Sunday, July 31, 2011

Ramadhan......

Insyaallah... Esok, isnin sama sama kita akan menyambut bulan ramadhan.. bulan yang penuh dengan keberkatan, keamputan dan kerahmatan dari ALLAH...

Ya, kami sekeluarga mmg teruja menanti kehadiran bulan punuh berkat ini... sama jugak ngan ilya... tahun ilya lebih faham... dan keterujaan untuk dia berpuasa sangat sangat teserlah... tp ako tak taulah kan cam na... Kalau dia dapat puasa separuh hari pun Alhamdulillah.... masalah cuma nak bangunkan dia sahur.. harap esok pagi senangla dia bangun....

hmmm.... Ako pohon pada ALLAH semoga puasa kami di bulan ramadhan kali ini lebih di berkati.. dan di permudahkan dari segala kesulitan... insyaallah...

sayup terdengar dari masjid jemaah sedang bersolat terawih... ye ako dengan ilya je di rumah... lepas memasak untuk sahur, terus masuk bilik n tidurkan ilya... dah lena di ulit intan agaknyer....

terbayang, macamanalah abah kat kampung... berseorangan ke abah... harap abah tak berseorangan... tahun tahun lepas abah berpuasa di KL... tapi tahun ni malas katanya... tapi insyaallah minggu ke dua puasa abah akan datang.... tak sampai hati ako biarkan abah sorang sorang....

Ya, Allah.... pertama kali ako berpuasa dalam keadaan ku sebegini... ku pohon puasaku dipermudahkan dan kesihatan kami di pelihara.... Ya Allah, seomga kami seisi keluarga sentiasa berada d bawah payung rahmat mu.. sentiasa di lindungi oleh Mu dan sentiasa berlapang dada menberima segala dugaan Mu... amin amin...

Sunday, July 24, 2011

keletihan.....

Salam...
Petag tadi terpaksa ku tinggalkan kampung... walaupun ikut perjanjian esok sepatutnya.. tp atas urusan yang tak di rancang... aku terpaksa jua tinggalkan kampung dan abah untuk pulang ke KL...

ako berdoa pada ALLAH semoga urusan esok di permudahkan dan di jauhkan dari segala kesulitan... semoga di lindungi ALLAH...

aminnn...

Wednesday, July 13, 2011

hari hari boring kat opis

hmmm... ako kalau g opis n keja tak ada mmg hari yg amat memboringkan.... sbb rasa sumer serba tak kena.. nak buat apa kan.. tak reti asyik nak melangut ye kat depan pc nih... nak buat buat banyak keja pun dah sampai jadik tak reti... macam orang tau je ako tak ada keja...





ni satu lagik yang buat ako rasa macam ako nak buat nota n rebus dia minum airnya... ako penat... bukan ako kedekut ilmu... ako letih nk explain bukan ako tangkai jering.. tp maslahnyer dalam seminggu soklan yang sama.. n ako bg penerangan yang sama... dalam seminggu asyik ulang perkataan yang sama.. terlupa, tak perasan sumer n seangkatan dengannya... larat ke weh... ako rasa lama lama ako pun dah tersalah explain dah... kadang ako cakap len dia buat len... mmg kita human bukan robot... tapi please learn from mistake. ako pun banyak buat mistake... makhluk ALLAH kan.. but please avoid sedaya mungkin...





jangan dengan muka blur, muka macam datang jumpa tanya soklan yang serupa... aduhai.... dulu ako amik buku tulih... takut sangat kalau buat silap... tp walau dunia makin maju... tp sebenarnya pada ako, benda yang kita dengar n kita tulis lebih mendap kat otak compare kita dengar aje... or kita baca je.. So please la.. please la.... please la.... tulis la...





hmmm.... majulah awak hendaknya ye....
thank mr google.. ako rasa lepas ni ako nak sepit je...







Monday, July 11, 2011

saya minta maaf

terpana bila ketahui kata kata saya melukakan...saya langsung tiada niat.. saya pohon maaf.. maaf sesangat dari hujung rambut hingga hujung kaki...


sungguh, Ya Allah sungguh saya tak berniat begitu... tp apa kemampuan kami.. itu saja kemampuan kami. jangan di hina kemampuan kami... andai kami punya apa yg di inginkan pasti kami hulurkan.. tapia apalah kami...


.. tp sungguh saya pohon jutaan kemaafan.. hinalah saya jika tiada kemaafan..



maaf.. maafkan saya.. ampunkan dosa saya.. saya janji, saya suba elakkan..sungguh.. ampun.. maaf...

Thursday, July 7, 2011

himpunkan semua... biar bulat terbentuk

aritu banyak yg ako taip and save dalam draft... tp ako tak jadi nak post... tak pa... ako himpunkan.. biar bulat terbentuk....

ako cuma ingin ako dan insan insan sekeliling ako bahagia... dan di rahmati ALLAH selalu.

rasa lbt lg plak nk balik kg ni.... rindu benar rasanya...