Friday, September 11, 2009

Hadiah

arini mama update blog tulisan kaler purple... antara kaler kegemaran ilya selepas pink kaler... sibuk dia nak baju kaler purple n sampai skang mama tak terjumpa baju kaler purple yang menarik perhatian mama... balik2 pink je...

oh ye.. gambar besday dia tak sempat nk upload..nantilahye.. gambo pun pakai baju tido je.. gaun kembang tak sempat jahit.. heheheh... sian kek kecik je.. tapi itupun dia teruja sangat.. yelah baru tahun ni dia pandai buat wish macam2... kalau dah boleh menulis mesti list dia sama panjang macam list mama beli barang dapur kat tesco...

mama tak bagi apa... cuma bagi doll.... ala ala barbie doll yangboleh tukar2 baju... malam tu dapat selang setengah jam muka doll dah kena conteng ngan pen.. aduiiiiiiii nak wak camna kan... hak dia. malam tu jugak tak taulah gurau punya pasal ngan pakcu dia yang kejam tu... kepala doll tu tercabut.. meleleh air mata dia mengadu bagitau kepala doll tu dah tercabut and longgar... penyedih betul.... mama ni betulkan tekan balik kuat skit kepala doll tu supaya lekat balik... tapi dia tak puas hati... bengang punya pasal dia campak doll tu atas table top cabinet dapur... ako ingat dia nak campak dalam sink atau bakul sampah.. makanyer tidolah doll tu semalam di situ..

Belum cukup 7 hari doll tu dah ada nama.. sebelum ni bila ako tanya doll tu nama apa,ilya akan jawab doll tu nama barbie doll... So, di pagi yang hening sebelum dia pegi sekolah sekitar jam 6.30pagi ako bagikan nama doll tu.. nama dia mila... n mulai saat itu dia panggil doll tu mila... dah dua hari mila tu ikut ilya ke sekolah..biar sama sama pandai. tak palah.. janji bahagia dan janji ilya tak liat lagik nak ke sekolah...

babah? babah tak bagi apa lagik kat ilya... n ilya plak sampai ni dok tuntut kek ben10 yang dia kata pakcu yg nak walaupun pd hakikatnyer dia yang nak... dia tengok kek tu kat secret recipe masa makan ngan makngah dia dan kek barney rega ratusan ringgit tu... alaaaaaa... mahal sangat la sayang.... oh ya satu lagik yang dia dok tanya selipar kat mama dia ni... aritu ako kata nak beli selipar.. tapi ako beli kasut raya dia sbb selipar br je beli rasanyer... dia tetap kata mama tak beli lagi selipar.. mama cuma beli kasut. dia tau tak rega kasut tu lagik mahal dari selipar.... ilya.. ilya.... makin nipis rambut mama ni tau... terencat pertumbuhan rambut babah tu....

semalam paklong dia bagik adiah jugak... sehelai kemeja yang ilya muat muat je... terpaksa tukar... n sebabkan tak ada saiz besar skit, mama dia sumpah kemeja tu menjadi dress... hehehehehe..paklong jangan marah aaaaa.....

Tuesday, September 8, 2009

Nur Ilya Yasmeen Abd Ghani


Gambar ni sehari selepas ilya di lahirkan... Like mama like dotter la kan..


Masa ni besday ilya yang pertama.. meriah la jugak... tapi dia tak ada mood..br bangun tido...
Ok ni masadia umur 2 tahun... masa umur 2 tahun tak ada majlis apa2.. cuma sebelulan sebelum tarikh lahir
dia atok dia dah belikan kek n adiah... sbbnyer, besday dia jatuh pada bulan posa

Selamat Hari Lahir ke 3 sayang… Tahun ni skali lagik tarikhnyer jatuh pada bulan puasa kan.... Takpalah, berkat... Pejam celik pejam celik dah 3 tahun anak mama ni... Mama Doakan semoga ilya menjadi anak yang solehah, anak yang mentaati Allah, anakyang menyejuk hati mama dan babah, semoga ilya sentiasa berbahagia dan membahagia mama and babah. Moga ilya membesar menjadi manusia yang berguna kepada agama bangsa dan Negara.. Mama and babah sayang ilya…