameron tapi penuh, pd pun sama... so, melaka je ada.. dok lah kat tengah2 bandar tu.. maleh nak cerita panjang... ada keja nak buat.. nanti ako paste la beberapa gambar buat orang jeles kan.. hehehehehe... kitorang enjoy .. bukan selalu.

Tuesday, October 26, 2010

sayonara...

sayonara n good luck...

saya doakan semoga kalian bertemu dengan kebahagian dan pekerjaan baru yang lebih baik. Yelah, daripada kita kerja dengan hati yang dangkal, dengan kata kata yang kurang enak yang keluar lebih baik kita tinggalkan.. cuba mulakan yang baru... kata orang, kadang kala kita harus melangkah satu langkah ke belakang untuk kita terus lancar berlari...

itu hak masing masing... tak ada halangan.. dan santapan makan tengahari tadi memang meriah.. tapi di sebalik kemeriahan tu, di mata kalian dan teman teman yang lain ada sayu yang bergayut... ye, kini kami merasakan ada sedikit kesepian di ruang kerja ini...

ako cuma mampu doakan kalian terus menemui jalan kejayaan... dan kita pohon kepada ALLAH, mereka di berikan petunjuk.. semoga mereka berubah, supaya lebih memahami, mengerti tentang apa yang patut atau sebaliknyer... harus ingat, dunia sentiasa berputar... tak selamanya mereka berada di atas...

ako masih di ruang kerja, walau ako tekun, tunduk dan khusyuk dengan system depan nih... tapi ako dengar dia nanges.. ako tak sendiri tak dapatkan apakah erti tangisan tu... menyesal? sedih? sakit hati? atau tangisan gembira... kalau takda teman setia tu, pasti dia meraung... ako fikirkan yang positif... dia nanges sebab kami 'kurang' atau 'tak' hiraukan dia.. or berasa sedih bangat seolah teman kami pergi kerana dia.. entahlah...

tp kalau ako berada di tempat dia, andai benar dia pernah melakukan perkara2 yang tak sepatutnyer.... ako tidak mungkin akan tenang... bak kata orang kita bina mahligai atas keruntuhan mahligai orang lain.. oh. tidak sama sekali.. Ako doakan engkau sedar... what u give, u get back.

Ya Allah .. berikan petunjuk kepada dia.. bukakan matanyer, bukakan hatinyer... sadarkan jiwanyer... perlihatkan kesalahannyer supaya dia bertemu jangan yang sewajarnyer... aminn..

Wednesday, October 20, 2010

tarikh 20102010

unik kan tarik nih....

tapi arini, tarikh ni bertempat di opis... ako rasa macam huru hara je... macam macam hal... ni sumer gara2 1 salah rosak semua... n kerana bahana nak kejar DSO 20 hari or strech target 10 hari... hehehehhe...

moga esok lebih tenang ye... insyaallah

Monday, October 18, 2010

Wednesday, October 13, 2010

bila terima panggilan tepon...

hmmm.. ako baru je habis berborak dengan best fren ako.. biasalah kalau ako terima panggilan dari member lama.. mestilah ada yg nakl di sampaikan tu... maka berceritalah kami.. dari satu bab ke bab 2, ke bab 3.. sampai lah the end...

dan kesimpulan cerita kami iyelah...

*** jgn tak percaya bila dulu rakan bilik darjah sebelah yang tak pernah bertegur sapa dengan kita, yang dulu tak pernah tau pun yang kita ni wujud, tak pernah endah pun pada kita.. tetiba je antar msg bagitau... "amboi.. sombongnya". pelikkan... dulu masa dia ignore kita.. org2 yang tak setaraf kononnyer dengan dia.. sepatah apa pun kita tak cakap kan... ye, tu lah dia.. bila terdesak... dia tak lagik mendongak langit.. sbb lepas berbelas tahun baru dia tahu.. dia takkan dapat mencapai langit.. cuma bisa memandang dan berpijak di rumput.

Sunday, October 10, 2010

10.10.10


best magika ni... ako suka...



walaupun dia selesema, mama tak kisah... reward mesti kena bagi kan...

saja je... dalam sibuk sumer orang nak do something dengan tarikh ni... akopun kotakan janji dengan sikecik tu... sbb pujuk2 babah dia ajak tengok movie...tp mmg babah dia tak nak... so, dek kerana dah booking 3tiket... so, rezeki pakcu lah nampaknyer...

suka suka suka... n rasanyer mama dia ni lebih excited nak tengok compare si kecik nih ...heheheh ... citer ok, tak boring ni maybe sbb dia musical film, ada kelakar yg selamba, kelakar yg di buat buat n cerita dia ilya boleh faham.. so dia enjoy... n melintuk liuk badan ikut irama lagu (sbb dia tak reti lirik lagu tu). mama dia ni boleh control.. n 1st time tengok kat tgv wangsawalk mmg best... selesa. n popcorn yg sedap.

cuma, kenapa ada cuma.... ilya dia mmg tak suka part part yg sedih... kalau kat umah bila sampai part sedih la ni dia akan tukar channel lain... so, tadi kalau sapayg dah tengok kan citer MAGIKA nih... part sedih adalah kan... cuma part ayu n bad kena serang ngan naga tu... kira sedih la jugak.... ilya ajak kuar dah... sib baik mama dia nih terrer boleh layan dia sampai dia ok.. huh kalau tak... rugi ooooo......

satu lagi part yg ako tak tahan tu, bila mawi kata :

mawi : ayu, dalam tasik jangan di sangka tak ada naga...
ayu : eh bukan buaya ke"
mawi : mana pepatah la ...
orang dalam panggung tu sumer la gelak.... pastu bila dah senyap ilya plak kata
ilya : mama, kenapa orang gelak...Yaa rasa tak kelakar pun...
mama ? ako senyap je...hehehheehe.. sib baik gelap... pastu mama kata,
mama : Yaa kecik lagik, Yaa masih tak faham... sbb tu Yaa rasa tak kelakar...
ilya : ooooo... patut lah.. perasaan mama LEGA.. fuhhhh... pakcu dia pun dengar rupanyer.... maknanyer yg dok sebelah ilya lagilah dengar kan. hehehehe... nak wat camna... bebudak kan lurus.... so?
lepas kuar panggung.... mama blanja lah dia aiskrim sbb dia baekkkkk sangat masa tengok wayang.....
note : lupa lak, ni stail baru rambut ilya.... dah dekat 2 minggu berambut pendek...ok rasanyer nampak diatembam skit... n senang nk diuruskan bila nak ke sekolah....

Tuesday, October 5, 2010

addoii

sakit ooo... korang bukan oernah kena pun... sakitnyer... waaaaaaaaaaa

Friday, October 1, 2010

raya nan klasik di opis

sekitar majlis open house kat opis.... tema.."raya nan klasik'... klasik ke ? apapun nampaknyer sumer enjoy... terutama rena n kak roy hehehhehehe....makan makan dan makan lagik...

stage...

artis jemputan, ana rafali n shila oim


wt maria tunku sabri yg amatlahhh peramahnyer

ako suka gambar nih...

Thursday, September 30, 2010

lenguh kaki ni tau

ari ni ako naik bas... lama ako tak naik bas.. arini ada 6 orang je penumpang n tambah uncle driver ada 7 orang.... pastu sumer turun kat wisma TIME.. tinggala ako n uncle meneruskan perjalanan ke ampang park...

mmg la jalan jem.. pastu uncle tanya ako ni menumpang kan... akokatala mmg la sbb akolama tak naik bas.. ako drive....

sampai je depan tabung haji uncle kata jalan jem... dia suh ako trun kat situ... n berjalan ke lrt station ampang park... alamak jauh tu...

ako kata depan skit la uncle... sampai lepas je skit tabung haji ako pun turun... n ako tak pandang pun bas... sedey siot... uncle pun teru u turn balik ke sg besi...

ako pun menapaklah... takpa uncle... taulah ako ni tak ada rupa... serba serbi lah kurang, di suruhnyer ako menapak... naik tren sampai wangsa maju ako menapak lagi ke kereta..keta en hubby letak jauh skit sbb tak ada parking tadi...

sampai umah dekat jam 8pm n ako cuma masak nasik goreng kampung je.. esok ako nak drive g opis... esok ada open opis... so, kalau bawak keta boleh la chow awal skit kan... hehheheheh

Tuesday, September 28, 2010

alamak.... mama lupa janji mama

walau anak mama tak tau.. tapi insyaallah nanti mama adakan ye...

Thursday, September 23, 2010

Kekanda Adinda (Monoloque vs. Atilia)

hp akobunyik lagu yang best sangat kat tinge ako wat masa nih... sempoi giler lagu nih...

Wednesday, September 22, 2010

pergilah lara...

Ya Allah,


Ku pohon pada MU moga hujan rahmat Mu ini membasuh lara dia, biar dia tenang dan Engkau datangkan pelangi untuk dia.

Amin.

Tuesday, September 21, 2010

ilya demam....

layu je muka....

kesian mama tengok.... start dari ahad petang sampai arini ni badan ilya masih panas... semalam n subuh tadi terpaksa masukkan ubat ikut bontot sbb badan ilya yang terlalu panas... takutla pulak memudaratkan... semalaman mama tido tido ayam je... mama risau kalau kalau suhu badan ilya naik mendadak.... skang ni pun ilya masih panas.... mama br je bagi minum air kelapa muda yang di rendam dengan kurma.... kata orang itu petua untuk terukan panas badan.... harap harap demam ilya akan ok. Arini mama terpaksa ke klinik amik mc... sbb mama tak sampai hati antar ke nursery... mama tak nak jadik macam semalam tetiba bursery call dalam lebih jurang jam 5pm bagitau panas badan ilya tak turun2 dari jam 2 ptng lagik... mama risau sayang... bimbang sangat... mama bergegas pecut dari glenmarie ke wangsa maju.... terus bawak ke klinik untuk kali ke dua....



ilya, mama harap ilya cepat sihat tau.... jangan demam lama lama tau... sihat cepat tau....

Sunday, September 19, 2010

Emily

ako baru abis layan citer ni kat youtube sbb ako tak sempat tengok masa tayang kat tv3.. ako suka citer ni... ako mmg peminat nabila n ade putra.. best best best.... nanti nak layan lagik

Tuesday, September 7, 2010

masak memasak

aritu kat opis ako adalah buat main masak masak suka suki... so, dek kerana ako punya resepi kononnyer sedap.. bukan ako kata tp depa kata... so, berpeluh la kitorang memasak masak kat opis.. pada ari yang panas, api yg panas, kuali yang panas... ayam taucu magic 'pling'... ako maleh nak citer sangat sbb ako tak menang hehehehe... ako rasa en jaafar on tu tak suka makan masakan yang pedas pedas kot.. sbb bila dia tengok bilangan kg cabai burung ako pun dia dah berpoluh poluh... hehehehe.. apa pun enjoy ye...



amacam... mengancam tak hahahha.. kitorang mmg memang bergambar je

Thursday, September 2, 2010

Banyaknyer list keja

semoga arini ako dapat siapkan semua sekali.. atau pun 80% siap..

Ako tak faham la.. apa lagi yang dia nak nih... macam2 benda ako nak kena sogokkan depan dia... rasa dah naik darah ako ni...

Ya ALLAH permudahkanlah segalanyer... Amin..

Monday, August 30, 2010

baju raya ilya

mak aii... ako rasa tahun ni baju raya budak budak memang melampau mahalnyer.... tergugat rasanyer wang dalam purse ni... apsal ye.... lotih den... pusing pusing pusing... sumer tak berkanan kat mana den ni.... so, jln penyelesaian nyer... den order online. abih cito...

Thursday, August 26, 2010

semoga bersemadi dengan aman....

permergian dia sarat membawa kesakitan fizikal dan membawa bersama segala kesedihan... ako tak pernah kenal dia... hanya dalam 3 minggu kebelakangan ni nama dia asyik meniti di bibir en hubby... tentang sakit yg di tanggung.. tentang sikapnyer.. tentang fizikalnyer dan boleh d katakan segalanyer tentang dia...

dan pagi selasa... dia pergi selamanyer mengadap ALLAH yang satu. ako tak sempat mengadap. betapa dia pergi bersama sarat sakitnyer... luekimia n d akhir nafasnyer pula di agnosis ada punya menyakit kanser tulang. bayangkan betapa berat tangungannyer...

bila adik sendiri sudah tak bernafsu untuk merawat menjaga malah untuk melawat pun menjadi beban besar.. menjadi caci sindir.... ye, dia tak bermaya.. hanya mampu memandang... hanya mampu menelan apa yang di hamburkan... mungkin tak berkudis dengan cacian n sindiran berbanding kesakitan yang dia tanggung..

tapi dia masih beruntung punya ibu dan ayah setia menanti.. merawat.. memberikan kata kata harapan untuk dia. tanpa jemu berumah tangga di hospital, berdoa dan terus berdoa. tapi seperti yang telah ditetapkan... tanpa sesaat dipercepatkan atau di lambatkan..ALLAH menjemput dia.

panggilan telefon dari en hubby ketika di pejabat... ako sambu dengan air mata...walau wajah tak pernah ako kenal, suara tak pernah ako dengar.. tapi akodapat rasakan dia dekat dengan ako... air mata ako mengalir tak dapat ako tampan.. berguguran sepanjang pulang ke rumah...

Ya ALLAH, ako pohon padamu ya ALLAH tempatkan dia di kalangan mereka yang beriman. Semoga pemergian dia dapat menghapuskan kesakitan yang di tanggungnyer dan semoga permergiannyer pada 14 Ramadhan mendapat rahmat berganda darimu.

Alfatihah.

Allahyarham Carlush 1972-2010.

Tuesday, August 24, 2010

besar sungguh permintaan dia

kisah ni berlaku masa balik dr kampung perak beberapa hari sebelum posa. Lepas je balik dari antar anis n aina, makaner tinggal la ilya dan pakcu je kat belakang kereta... senyap.... tetiba ako dengar ilya menangis teresak esak... cam pelik jugak sbb biasanyer kalau lepas je ako tinggalkan kakak2nyer... dia mesti meraung raung nak tinggal ngan maklong dia..





'Yaa, kenapa Yaa nangis ni..."

"yaa, ni sorang sorang je kat belakang nih... tak ada sapa pun teman yaa, "

"tu pakcu kan ada, kan pakcu temankan yaa kat belakang..."

"hazim tu ada adik harraz, kak long tu pun ada kak anis... yaa ni sorang sorang je...." huh... mama faham beno maksudnyer.

"Abis tu kenapa, pakcu kan ada," mama buat buat b

"alahh.. pakcu tu lain, tak sama.. pakcu dah besar... Yaa nakk adik macam harraz tu, macam dina tu," aduhaiii... besar sungguh permntaan dia... bukan kali ni je... dah banyakkkkk kali... kalau dia nangis itu antara point dia... pening kepala..

"Ilya, yaa doa lah pada ALLAH mintak ALLAH bagi Yaa adik... Insyaallah nanti ALLAH makbulkan doa Yaa,"

"Yaa, tak pandai.. yaa tak tau nak doa macamana,"esak dia makin mengganas...

"ok.. mama ajar.. cepat tadah tangan, n ikut apa yg mama doa ye... " mama pun baik punya doa..

"ya Allah, ya tuhanku.. kurniakanlah yaa seorang adik yang sempurna, aminnn," penuh khusyuk dalam tangisan dia...



berbezakan.... dulu masa ako kecik kecik.. masa mak ako ngandungkan adik ako yg bongsu.. ako ingat lagik... ako paksa adik ako yang no 2 tu tanya pada opah ako.. betul ke mak tu mengandung... dan dan tu jugak dia n ako sekali kena marah ngan opah ako.. masa tu kira kalau budak tanya psal ngandung ngandung tu mmg tak elok beno la.. kira macam bebudak takpatut tau benda benda cam tu... tapi la ni..siap boleh nangis2 mintak adik.... ilya mmg macam tu, kalau orang tu sorang je tak ada adik beradik lain, dia pun boleh tolong nangiskan untuk orang tu sbb tak ada kawan.. caring kan? caring sampai mama pun pening... hhehehee...



apa pun ilya, mama sayang sangat kat awak.. insyaallah ada rezeki awak akan ada adik ye... tapi jangan selalu nangis2 tau nanti mama stress.. susah plak dapat adik hehehehe...

Saturday, August 21, 2010

teratak di kampung

Raya ni insyaallah teratak mak n abah bertukar wajah. hampir 2 bulan dalam pembinaan dan sampai ke hari ini rasanyer tinggal pasang tingkapsliding door n buat silling di dapur. 2 bulan sudah, akomenitiskan air mata bila adik kata rumah dah runtuh.... masa tu memang ako menangis.... sedih sayu bercampur baur. Walaupun kenangan tetap subur tp ako rasa rumah lama tu punya nilai sentimental yang sangat tinggi buat ako dan ahli keluarga yg lain.

Arwah abg ako dengan kakak ipar ako di sandingkan di atas tu, ako pun macam tu... pak cu ako pun di satukan di rumah atas tu... skang kami pun masing masing punya anak2. Runah atas di angkat dari tapak lama kat sebelah uamah embah. Ako masih ongat la masa rumah tu di usung beramai ramai dek orang kampung. Masa tu mak lari belakang umah embah sebab takut umah tu runtuh... tapi alhamdulillah... bersatunya penduduk kg mengangkat umah tu, selamat di letakkan ke tapak baru. bayang kan....


sekarang ako dan adik beradik lain tak punya rumah atas.. sumer di ganti batu dah... mungkin sedikit panas berbanding umah dulu. Tapi, ako tau..... jauh di sudut hati arwah mak n abah mmg dah lama mengharapkan umah tu bertukar wajah... mmandangkan si anai2 makin bersukaria memakan tiang tiang kayu di rumah tu.

Mak,
impian mak terlaksana... begitu jugak impian abah.. walau mak tak sempat menikmatinya, tapi kami tetap lakukan demi belahan hati mak iaitu abah dan kami anak anak.....

abah,
kami anak2 berharap sedikit pemberian kami ini dapat menyenangkan hati abah.. dapat membahagia abah, kerana untuk kami membalas segala jasa baik abah... sumpah, kami tak mampu.

Friday, August 20, 2010

syurgamu ramdhan


ako suka citer ni... slalu terlepas nk tengok kat tv... ako layan kat tv3 catch tv je. poster n sinopsis ni ako paste dari blog en budiey. ako suka dengan lakonan kaum lelaki dalam citer nih... tapi geram dengan lakonan si ellie n zarina tu.... episode 6yag ako ulang 2 kali ako tengok tu mesti ako menangis... sedih bagi pihak 'yassin' tu.. ako ni selalunyer lebih jiwai watak lelaki mungkin sbb ako sumer adik beradik ako lelaki.. hehehe .

SINOPSIS SAMARINDA SYURGAMU RAMADHAN

Bermula 10 ogos. Setiap Selasa, Rabu dan Khamis. Slot samarinda, 10 malam TV3
Pengarah: Shahrulezad Mohameddin
Terbitan: Radiusone Sdn Bhd
Pelakon: Elly Suriati sebagai Datuk Paduka Halimaton, Eira Syazira sebagai Marlia, Ungku Ismail Aziz sebagai Yassin, Zarina Zainordin sebagai Aishah, Aripah Damanhuri sebagai Mak Jah, Shahar Yac’cob sebagai Budiey, Nurul Elfira Loy, Noryati Taib sebagai Datin Kesuma dan Azma Aizal Yusoof.
Datuk Halimatun telah berputus arang dengan Marlia. Anak sulungnya itu melarikan diri meninggalkannya pada malam akad nikad. Marlia memang tidak pernah rapat dengannya sejak dari kecil….Marlia suka melawan dan membantah… Datuk Halimatun tidak paham. Dia hanya mau yang terbaik untuk Marlia…Tapi Marlia lebih rela berkawin dengan seorang pendatang dari mengahwini seorang lelaki yang menjadi pilihan Limah…Memang tujuan Limah mengahwinkan Marlia dengan anak Datin Maimun untuk mengelakkan Marlia jatuh kedalam pelukkan orang mendatang.. Tapi dia tidak mahu memaksa lagi apabila Marlia melarikan diri…
Itu kisah 16 tahun lalu… Dan telah 16 tahun juga Datuk Halimatun tidak pernah melihat wajah anak sulungnya itu. Mati atau hidup, Datuk Halimatun tak peduli. Marlia bukan lagi anaknya…Tumpuannya kini adalah pada Yassin. Anak bungsunya…
Yassin masih ingat dengan Kak Lia. Dia sayangkan Kak Lia tapi sayang dan rindu itu di simpan jauh di dalam hati. Datuk Halimatun tidak membenarkan nama itu di sebut-sebut…Dia dah hampir 2 tahun berkawin dengan wanita yang menjadi pilihan ibunya. Marlia bahagia. Meskipun dirinya tidak di limpahi intan berlian, tapi Marlia bersyukur. Dia bahagia dengan Budi walaupun Budi Cuma bekerja sebagai pengawal keselamatan di luar bandar. Lalu bersama cinta mereka itu lahir 5 cahayamata berusia antara 15 hingga 5 tahun. Anak-anak mereka hidup bahagia….Lalu sama sekali mereka tidak menyangka mereka akan kehilangan segala-galanya dalam sekelip mata…Marlia dan Budi terlibat dalam kemalangan ngeri dan kedua-duanya meninggal dunia di tempat kejadian…
Ratapan 5 anak yatim piatu ini mendapat liputan pihak media. Hidup mereka menjadi lintang pukang. Mereka terlalu muda untuk menangani hidup yang penuh berliku tanpa ibu bapa. Pihak kebajikan masyarakat ingin menempatkan mereka semua di rumah anak yatim. Ada juga pihak yang ingin menjadikan mereka anak angkat, tapi tidak semua. Mereka akan di pisahkan. Suzana bersuara lantang. Dia tidak akan menyerahkan adik-adiknya pada sapa-sapa pun… Keadaan keperitan Suzana 5 beradik mendapat perhatian program Bersamamu TV3. Suzana memberitahu bahawa ayahnya anak yatim piatu berasal dari Sumatera. Dan ibunya Marlia pula tidak pernah menceritakan perihal saudara mara yang ada… Datuk Halimatun melihat program itu… Dia menyedari kematian Marlia kerana berita kematian itu disiarkan dalam akhbar… Tapi dia tak ambik kisah. Marlia bukan lagi sebahagia dari hidupnya. Marlia telah dibuang jauh dan di gantikan dengan dendam yang membara sampai kini….Namun begitu Yassin telah membawa 5 beradik ini pulang ke rumah untuk hidup bersamanya dan nenek mereka.
Ramadan menjelang tiba…. Hati sayu terkenang suasana puasa bersama ibu dan ayah… Suzana tertanya-tanya, adakah Nek Halimah akan melayan mereka dengan buruk buat selama-lamanya?
SyurgaMu Ramadan adalah kisah pengorbanan, kasih sayang dan yang paling penting, kemaafan. Tiada nilainya pahala sekiranya ianya berlapikkan nafsu api kemarahan….Dan tiada yang lebih indah dari satu kemaafan… Kemaafan dari dendam yang terpendam…..
cerita ni mengingatkan ako pada arwah ako.... pada arwah mak ako.... ako jadi rindu, sayu, alfatihah....

Sunday, August 15, 2010

tak tau kenapa....

setiap kali apa yang ako suarakan pasti ada yang tak kena..... sampaikan ako rasa macam ako ni naif sangat... boleh menegur tapi jangan sampai teguran tu jadi satu penghinaan.. ako ni sebenarnyer malas nak pikir negatif.. tapi kalau selalu sangat, besi keras pun boleh jadi cair...


ako harap ini cuma perasaan ako je.. astagrafirullahalazim... ya ALLAH jauhkan lah ako dari segala buruk sangka... dan jauhkan lah ako dari mendatangkan prasangka buruk dari orang2 sekeliling ku...

Wednesday, August 4, 2010

selamat hari lahir

selamat hari lahir mak.. ke 62

tanggal 04.08.1948

alfatihah...

Sunday, August 1, 2010

Selamat Pengantin Baru

Selamat Pengantin Baru


Selamat pengatin baru buat teman ako dari sekolah rendah sampailah sekolah menengah... tahniah Julia n pasangan (maaf ako lupa namanyer). Ako doakan segala yang terbaik buat nko dan suami.. semoga sama sama dapat mengharungi segala pahit manis, onak duri dalam kehidupan berumahtangga dan bekeluarga.. moga kental menghadapi segala cubaan dan cobaan...

Tuesday, July 27, 2010

kerana kau... huhuhuhuh

pertama kali dalam hidup ako ni, ako kena dok spital. sebelum ni mmg la ada dok spital itupun masa bersalinkan ilya.... pastu never huhuhuhuhu...

dek kerana kau lif... semalam ako admit kat spital.. ni sumer gara gara sakit belakang ni... mmg dah 2 minggu lebih ako terasa sakit belakang.. tapi ako buattak tau je.. just makan pain killer... tapi kerana kau lif .. lif opis ako mmg terasa macam nak pengsan je... kena naik tangga sbb lif rosak... not bukan lif rosak but letrik tak ada....

sampai je ako kat atas.. mmg dah tak boleh nak tegak dah badan ni... sakitnyer rasa... tu tingkat 4 je... masa ako naik tangga umah tingkat 10 taklah macam tu sakitnyer.... ako pun di kejarkan lah oleh kakmaz.. bukan berkejar berlari2 anak ye... terus ke klinik n klinik pun dengan rasa bangga doktor tu inject lengan ako n wat referral letter ke sini....

so, petang semalam ako check in. doktor suh ako dok sini untuk 2 malam...

huhuhuhuhu.. macam2 pengalaman baru ako kat sini.... kang lawak pun ada... gayat pun ada.. geram pun ada.... macam2lah...

pertama kali ako g fisio.. infra red ngan electric fisio... fuiyooo.... ako rasa ako ramping kot sebelah kanan pinggang ni... tapi sebelah je lah... sbb depa lekatkan apake benda tah kat pinggang n alirkan elektrik.. so lepas ni kalau ada sapayang bersentuhan degan ako.. awas ye... lepas tu, ada infra red plak... ni akosuka...dah macam sauna plak... sah macam pegi spaje ako rasa... meniarap... sambil di panahi sinaran merah... huhuhu... satu sesi terapi 40 minit... oklah tu... sib baik diatak ada letak belut letrik tu n kaki ako gantung rendam dalam tu...

tapi ako rasa macam oklah sangatlah.. sakit ako makin kuranggggggggggggg.....

tapipetang tadi... huuhuhuhu... ako buat MRI.. ako pun baru sibuk amik tau semalam... baru je google kat internet semalam... ako risau.. ako takut.... tau tak macam mana MRI tu... nak paste gambar puninternet veryyyyyy slow. tapi dia singkatan Magnetic resonance imaging .... ya Allah ako rasa takut giler.... dah la benda Allah tu masuk je ako sempit giler... mmg ako takut sangat.... takut apa ye.. tahlah,,, macam2 rasa takut.. dia kata 20minit je.. tapi ako rasa akodok dalam tu lebih kurang 45min... lama giler.. peluh dah meleleh dah...

so, la ni ako dok landing atas katil.. n esok doktor akan jumpa akoexplain mana silapnyer tulang temulang ako nih... harap berita gembira lah esok ye.... oklah ako nak tido berehat.. sapa kata kat spital boleh tido siang relaks... tak ada maknanyer... ni baru nak tido.. selamat malam ye...

Friday, July 16, 2010

Doa doa semua berjalan lancar....

Hari di tunggu dah tiba.. so, apa lagik jalannnn dah... Semoga sumer berjalan lancar dan akan di update bila dah selesai ye.. :)

Saturday, July 3, 2010

oh brazil

piala dunia..... ako mmg tunggu game malam nih.... masa game start kek carrot ako dalam oven... sbb teringin nak makan carrot cake.... bila kek ako dah masak n agak sejuk, ako dok putar cream cheese dia.. masa tu kalau tak silap brazil masih lead lagik.... tengah putar, belanda score 1... n belanda score lagik satu.... masa tu ako tengah nk mendeko kan kek ako.... oleh kerana ako sokong brazil... n carrot itu warnanyer oren... inilah yg terjadi... tapi.. ada ako kesah? Akotunggu game argentina plak... ako sokong argentina....

sebelum kalah....

selepas kalah

Thursday, July 1, 2010

arghhhhhhhhhhh yati please think positive...

yati,

please think positive.... think positive, think positive... Ya Allah permudahkan segala galanya....

aminnn....

Wednesday, June 30, 2010

ish....

boleh ke ako nak buat ni... takut tak terbuat naya je....

Sunday, June 20, 2010

selamat hari abah, abah....

entry khas untuk abah ako yg tersayang.. tak ada tukar ganti dalam dunia nih...

abah,
yati sayangkan abah... sayang sesangat... lepas mak pergi pada abah yati curahkan kasih yati..kalau boleh yati nak abah duduk sama dengan yati.. tapi abah mmg tak nak kecuali bulan posa abah datang berehat umah yati n umah abg lin...

abah,
yati ucapkan jutaan terima kasih atas kasih sayang abah, tunjuk ajar abah, pengorbanan abah dan segala yg abah berikan pada yati adik beradik.... tak termampu yati nak balas abah.. sungguh tak mampu...

abah,
yati tahu abah sunyi.. bila mak dah tak ada.... 5 tahun abah lalui kesunyian tu... yati pun sunyi bila mak tak ada.. tapi yati tau abah kuat... walaupun 5 tahun sudah yati slalu nampak mata abah berkca.. slalu nampak abah termenung sensorang... yati selalu nampak abah seka air mata abah... yati nampak abah... yati tau betapa sayangnyer abah pada arwah mak... macam tu jugak yati n adik beradik yg lain...

abah,
jiwa lelaki abah di uji lagik dengan pemergian abg mat... anak pertama abah... abg sulung yati... bila abah dapat tahu, abg mat cuma ada masa 3 bulan je... yati nampak dari mata abah betapa hampanyer perasaan abah masa tu... betapa abah cuba terima hakikat... abah mintak supaya kami hantar abg mat ke hospital swasta dengan harapan apa yang doktor hospital besar ipoh tu cakap tu tak betul.... tapi akhirnyer abah pasrah redha... doktor hospital pantai pun jelaskan perkara yg sama....

abah,
abah di rundung duka bila abg mat menyahut seruan ilahi... kosong pandangan abah... tapi abah, abah masih punya kami... anak anak abah yang lain. yang selalu berada di sisi abah... kami selalu mendoakan baha gembira, sihat selalu.. akan sentiasa ada depan pintu umah bila kami balik kampung...

abah,
walaupun abah tak dapat layanan sewajarnyer dari arwah tok... tapi abah berikan yang terbaik untuk kami anak anak abah... abah, terima kasih atas segalanya...

abah,
yati slalu rindu kat abah.... setiap kali balik kg, yati tak lupa pelukan abah dan ciuman yati kat pipi abah... tiap kalai yati nak balaik kl... yati mesti sebak, mesti sedih... yati tak nak kehilangan abah, macam mana yati kehilangan mak ngan abg mat... yati tak sanggup hadapi kehilangan lagik....

abah,
yati ucapan selamat hari abah pada abah, walau yati himpun segala kasih sayang yati yang ada pasti takkan sama dengan kasih sayang abah pada yati dan adik beradik yang lain... Yati sentiasa mendoakan abah di berkati ALLAH dan sihat selalu... insyaallah Yati akan jadi anak yang terbaik buat abah....

Abah, yati sayangkan abah dan sentiasa rindukan abah..... yati akan selalu titipkan doa buat abah.... buat mak dan buat abg mat.... kami sentiasa mendambakan doa abahbuat kami.. semog abah dan kita semua menjadi keluarga yang subur dengan kasih sayang... aminnnn

Wednesday, June 16, 2010

akhirnyer

benda tu jadi milik ako... ako suka

Wednesday, June 9, 2010

rindu terlerai, berakar rindu

bila balik melaka.. mmg nampak sangat ilya rindu kat nenek ngan atuk dia.... ngan atuk mmg dia boleh ngam... ngan nenek hmmmm..... kureng skitttt je....

semalam, pakngah ilya slamat terbang menunaikan umrah... dan alhamdulillah, selamat sampai jam 11 malam tadi.... dan jugak baru kejap tadi ako terima panggilan dari madinah... abglin... Alahmdulillah dia dan kak su sihat di sana... dari call di sana baru je asar dan kita di malaysia dah nak masuk waktu isyak.... Ya Allah ako pohon... lindungilah mereka di sana, berkatilah umrah mereka, makbulkan lah doa doa mereka, permudahkanlah segala kesukaran mereka, amin....

Tuesday, June 1, 2010

thank you my dear

thanks for your support yeah... thank you so muahhh.... hehehehhe..

Sunday, May 30, 2010

apa buat arini??


spaggeti guring & swedish meatball....

peminat tegar.. di paksa oleh mama.. ilya thumbs up please.... huhuhuhuh

hmmm... tak ada apa pun... pagi masak la spageti goreng, en hubby sibuk nak makan sementara en hubby g basuh keta... sambil tu nak try buat swedih meatballs wt cream sauce... resepinye pun... kak maz bg ingat2 lupa punya resepi.... dari one of AFC program.... ako pun main bedal je.... masak bagai nak rak... biasalah, spaggeti tu senang jelah... tapi nak meat ball tu macam leceh skit.... last siap gak.. tapi ako tau la sama ke tidak rasanyer....

tp masa nak goreng spaggeti, en hubby kata...oklah, member dah tunggu kat bawah nak g memancing.... hwuaaaa... ni nak marah ni... tadi beriya sangat nak makan.... mmg dah janji dari malam tadi nak g memancing.. janji jam 7am tapi tadi sampai 9am tak sampai....

en hubby kata, dia dah breakfast ngan brother umah ujung tu... so, sapa nak makan ni? apa lagik, anak mama la kan... ilya mmg peminat spaggeti.. Masaklah apa cara sekali pun dia mesti makan... ok, kita makan ye... biar babah g mancing.... skang ni ilya dah tido... tinggal mama sensorang... apa mama nak buat? macam nak buat brownies lagik... atau pun kek apple.. macam best je resipi dia....

project ari jumaat sempena wesak day.

hari jumaat, lepas asar, kami sampai umah abglin... dalam perjalanan tu ujan punyalah lebat, sampai tak nampak jalan... tujuan ke sana adalh untuk mencukupkan korum untuk g jalan jalan cari makan ke kuala selangor.... Alhamdulillah sampai je ujan pun dah reda.... dengan satu keta je kami g kuala selangor....hmmmm... taklah jauh sangat... dalam 45minit dari denai alam.... kitorang sampai sebelum maghrib.... sampai je tempat pun ok, betul2 tepi laut.... dok plak meja bawah kipas angin....


sila cari perbezaan gambar kiri dan kanan... :)

terus je pilih ikan, udang, sotong n lain lain.... order je suh masak apa... n makan... nyum nyum nyum..... sodap..... mmg nasik usik sikit je... yelah kalau dah lauk sumer depan matanasik ala ala tak pandang... ilya? dia makan ketam n sup cendawan je... pastu berlari sana sini.... hishhhh.... lepas sudah makan, sudah bayar, sudah solat maghrib.... kitorang g mana? jeng jeng jeng....


kelip kelip d kg kuantan
kalau ke kuala selangor kalau tak singgah ke kg kuantan mmg tak lengkap lah kan... so, kami terus ke kg kuantan untuk menikmati keindahan ciptaan ALLAH... kami ke jeti kg kuantan.. untuk tengok kelip kelip.... satu sampan RM40 untuk 4 orang... maknanyer kami 5 orang n + pendayung ada 6 orang....


sebelum turun ke sampan yg agak comel.... n ilya atas sampan....
ako memang la gayat.... yelah kalau badan ni kecik ok lah kan... dah la life jacket tu boleh nak kancing... tp, owner tu kata... ok tak pa... huhuhuhuh.. kalau ako hanyut cam na? yelah kalau tak hanyut pun kalau ako tenggelam cam na.. hehehhehe... ilya mmg teruja... bukan main lagik dia...
so, berdayung lah kami menikmati keindahan kelip2 macam lampu kat pokok krismas.... abg pendayung tu kata dulu sungai ni banyak udang galah.. tapi skang dah kurang.... oooooo.... ako ye kan aje.... ako mmg berpeluh.... takut sampan tu karan... kakak ipar ako kata, tak pa ti pengalaman..... ye pengalaman.... dek kerana nak cari pengalaman tulah ako branikan diri... kalau tak jangan haraplah.... ako rela dok tepi jeti sambil lambai lambai kat depa atas sampan tu...

pemandangan yg cantik... macam lukisan... jeti dialah tu...
ako dalam sampan lagik ni....

akhirnyer lepas je dalam 1/2 jam... kami mendarat di jeti tadi... alhamdulillah.... selamat.... mmg best n mmg agak gayat.... makanyer lepas tu kami pun bertolak ke denai alam dan amik keta balik terus ke wangsa maju... cadang nak tido kat umah abag lin tak jadik sbb esok depa pagi pagi ada hal nak kuar... sampai ke wangsa dalam jam 11.30pm... ilya pun dah selamat beradu dalam keletihan dan kegumbiraan.. insyaallah ada masa ke sana lagik... opsss... ke tpt makan je. bukan ke kg kuantan ye....

ok 1 happy famili... nak balik dah nih...

Friday, May 21, 2010

Lunch yg hot dan brownies buat ilya


kat K4... makan kek n marshmallow

mula thanks to my team leader sbb blanja kitorang makan kat pizza hut lunch tadi.... but so sorry sbb kereta u excident. walaupun u punya kereta tak teruk tapi i rasa poket u teruk la jugak sbb kereta yang melanggar tu kategori kereta import tapi tak kebal. Pelik jugak,baru je ako nak terjenguk tengok ada kereta ke tak... tetiba je.. opssss..... dah kena dah.. huhuhu... tapi tak pa... sabar ye....
satu lagik yg hotnyer... balik dari makan kitorang kena naik cab sbb tukang blanja terpaksa ke pejabat loyer...takpalah.. bila dah menapak ke taxi stand tengah panas dan perut yg kenyang.. terus je stuju naik teksi 'premium' tu... ako teragak agak.. tapi bila 2 orang teman ako dah bersiap sedia masuk.... ako turutkan je.... duduk je dah RM6.. pastu jalan skit ako jeling meter dah naik RM8, jeling sekali lagik meter dah RM10, jeling lagik RM13, jeling lagik dah RM15, last stop depan opis RM17.20....ako rasa macam tak berbaloi je.. tapi nakwat cam na kan.. bayo je lah... nasib baiklah share 3 orang... so lebih kurang RM6 lah sorang... hangat je ako rasa.....


bronies dah sejuk dan di potong masuk dalam kota cup..kssi topping ngan coklat gnache n tabur manik urai... oklah tu untuk bebudak kan...

dalam jam 3 lebih en hubby tepon... katanya esok cikgu pakaiilya gaun ke skirt ke...hmmm... ada jamuan... Jamuan? esok jamuan arini baru bgtau.... eiiii tekanannyer ako rasa... apa ako nak masak ni... dah la gaji lambat lagik ni... kering nih... ako pun tak puas hati terus call sekolah ilya... tanya bebetul... ooo.. cikgu suh pakai dress.... dress?? pulak... kang pakai dress seksi ta menepati tema plak... so tadi petang terus ke K4 cari barang skit.... makanyer siaplah brownies untuk ilya bawak pegi sekolah.... itu je yg terpikit nak bekalkan ilya ke sekolah.... harap budak suka...
oklah ngantuk mau tido...

Tuesday, May 18, 2010

kesakitan selepas menikmati kelazatan....


foto ehsan google

semalam ako buka main sedap lagik makan mee bandung yg di kirim pada teman.... tu lah mula niat nak makan me kungfu tapi bila taip sms dan send ke teman mengada tukar menu pada mee bandung... habis makan je dekat jam 2 semalam.. jam 3 lebih ako dah rasa macam nak muntah... terus masuk toilet.... apa lagik... muntah, cirit birit... tak sampai setengah jam badan ako dah berpeluh n rasa macam dah tak larat nak berjalan...





dah la ako drive semalam... mmg ako tak daya nak drive balik umah... ako mintak jasa baik pn fiza bawak ako balik... Ako dapat rasa fiza bukan main pecut lagik... ako dh mmg tak larat sangat dah.... ako mintak izin team leader ako balik.... terus ke klinik doktor rasa lengan ako sejuk ke... doktor, itu sejuk sbb aircond kot... pastu doktor teru inject ako... ye ako mmg perlukan injection.....





lepas tu balik ako terus baring... Alhamdulillah, ako tak cirit birit dah n tak muntah2 dah... tapi ako rasa macam lemah sangat.. tak larat nak bangun.... maghrib bangun mandi.... doktor bg ako mc arini.... pagi tadi dah ok compare semalam... ako bangun terus mandi n kejutkan ilya untuk ke sekolah... nasib baik ilya tak buat perangai.... en hubby kata len kali sila bawak bekal dari rumah....

Sunday, May 16, 2010

ilya, please say tq to babah.... thank you babah....


Kat klinik nih....

dh masuk kali ke 2 ke sini... suka sup dia.....

ilya ni makan sup, ketam, udang n mushroom je... yg lain tak...
malam tadi lepas g klinik amik ubat sakit mata ilya n ubat batuk, babah bawak kitorang makan kat retoran kak eita sup ekor stim boat... beshhh.... en hubby blanja...makan sampai nak terkeluar balik.. amik set untuk 2 orang je tapi rasanyer macam terlebih lebih.... ilya memang penggemar sup sama macam babah dia... dan mama ni penggemar tomyam... so sebelah periuk tomyam dan sebelah lagik sup ekor.. sup ekor siap bertambah tapi tom yam tak... mama sorang je makan... oklah ako rasa berbaloi kalau nak di bandingkan makan yg buffet... kalau bwk jai ok kot yg buffet tu... so, awal kitorang kluar awal jugak lah kitorang balik.. planning nak g down town kat cheras kensel sbb ilya dah tido... masa baru pukul 10.30pm... letih agaknyer... next time ye....

menikmati eskrim kat mcd ampang point.....

jeng jeng sampai dah.... di the curve.....


posing posing n posing lagik...

teruja giler dia nak bergambar ngan superman kaku nih...


tgk tu kaki ilya dah bersilang silang ikut orang menari...

Tengahari tadi babah ajak kuar... mula ke ampang point.. bukan buat apa pun... en hubby kata kita makan mcd sbb ilya nak makan eskrim... so makan tengahari kita arini mcd jelah ye.... sbb ako teringin nak ke the CURVE... babah bawak ke sana.... ok besh... n yg paling suka ilya lah... bukan main lagik dia.... awal2 lagik dia dah sambar 2 buah buku... ako penat berjalan kat sini.. banyak sangat simpang... tetiba jumpa charity dance ke... wah bukan main suka ilya terkinjat kinjat.. nak joint sekali tak reti....


ni kat restoran yg mama tak selera
ako suka makan ayam penyet... tp ayam penyet kat restoran ayam penyet ni mmg tak dapat nak kalahkan ayam penyet ria kat wangsa walk yang sedap ayam yg lembut, sambal yg mmg pedas, gado gado yg punya kuah sedap n pedas.... tak selera je ako makan tadi... rasa mcm ayam yg ako goreng kat umah je... tak sukalah ako... dalam jam 6.45pm kita dh sampai umah pakngah kat denai alam... mandi manda, solat sumer... jam 8.45pm kita balik... ilya dah pengsan dalam keta, babah angkat terus masuk bilik pun tak sedar dah... memang penat giler la tu... n kekenyangan.... esok mama, babah g keja, ilya g sekolah ye.... gud nite sayang....