Friday, October 14, 2011

Alhamdulillah...

ako sihat... sihat walafiat.. cuma rasa malas sangat nak update blog. Tp every day ako masuk blog ni n bloq walking ke kenkawan punya blog.. cuma rasa malas nk menaip je... banyak benda yang dag berlalu... dah basi pun.. ok ako rasa arini ako nak tulih panjang skit...









ilya dah besar.. ready ke sekolah


besday ilya,


pertama kali anak mama ni sambut kat sekolah... tapi maaf sbb mama cuma antar kek sebijik dan party pack untuk kenkawan dan cikgu2 sekali.. tak ada makanan sampingan yang sempat mama sediakan... lepas tu, sbb musim raya mama n babah buat majlis makan2 kat umah... ramailah jugak jemputan... sbb macam merangkap open house gitu... sesekali menjamu tetamu dan meraikan hari lahir awak kan... so awak potong kek sekali lagi.. bukan main suka lagik... terima kasih pada sumer yang sudi hadir dan bagi adiah pada ilya ye.. sronok betul dia... pejam celik pejam celik anak mama dah 5 tahun... Semoga menjadi insan yang di rahmati Allah, di panjangkan usia, insan yang berjaya di dunia akhirat dan menjadi anak yang solehah.. mama, babah n sumer sayang sangat kat Yaa tau...



kahwin shamir,


seminggu lepas ttu, kita balik melaka... tak penat? maunya tak penat.. letih giler rasa dengan sakit belakang lg.. jalan pun dah bongkok macam udang... biasalah kat kampung masih amalkan gotong royong... letih rasanyer... tp mmg meriah... Alhamdulillah sumer berjalan dengan lancar dan meriah sangat... selamat pengantin baru buat shamir n murni.. maklang doakan kali berbahagia hingga ke akhir hayat dan sentiasa di bawah payung rahmatNya..




Jai.. Abisss dahh..


Alhamdulillah... Jai dah abis belajar.... penatnyer kakak tengok nko tau... nasib baik lulus dengan cemerlang (ye ke? hehehehe). Tima kasih kerana merealisasikan kehendak abg nyah, abah dan kami semua.. Walaupun nampak payah sangat nat dapat diploma tu... tp great job. Kakak mintak maaf kalau ada masanyer kakak jadik marah geram ... abg nyah jadi strict sangat ngan nko... tp tu sumer untuk membentuk nko menjadi lebih baik dan menjadi insanyang berguna... pada kakak, kakak tak mampu tamukan nko dengan wang ringgit... kakak mmg tak mampu, cuma kakak mampu jadi kakak untuk nko.. Kakak doakan semoga nko berjaya dalam pencarian pekerjaan pulak ye... Dan kakak harap juga semoga awak menang selalu ye.. Insyaallah, apa yg di janjikan oleh abg nyah akan di tepati.. cuma nko kena sabar skit je lagik ye..





7 bulan,

Syukur kepada Allah... kini lebih 7 bulan usia baby dalam perut mama nih... mama harap awak yang di dalam ni terus membesar dengan sempurna, sempurna pembentukkan fizikal, mental.. Allah perelokkan paras rupa awak, ALLAH lunakkan suara awak supaya kelak dapat melagukan ayat ayat suci Al Quran... Semoga ALLAH permudahkan proses mama mengandungkan awak dan proses mama melahirkan awak kelak.. Tak lama sayang 8 minggu lagik insyaallah kita jumpa ye... mama, babah, kakak, pakcu dan semua insan insan yang mama sayang teruja menanti kehadiran awak... mama sentiasa berdoa pada ALLAH semoga awak selamat dalam rahim mama dan awak di lahirkan dengan sempurna... Terima kasih ya ALLAH atas pemberian mu.. sesungguhnya, hanya Engkau yang lebih mengetahui dan berkuasa... ako berterima kasih ya ALLAH atas setiap nikmat pemberian Mu.. Ako pohon rahmat dan berkat Mu ya ALLAH.


Abah & mak,


Yati rindu .....

3 comments:

Rizziela said...

Tahniah kak yati dengan kandungan..dah 7 bulan baru tau kak yati mengandung

OmbakBaik said...

salam...rendu la pada kakak..mesti kakak tak balek kg sampai bersalin kan?? emm besh nye nak sambut beby baru..yaa doakan semoga semuanye selamat..

salam tahniah utk jai jugak..wohoo..da ade diploma da boley apply kerja la ye..semoga jai juga berjaya :D

utk ilya jr,,selamat membesar dengan sehat sayang...awak da nak jadi kakak..sure best punye..jgn jeles2 k...

muahhmuahh

masaklemakrebung said...

ziela : tima kasih... doakan yang terbaik untuk kak yati ye....

yaa : rendu? mai la KL... mmg tak balik raya aji.. maybe lepas ersalin kot baru balik... tp tak taulah... sambut baby baru? mana ada mama yg tak seronok.... hehehe.. insyaallah...