Tuesday, July 27, 2010

kerana kau... huhuhuhuh

pertama kali dalam hidup ako ni, ako kena dok spital. sebelum ni mmg la ada dok spital itupun masa bersalinkan ilya.... pastu never huhuhuhuhu...

dek kerana kau lif... semalam ako admit kat spital.. ni sumer gara gara sakit belakang ni... mmg dah 2 minggu lebih ako terasa sakit belakang.. tapi ako buattak tau je.. just makan pain killer... tapi kerana kau lif .. lif opis ako mmg terasa macam nak pengsan je... kena naik tangga sbb lif rosak... not bukan lif rosak but letrik tak ada....

sampai je ako kat atas.. mmg dah tak boleh nak tegak dah badan ni... sakitnyer rasa... tu tingkat 4 je... masa ako naik tangga umah tingkat 10 taklah macam tu sakitnyer.... ako pun di kejarkan lah oleh kakmaz.. bukan berkejar berlari2 anak ye... terus ke klinik n klinik pun dengan rasa bangga doktor tu inject lengan ako n wat referral letter ke sini....

so, petang semalam ako check in. doktor suh ako dok sini untuk 2 malam...

huhuhuhuhu.. macam2 pengalaman baru ako kat sini.... kang lawak pun ada... gayat pun ada.. geram pun ada.... macam2lah...

pertama kali ako g fisio.. infra red ngan electric fisio... fuiyooo.... ako rasa ako ramping kot sebelah kanan pinggang ni... tapi sebelah je lah... sbb depa lekatkan apake benda tah kat pinggang n alirkan elektrik.. so lepas ni kalau ada sapayang bersentuhan degan ako.. awas ye... lepas tu, ada infra red plak... ni akosuka...dah macam sauna plak... sah macam pegi spaje ako rasa... meniarap... sambil di panahi sinaran merah... huhuhu... satu sesi terapi 40 minit... oklah tu... sib baik diatak ada letak belut letrik tu n kaki ako gantung rendam dalam tu...

tapi ako rasa macam oklah sangatlah.. sakit ako makin kuranggggggggggggg.....

tapipetang tadi... huuhuhuhu... ako buat MRI.. ako pun baru sibuk amik tau semalam... baru je google kat internet semalam... ako risau.. ako takut.... tau tak macam mana MRI tu... nak paste gambar puninternet veryyyyyy slow. tapi dia singkatan Magnetic resonance imaging .... ya Allah ako rasa takut giler.... dah la benda Allah tu masuk je ako sempit giler... mmg ako takut sangat.... takut apa ye.. tahlah,,, macam2 rasa takut.. dia kata 20minit je.. tapi ako rasa akodok dalam tu lebih kurang 45min... lama giler.. peluh dah meleleh dah...

so, la ni ako dok landing atas katil.. n esok doktor akan jumpa akoexplain mana silapnyer tulang temulang ako nih... harap berita gembira lah esok ye.... oklah ako nak tido berehat.. sapa kata kat spital boleh tido siang relaks... tak ada maknanyer... ni baru nak tido.. selamat malam ye...

2 comments:

Rizziela said...

Kak yati admit kat mana?

masaklemakrebung said...

ziela, kak yati admit kat Sime Darby Medical dulu SJMC... tapi dah kuar dah, 2 malam kat sana... semalam kuar. la ni ilya plak demam...