Wednesday, March 16, 2011

pertama kali naik kapal terbang

Alhamdulillah.. semua selamat... dari 2nd mar 5th mar.. kami ke Kota kinabalu untuk ke sekian kalinya... untul ilya, itu yang pertama sebab masa mama pegi dulu awak baru 3 bulan, so mama tinggalkan awak hehehehe.. jangan marah ye..

pertama kali untuk ilya.. mmg rasa sedikit susah hati.. yelah bebudak ni unpredictable.. buatnya ak nak naik ke flight tu.. tak ke haru... sib baik ilya ok... ok sesangat sampaikan nak naik pun kata lama sangat tunggu, dah terbang dia komplen.. bergerak ke tidak kapal terbang ni.. sbb nampak kat luar tingkap tu putih je.. heheheh.. 2jam setengah atas kapal terbang tu.... dah tinggal dekat 20 minit baru dia tertidur... penat tunggu tak sampai sampai kot...

sampai sana, biasalah kesukaan dia dok kat hotel.. tak kira hotel tu ada pool atau tak.. n kalau boleh dok hotel tak nak sehari.. nak berhari2.. pokai la mama...

bercuti di sana ok... cumanya, masakan di sana tekak ni macam tak boleh terima.. so, makan mamak n seafood ok... ilya sukalah sebab, kat sana ketam murah n fresh dan sedap... berturut hari makan ketam...

semoga akan ada rezeki lagik.. kita ke tempat lain plak.. mungkin kita jumpa miau plak kan.. mana tau... daaaa..

Sunday, March 13, 2011

alhamdulillah....


terima kasih ya ALLAH, atas setiap pemberian Mu... terima kasih atas rahmat Mu, terima kasih berkat Mu sepanjang kami menjalani bahtera perkahwinan... Ya Allah, terima kasih atas kurniaan zuriat, kurniaan yang tak terhingga..penyeri hidup kami.... Alhamdulillah, hari ini genap 6 tahun usia perkahwinan kami... bukan satu tempoh yang singkaat... pelbagai onak duri di lalui.... perbagai ranjau kami tempuhi...

buat suami ku, terima kasih atas nilai kesabaran yang tinggi.. terima kasih kerana sudi menerima saya seadanyer... semoga hari yang mendatang akan lebih membawa kebahagian kepada kita sekeluarga... dan semoga abang terus menjadi imam kepada kami.... semoga keluarga kita akan bahagia di dunia dan akhirat... amin....