Thursday, May 14, 2009

Aduh sakitnya kepala....

Start dari meeting pagi tadi sampai la ni... kepala ako ni sakit sangat rasanyer.... yelah dalam meeting terpaksa mendengar suara-suara ygako rasa macam jarum menusuk-nusuk telinga ako ni... Ya Allah.. bila la kematangan nak datang ni...

Terbawa dari petang semalam kot.. dengan kelajuan bas yang dah macam keretapi dalam zoo negara tu... aduhhhhh.... tak larat lagik rasanyer.... pagi ni datang dengan bas yang comel... ada yang terpaksa bertegang urat urat berdiri gara-gara ketiadaan empat duduk... nakwat cam na ... sungguhpun ako dapat duduk... tapi faham-faham jelah ako nikan... bukannyer kecik molek macam bas tu.... ako rasa kalau seminggu 3 ali naik bas tu, mau kepala lutut ako ni jadi bersegi kot.. tak bulat dah... n tone kaler pun akan bertukar menjadi gelap....

Aduhhh uncle, mintak tolong la repair bas panjang tu...

Arini... bila matahari dah mula condong skit mula sumer naik sheikh je ako tengok... takut la plak ako.. ako naktolong pun tak tau macam mana nak tolong... aduhh... masing masin bahagian ni....

takpalah... jalanilah ia dengan tenang... king tolong la jangan ribut ribut sangat bikin jiran jiran you ni pening kepala ...

pening sakit kepala cepat nkau pergi.... moga esok sempena jumaat penghulu segala hari akan bertambah ok perjalanan hidup kita.


oh ye ada sedikit drama ::

petang semalam sampai umah lepas amik ilya dah maghrib...

Naik lif,ada 2 orang lagik sorang adik ustaz dan sorang lagik botak..

"mama... sapa tu," ilya sibuk nak tengok budak botak tu. tapi memandangkan budak tu rapat dengan pintu keluar ako pun tak nampak mukanyer.
"shyyhhh," ako kata
sampai je tingkat 10 ako ngan ilya kuar... ilya sempat toleh ...
" bye abang.... mama, mawilah mama.. abang tu botak," hahahahha.. ako gelak..
"sori dik anak akak ni.." politekan mama dia... hehehehe
budak tu yang dari tadi muka serius terus gelak...
Cam nakan... dalam umur camni payah jugak.. la ni ako tak berani nak explain apa yang dia tanya yang ada melibatkan perkauman ke, atau sensitif isu yang ilya boleh direct tanya kat orang lain...
apapun... mama sayang ilya..m uahhhhh

2 comments:

chek ezza inchik man said...

syg ya jugek..
hahaha dak tomei yg suke drama..
hahaha
plg comel dia jatuh kat air n montot basah..
wkakakaka

ntah2 cam mak dia ms kecik2..
lalala!~

OmbakBaik said...

eyaa ni memang comel la..dr muka sampai perlakuan die...tak puas rasenye jumpa aritu..