Thursday, November 24, 2011

Legalah skit...

cuti sekolah dah start... so jalan nak ke opis pegi balik dah tak jem cam slalu... tp rutin tetap sama sbb ilya ttp kena antar g nursery.. sekolah dia cum nursery.. Cuma, dari jumaat lepas dia di jangkiti chiken pox... sian dia.... dia mmg tak nak kena sbb takut berparut... tp yelah, dh musim.. ramai kenkawan dia kat sekolah kena n rasanyer dia antara yang terakhir kena.... so, isnin mama amik el.. selasa terpaksa antar dia ke umah maklong dia... sib baik mak long ada... dalam minggu ni dia ke sanalah... rasanyer by next week dah boleh ke nursery balik... lagi pun chiken pox tu dah mula mengering...

Lastweek ahad, berdebar amik report card ilya... walaupun baru 5 tahun hehehehe... alhamdulillah sumer ok... n mama terharu dengan keputusan awak... walaupun banyak bercakap.... itu komen cikgu dia dari umur dia 4 tahun... mama terpaksa mengaku mmg dia kuat bercakap... tak tahu cam nak tutup mulut dia hehehehe... pencapaian dia tahun ni alhamdulillah lebih bagus dari tahun lepas... semua subjek dia ada 8, cuma 1 subjek je B... akhlak, potensi diri, sahsiah sumer ok...

w/pun ilya kena chiken lepas tu tetap berjalan... sbb result dia ok.. mama adiahkan dia set water colour... biar dia explore dangan sampai dinding umah dia conteng cukup... enjoy betul dia... satu hari 3 ke 4 gambar suh kulis n dia warna... mama n babah dia plak rasa nak muntah melukis... bayangkan rasanyer kejap je colour tu boleh abih... tp takpalah janji dia minat n boleh explore skill dia....




Mama tak lupa awak ye baby... hehehehe... minggu depan awak dah 35 minggu dalam rahim mama. mama ada check up time tu... so kita tunggu keputusan doktor ye.. sama ada sama macam kakak atau macam mana.... malam tadi bukan maik awak bergolek2 dalam perut mama.. mama nak tido pun tak boleh.. tak pa sayang, mama izinkan... enjoy la ye... insyaallah tak lama lagik kita bersua ye...

babah tak berapa sihat.. baru kebah dari demam... cepat sihat ye babah....

pakcu... hmmmm.... pakcu masih giat mencari keja.. sian pakcu,,, tak pa kita doakan cepatlah rezeki pakcu dapat keja.. nnt kalau pakcu dah dapat keja.. kita pau pakcu belikan baby punya car seat ye hehehehe... say thank you to pakcu sayang...

pakngah... bulan ni annversary pakngah... depa g bulan madu huhuuhu... best gitu..

2 comments:

Lexa said...

kak yati dah dapat baby ke..baru tau..haha..congratsss!!

masaklemakrebung said...

dah lahir dah.. tu kat post terbaru tu... tima kasih..