Sunday, October 10, 2010

10.10.10


best magika ni... ako suka...



walaupun dia selesema, mama tak kisah... reward mesti kena bagi kan...

saja je... dalam sibuk sumer orang nak do something dengan tarikh ni... akopun kotakan janji dengan sikecik tu... sbb pujuk2 babah dia ajak tengok movie...tp mmg babah dia tak nak... so, dek kerana dah booking 3tiket... so, rezeki pakcu lah nampaknyer...

suka suka suka... n rasanyer mama dia ni lebih excited nak tengok compare si kecik nih ...heheheh ... citer ok, tak boring ni maybe sbb dia musical film, ada kelakar yg selamba, kelakar yg di buat buat n cerita dia ilya boleh faham.. so dia enjoy... n melintuk liuk badan ikut irama lagu (sbb dia tak reti lirik lagu tu). mama dia ni boleh control.. n 1st time tengok kat tgv wangsawalk mmg best... selesa. n popcorn yg sedap.

cuma, kenapa ada cuma.... ilya dia mmg tak suka part part yg sedih... kalau kat umah bila sampai part sedih la ni dia akan tukar channel lain... so, tadi kalau sapayg dah tengok kan citer MAGIKA nih... part sedih adalah kan... cuma part ayu n bad kena serang ngan naga tu... kira sedih la jugak.... ilya ajak kuar dah... sib baik mama dia nih terrer boleh layan dia sampai dia ok.. huh kalau tak... rugi ooooo......

satu lagi part yg ako tak tahan tu, bila mawi kata :

mawi : ayu, dalam tasik jangan di sangka tak ada naga...
ayu : eh bukan buaya ke"
mawi : mana pepatah la ...
orang dalam panggung tu sumer la gelak.... pastu bila dah senyap ilya plak kata
ilya : mama, kenapa orang gelak...Yaa rasa tak kelakar pun...
mama ? ako senyap je...hehehheehe.. sib baik gelap... pastu mama kata,
mama : Yaa kecik lagik, Yaa masih tak faham... sbb tu Yaa rasa tak kelakar...
ilya : ooooo... patut lah.. perasaan mama LEGA.. fuhhhh... pakcu dia pun dengar rupanyer.... maknanyer yg dok sebelah ilya lagilah dengar kan. hehehehe... nak wat camna... bebudak kan lurus.... so?
lepas kuar panggung.... mama blanja lah dia aiskrim sbb dia baekkkkk sangat masa tengok wayang.....
note : lupa lak, ni stail baru rambut ilya.... dah dekat 2 minggu berambut pendek...ok rasanyer nampak diatembam skit... n senang nk diuruskan bila nak ke sekolah....

2 comments:

OmbakBaik said...

she so sweEEEETTTTTTTTTTTTTT...
patotnye tiket tu bagi cu yaa je

masaklemakrebung said...

chu yaa...

kalau chu Yaa ada kat KL nih.... mesti mama blanja chu yaa tau.. sbb nanti pak cu mama blanja dia n nanti dia blanja awek dia.. sungguh tak baek kan..