Thursday, September 30, 2010

lenguh kaki ni tau

ari ni ako naik bas... lama ako tak naik bas.. arini ada 6 orang je penumpang n tambah uncle driver ada 7 orang.... pastu sumer turun kat wisma TIME.. tinggala ako n uncle meneruskan perjalanan ke ampang park...

mmg la jalan jem.. pastu uncle tanya ako ni menumpang kan... akokatala mmg la sbb akolama tak naik bas.. ako drive....

sampai je depan tabung haji uncle kata jalan jem... dia suh ako trun kat situ... n berjalan ke lrt station ampang park... alamak jauh tu...

ako kata depan skit la uncle... sampai lepas je skit tabung haji ako pun turun... n ako tak pandang pun bas... sedey siot... uncle pun teru u turn balik ke sg besi...

ako pun menapaklah... takpa uncle... taulah ako ni tak ada rupa... serba serbi lah kurang, di suruhnyer ako menapak... naik tren sampai wangsa maju ako menapak lagi ke kereta..keta en hubby letak jauh skit sbb tak ada parking tadi...

sampai umah dekat jam 8pm n ako cuma masak nasik goreng kampung je.. esok ako nak drive g opis... esok ada open opis... so, kalau bawak keta boleh la chow awal skit kan... hehheheheh

Tuesday, September 28, 2010

alamak.... mama lupa janji mama

walau anak mama tak tau.. tapi insyaallah nanti mama adakan ye...

Thursday, September 23, 2010

Kekanda Adinda (Monoloque vs. Atilia)

hp akobunyik lagu yang best sangat kat tinge ako wat masa nih... sempoi giler lagu nih...

Wednesday, September 22, 2010

pergilah lara...

Ya Allah,


Ku pohon pada MU moga hujan rahmat Mu ini membasuh lara dia, biar dia tenang dan Engkau datangkan pelangi untuk dia.

Amin.

Tuesday, September 21, 2010

ilya demam....

layu je muka....

kesian mama tengok.... start dari ahad petang sampai arini ni badan ilya masih panas... semalam n subuh tadi terpaksa masukkan ubat ikut bontot sbb badan ilya yang terlalu panas... takutla pulak memudaratkan... semalaman mama tido tido ayam je... mama risau kalau kalau suhu badan ilya naik mendadak.... skang ni pun ilya masih panas.... mama br je bagi minum air kelapa muda yang di rendam dengan kurma.... kata orang itu petua untuk terukan panas badan.... harap harap demam ilya akan ok. Arini mama terpaksa ke klinik amik mc... sbb mama tak sampai hati antar ke nursery... mama tak nak jadik macam semalam tetiba bursery call dalam lebih jurang jam 5pm bagitau panas badan ilya tak turun2 dari jam 2 ptng lagik... mama risau sayang... bimbang sangat... mama bergegas pecut dari glenmarie ke wangsa maju.... terus bawak ke klinik untuk kali ke dua....



ilya, mama harap ilya cepat sihat tau.... jangan demam lama lama tau... sihat cepat tau....

Sunday, September 19, 2010

Emily

ako baru abis layan citer ni kat youtube sbb ako tak sempat tengok masa tayang kat tv3.. ako suka citer ni... ako mmg peminat nabila n ade putra.. best best best.... nanti nak layan lagik

Tuesday, September 7, 2010

masak memasak

aritu kat opis ako adalah buat main masak masak suka suki... so, dek kerana ako punya resepi kononnyer sedap.. bukan ako kata tp depa kata... so, berpeluh la kitorang memasak masak kat opis.. pada ari yang panas, api yg panas, kuali yang panas... ayam taucu magic 'pling'... ako maleh nak citer sangat sbb ako tak menang hehehehe... ako rasa en jaafar on tu tak suka makan masakan yang pedas pedas kot.. sbb bila dia tengok bilangan kg cabai burung ako pun dia dah berpoluh poluh... hehehehe.. apa pun enjoy ye...



amacam... mengancam tak hahahha.. kitorang mmg memang bergambar je

Thursday, September 2, 2010

Banyaknyer list keja

semoga arini ako dapat siapkan semua sekali.. atau pun 80% siap..

Ako tak faham la.. apa lagi yang dia nak nih... macam2 benda ako nak kena sogokkan depan dia... rasa dah naik darah ako ni...

Ya ALLAH permudahkanlah segalanyer... Amin..