Wednesday, August 17, 2011

Ramadhan ke 17... salam NUZUL QURAN

Arini ako bercuti sempena NUZUL QURAN... mmg seronok kalau kita dok kat KL n keja kat area Selangor.... sbb kl tak cuti... hehehehe... pempaham jelah ye.... jeles la mereka yang bersawah di KL ni...

mula ako nak ucapkan tahniah buat opis mate ako... yehhhh.... congrats king n wife... new born.. baby gal lagi... raja alyssa jasmine ye nama dia..cute putih melepak.... so lanih dah sepsang.... sukalah u ye sbb sambung terus cuti sampai senin depan je.... tak pa uruskan mana yang patut.. keja? biarkan.. biar bos yang buat ye.. hehehhhehee...

arini mmg ako kehabisan idea nak masak untuk berbuka... ako mmg macam tu kalau cuti mesti cam malas je nak masak tp kalau time keja wahh semangat berkobar kobar nak masak.. bukan apadalam peti tu ada udang ngan tulang je.. malas nak masak udang or tulang tu sbb dua dua punya kolestrol yang tinggi.... asyik makan tu je tak elok jugakkan...

so, petang tadi ako pun kuar ngan ilya ke market kejap.. masa tu dah jam 5 lebih.. beru terkialkial nak beli ikan cadangnyer... so, p la beli ikan... beli pegaga, santan sumer... sampai umah jam 6pm.. sama je time ako sampai dari opis kalau time keja heheheheh.... sebelum tnjam 3pm dah sms kat en hubby tanya nak masak apa arini... dia balas... "gunalah kreativiti awak nak masak apa"... ceh..kalau takat nak wat decoration kek ke oklah kan...

ako bukan apa, kalau en hubby keja petang, time berbuka dia akan balik berbuka sekali ngan abang dia.. along la tu... tu yg ako pening tu... sbb tu kena pikir masak ok ok skit... takut along tak makan... along suka ulam... rasanyer dari hari pertama sampai la ni sampai semalam sambal tempoyak sentiasa ada waktu berbuka sampaikan stok tempoyak ako pun naik susut dah ni...

makanyer, arini akopun masaklah ikan selar goreng msak pedas, pegaga masak lemak cili api ngan udang.. ada sambal petai semalam ako panaskan.... cukuplah.. lately ni mmg waktu berbuka tak macam tahun lepas.. banyaknyer makan sampai ako rasa macam nak order meja makan yang ada 10 seats.. beso skit hehehhee... tp tahun ni sbb sumer makin berumur (kot heheheh) so nafsu makan tu takla selahap tahun tahun lepas...

Alhamdulillah... ok... mantop kata along, en hubby, ilya n adik ako walaupun ilya n a adik ako tu cuma makan udang je dalam gulai tu.. pegaga mg tak sentuh la..... so, dari mula posa sampailah ke hari ni br sehari je ako tak masak untuk berbuka... hari hari lain sumer ako masak kecuali masa ako di wadkan.... cabaran untuk diri sendiri, agar teruskan memasak sepanjang ramadhan ni... seronok tengok famili makan hasil air tangan sendiri.... n la ni dalam hati kan.... tergedik gedik nak wat biskut plak... tapi bila malam mmg rasa letih sangat... tak larat sangat.... huhuhuhu... moga nanti akan ada power supermak ye hehehehehe...

Saturday, August 13, 2011

Dugaan Ramadhan...





Salam... Oh ya... mula kita tengok dulu gambar nih ye... hehehhe...ni antara gambar terbaru dia... malam dah ni dalam keta... nampak makin dewasakan... haruslah sbb bulan depan ilya dah genap 5 tahun... so be a good gal ye sayang... tu bingkai je spek tu... pakcu dia punya n dia yang patahkan... heheheh.. pastu mamam dia yang terpaksar sponsor pak cu dia spek baru huhuhuhu..


Lamanya tak update... arini dah nak masuk 2 minggu puasa... dah 13 hari ramadhan.... Esok insyaallah genap 2 minggu kita menjalani ibadah puasa kan... sekejap je rasa...semoga amalam kita di terima ALLAH...



Hmmm.... dugaan ramdhan tahun ni... ako dapat pakej penginapan 4 hari 3 malam... haaaa... bukan untuk sumer orang ye... hehehehehe.. ye ako terpaksa diwadkan... betulke ayat? hheheheh... lebih kurang la kan... ako di wadkan atas sebab kesihatan.... dari ari selasa sampailah ari jumaat baru d benarkan keluar.... huhuhuhu.. sedihkan.. tp nak wat cam na... ikut jelah.. nasib baik en hubby keja pagi n boleh jaga ilya amik antar kesekolah...



ako bukan apa dok spital ni... ako kesian tengok macam2 cerita... ada yg buat akorasa macam nak nangis je... membuatkan ako insaf dan bersyukur dengan apa yang ada pada ako... ada yang membuatkan ako rasa macam nak tergelak je... hehehehhe...



apapun ako berterima kasih dengan doktor doktor kat spital krajaan ni... kebanyakkanyer mmg lemah lembut... dan ako rasa doktor lelaki spital krajaan ni lebih 'kacak' dari spital swasta hahahahha.... katil kat spital pun.. pantang kosong... tengahari kosong petang dah ada penghuni baru... malam kosong esok pagidah ada penghuni.. ish.... sepanjang ako kat spital tu... ako je yg tak bertukar... ako rasa macam mesti misi kata bila laa akak ni nak kuar... n yang bestnya.... 4 hari ako duduk d bagi ubat siap bungkus ubat dan peralatan bawak balik... bill baru RM27 je... murah gila kan... dulu tahun lepasako admit kat spital swasta... pakej penginapan 3hari 2 malam.... wat MRI tiada ubat atau peralatan yang di bawa pulang... Ako kena caj lebih dari seribu ringgit... sib baik kompeni cover.... tu lah bezanya kan...



ooo ye.. ilya? dia okje... semenjak ako ada gajet baru.. ish baru ke ? rasa cam dah lama je... so tak berebutlah nak main laptop... dia ako upah dengan APAD... bukan IPAD ye... tp lebih kurang je... so dia leka main tu.. so ako bersenang lenang la ngadap lap top....

ilya leka main game... sampai bateri kong.. n dia pun kong hehehehe



oklah.. semoga teman teman sentiasa mendoakan kesejahteraan ako dan keluarga ye... abah nak datang KL esok... tak sabarnnyer....