Wednesday, June 25, 2008

Baru prasan...

Salam... Lamanyer tak update blog... alahhhhh bz lah.... macam "cik na" jugak... dah ada yang bertanya, sibuk beno ke sampai dah lama tak update..kalau nak di istilahkan sibuk rasa macam malu plak... macam lah orang lain tak sibuk... tapi rasanyer tak sibuk dengan rutin di opis nih, tapi sibuk pasal umah baru kot... yeahh... yeah... yeah... insyaallah nanti pertengahan julai pindah umah baru... sronoknyer... Lani ni ako ni sibuk la pulak dengan wiring, cabinet, segala macam...


Tapi satu ako bengang... Adalah plak kejadian yang tak sukanyer ako nak tau.. kenapalah ako men'capang'kan telinga dengar citer tu. Ako ni bukanlah penakut.. cuma kurang berani je... Ako nak citer pun kang takutlah plak... member2 takut nak datang umah ako... Ako tak 'bela' apa2 ye.. jangan salah tafsir plak... Hmmm.... tapi memang nak citer jugak, sbb ako boleh berkongsi perasaan takut dengan korangkan.. ehehehehhee...


Dalam dua minggu atau 3 minggu sudah adalah pulak makhluk yang Allah dah kurniakan akal fikiran yang sempurna tapi membuat keputusan yang sungguh durjana.... Dia telah menjatuhkan dirinyer dari tingkat 11 apartment area umah baru ako tu ke bawah.. ke ground floor.. kalau terus underground tak payah jatuh2 takboleh ke? Apa lagik, bayangkanlah tubuh yang di jatuh.. kalau dia masih bernyawa masa tiba di bawah memang dia superwoman... tapi masalah sebaliknyer... So, apa conclusion korang.... kuang.. kuang.. kuang.... Hmmm... ako pun terpikir apa yang korang pikir.... tapi bukan blok ako lagipun mengadap blok orang lain... ako blakang... so jangan pandang depan ye....


Biarlah... dia pun dah SELAMAT... tak yah pikir lagik...Lantaklah dia.. bukan ada kena mengena ngan ako pun... Keja ako ok kat opis cuma kadang macam tak cukop keja je... cik zela n cik na cam slalu je jaki kat ako nih... Bukan salah ako... dah memang cam tu... Alamak.. bau nasik lemak cikna kat belakang ni menyucuk2 idung ako... nasib ako dah kenayang makan nasik goreng mak ram...


Bulan no ako tak dapat bonus... bukan ako je kalau ako tak dapat maknanyer kak zela, cikna, william, bai, kak roy n sumer kakitangan kat opis ni tak dapat... kalau derang dapat memang ako akan 'tuba' derang.. kejamkan ? sometimes we need to be cruel to succes... boleh ke cam tu... tak ako tak sejahat tu... ako sayang derang... (baca dalam nada suara yang cam tak bes je) Ako nak beli kasut, dah lama astik pakai kasut BATA ni jenama yg lebih tua dari ako... Lagipun kasut aka selipar ni hubby ako yang punya, ako belikan sempena suka2 ako nak beli untuk dia, tapi last2 ako balik yang pakai.. buruk siku ke ? rasanyer macam tak sebab sumber kewangan masa ako beli tu ako punya duit.. so, lebih kurang macam ako punya lah balik kan... sorry bang... saya tau awak tak baca blog saya tu sbb saya berani tulih cam ni.. heheheheh.. balik ni kena mintak ampun ni.. kang jadik isteri durhaka plak...



Oklah... letih dah jari ni... lagi pun dah dua kali mr willi lalu kat sebelah ako macam suruh ako teka je pembayangnyer.. tapi belum masuk waktu keja bos.. lagi pun bukan main zuma bos...

oklah... nak wat keja arap sesapa yang kata ako tak update blog tu pueh hati ye.. ni bekalan untuk satu bulan tau... heehehe.. adios....