Friday, October 31, 2008

Letih yang meletihkan teramat

Berita beberapa minggu lepas masih bergayutan... macam mana ako nak kesana... tapi ako terpaksa. Dalam keaadaan ekonomi sekarang ako memang tak ada pilihan... I have too. Ako terpaksa turun seawal pagi.. Ako tak kisha kepenatan ako, ako tak endah keletihan ako.. tapi ako kasihankan si kecil tu.. jam brapa dia dah nak terpacak di taskanyer? dan bila matahari dah terbenam baru dia kembali ke rumahnyer... Sedihkan... dia terpaksa mengharungi keadaan sebegitu selama 5 hari seminggu... Sedangkan tadi pun dia dah merengek tak nak ke taska. Baru nak masuk hari ke 5... Aduh.. Sayang, mama terpaksa... Demi anak mama demi keluarga kita. Insyaallah, Allah mesti permudahkan perjalanan hidup kita dan permasalahan... segalanyer pasti berjalan lancar dan pasti menyeronokkan... Sabar ye sayang.. Buat suami, harap awak faham situasi saya sekarang.. Terpaksa demi keluarga semua... Buat Jai, belajar erti hidup....

Tuesday, October 21, 2008

Raya yang panjang

Salam aidilfitri...
Dah hampir ke penghujung syawal baru ako berkesempatan dan bersemangat untuk update blog.. Bukan tak ada masa.. tapi malas selebihnyer...

Satu lagi, hari ni merupakan hari pertama ilya ke TASKA.. aduh terharunyer ako pagi tadi... rasa macam terngiang ngiang suara dia menangis panggil nama ako tatkala ako meninggalkan dia di taska di depan K4 tu. Nak buat cam na... ilya mesti kena belajar berdikari.. belajar membawa diri... Tapi masalahnyer ako rasa kalau boleh setiap jam ako nak menghubungi taska tu.. nak tanya samada dia ok atau tak kat sana... kesian lahh... slalunyer dia manja sungguh dengan opahnyer, tapi bila opahnyer kembali ke kampung, dalam rela paksa ako perlu hantar dia ke taska.. huhhuhuhuhuhu... tapi masa ako call cikgunyer kata dia ok... so, maknanyer mesti sama kan ?

hari ni ada jamuan ari raya di opis... aduh meriahnyer... macam macam ada... ni ako upload sekeping dua gambar yg menggambarkan kegembiraan makhluk2 disini...




Apapun kepada sponsor terima kasih..






bestkan... ako terpilih jugak dalam lucky draw.. dapatlah pen....