Tuesday, October 26, 2010

sayonara...

sayonara n good luck...

saya doakan semoga kalian bertemu dengan kebahagian dan pekerjaan baru yang lebih baik. Yelah, daripada kita kerja dengan hati yang dangkal, dengan kata kata yang kurang enak yang keluar lebih baik kita tinggalkan.. cuba mulakan yang baru... kata orang, kadang kala kita harus melangkah satu langkah ke belakang untuk kita terus lancar berlari...

itu hak masing masing... tak ada halangan.. dan santapan makan tengahari tadi memang meriah.. tapi di sebalik kemeriahan tu, di mata kalian dan teman teman yang lain ada sayu yang bergayut... ye, kini kami merasakan ada sedikit kesepian di ruang kerja ini...

ako cuma mampu doakan kalian terus menemui jalan kejayaan... dan kita pohon kepada ALLAH, mereka di berikan petunjuk.. semoga mereka berubah, supaya lebih memahami, mengerti tentang apa yang patut atau sebaliknyer... harus ingat, dunia sentiasa berputar... tak selamanya mereka berada di atas...

ako masih di ruang kerja, walau ako tekun, tunduk dan khusyuk dengan system depan nih... tapi ako dengar dia nanges.. ako tak sendiri tak dapatkan apakah erti tangisan tu... menyesal? sedih? sakit hati? atau tangisan gembira... kalau takda teman setia tu, pasti dia meraung... ako fikirkan yang positif... dia nanges sebab kami 'kurang' atau 'tak' hiraukan dia.. or berasa sedih bangat seolah teman kami pergi kerana dia.. entahlah...

tp kalau ako berada di tempat dia, andai benar dia pernah melakukan perkara2 yang tak sepatutnyer.... ako tidak mungkin akan tenang... bak kata orang kita bina mahligai atas keruntuhan mahligai orang lain.. oh. tidak sama sekali.. Ako doakan engkau sedar... what u give, u get back.

Ya Allah .. berikan petunjuk kepada dia.. bukakan matanyer, bukakan hatinyer... sadarkan jiwanyer... perlihatkan kesalahannyer supaya dia bertemu jangan yang sewajarnyer... aminn..

Wednesday, October 20, 2010

tarikh 20102010

unik kan tarik nih....

tapi arini, tarikh ni bertempat di opis... ako rasa macam huru hara je... macam macam hal... ni sumer gara2 1 salah rosak semua... n kerana bahana nak kejar DSO 20 hari or strech target 10 hari... hehehehhe...

moga esok lebih tenang ye... insyaallah

Monday, October 18, 2010

Wednesday, October 13, 2010

bila terima panggilan tepon...

hmmm.. ako baru je habis berborak dengan best fren ako.. biasalah kalau ako terima panggilan dari member lama.. mestilah ada yg nakl di sampaikan tu... maka berceritalah kami.. dari satu bab ke bab 2, ke bab 3.. sampai lah the end...

dan kesimpulan cerita kami iyelah...

*** jgn tak percaya bila dulu rakan bilik darjah sebelah yang tak pernah bertegur sapa dengan kita, yang dulu tak pernah tau pun yang kita ni wujud, tak pernah endah pun pada kita.. tetiba je antar msg bagitau... "amboi.. sombongnya". pelikkan... dulu masa dia ignore kita.. org2 yang tak setaraf kononnyer dengan dia.. sepatah apa pun kita tak cakap kan... ye, tu lah dia.. bila terdesak... dia tak lagik mendongak langit.. sbb lepas berbelas tahun baru dia tahu.. dia takkan dapat mencapai langit.. cuma bisa memandang dan berpijak di rumput.

Sunday, October 10, 2010

10.10.10


best magika ni... ako suka...



walaupun dia selesema, mama tak kisah... reward mesti kena bagi kan...

saja je... dalam sibuk sumer orang nak do something dengan tarikh ni... akopun kotakan janji dengan sikecik tu... sbb pujuk2 babah dia ajak tengok movie...tp mmg babah dia tak nak... so, dek kerana dah booking 3tiket... so, rezeki pakcu lah nampaknyer...

suka suka suka... n rasanyer mama dia ni lebih excited nak tengok compare si kecik nih ...heheheh ... citer ok, tak boring ni maybe sbb dia musical film, ada kelakar yg selamba, kelakar yg di buat buat n cerita dia ilya boleh faham.. so dia enjoy... n melintuk liuk badan ikut irama lagu (sbb dia tak reti lirik lagu tu). mama dia ni boleh control.. n 1st time tengok kat tgv wangsawalk mmg best... selesa. n popcorn yg sedap.

cuma, kenapa ada cuma.... ilya dia mmg tak suka part part yg sedih... kalau kat umah bila sampai part sedih la ni dia akan tukar channel lain... so, tadi kalau sapayg dah tengok kan citer MAGIKA nih... part sedih adalah kan... cuma part ayu n bad kena serang ngan naga tu... kira sedih la jugak.... ilya ajak kuar dah... sib baik mama dia nih terrer boleh layan dia sampai dia ok.. huh kalau tak... rugi ooooo......

satu lagi part yg ako tak tahan tu, bila mawi kata :

mawi : ayu, dalam tasik jangan di sangka tak ada naga...
ayu : eh bukan buaya ke"
mawi : mana pepatah la ...
orang dalam panggung tu sumer la gelak.... pastu bila dah senyap ilya plak kata
ilya : mama, kenapa orang gelak...Yaa rasa tak kelakar pun...
mama ? ako senyap je...hehehheehe.. sib baik gelap... pastu mama kata,
mama : Yaa kecik lagik, Yaa masih tak faham... sbb tu Yaa rasa tak kelakar...
ilya : ooooo... patut lah.. perasaan mama LEGA.. fuhhhh... pakcu dia pun dengar rupanyer.... maknanyer yg dok sebelah ilya lagilah dengar kan. hehehehe... nak wat camna... bebudak kan lurus.... so?
lepas kuar panggung.... mama blanja lah dia aiskrim sbb dia baekkkkk sangat masa tengok wayang.....
note : lupa lak, ni stail baru rambut ilya.... dah dekat 2 minggu berambut pendek...ok rasanyer nampak diatembam skit... n senang nk diuruskan bila nak ke sekolah....

Tuesday, October 5, 2010

addoii

sakit ooo... korang bukan oernah kena pun... sakitnyer... waaaaaaaaaaa

Friday, October 1, 2010

raya nan klasik di opis

sekitar majlis open house kat opis.... tema.."raya nan klasik'... klasik ke ? apapun nampaknyer sumer enjoy... terutama rena n kak roy hehehhehehe....makan makan dan makan lagik...

stage...

artis jemputan, ana rafali n shila oim


wt maria tunku sabri yg amatlahhh peramahnyer

ako suka gambar nih...