Friday, May 22, 2009

tak upaya

letih sangat ako rasa arini... ako nak marah kat uncle bawak bas tu.. aduhhhh..... kenapa lah bawak kami sumer melawat shopping complex kat bukit bintang tu.... kami tak dapat gaji lagik... layan mata jelah... hari ni tak payah la uncle wat lawak agik ye... kalau jem pun kita ikhtiar ikut jalan yang lebih ada masa depan...

....

Ari ni taska ilya sambut hari guru.. n dari ari selasa cikgu dia dah bilang pada babah suh pakaikan ilya baju kurung dan bawak sedikit makanan... walaupun malam tadi ako rasa letih sangat... tapi ako gagahkan jugak untul sediakan makanan yang tak seberapa.. puding roti campur buah buahan coktail dan bihun guring... rasanyer cukuplah tu... awal pagi ako bangun untuk goreng bihun dan puding ako masak malam tadi... dulu ako ingat lagik masa ako kecik-kecik tak ada pun cikgu sekolah suh ako bawak makanan... tp kitorang makan je bila cikgu siapkan.. tapi tak taulah kalau cikgu dah bagi tau abah ako.. abah ako kan bukak kedai makan... huh.. tak boleh caya punya cikgu...

Arini... ilya pegi sekolah dengan berbaju kurung biru (raya tahun lepas punya) dengan bertocang dua dan tak tinggal dengan kasut purple dia... Dia memang excited kalau berbaju kurung.. tapi arini mama dia g keja pakai suar dan tshirt je.. sbb mamam tak sempat gosok baju kurung...

Dan ilya pun kata,"kenapa mama tak pakai baju kurung macam Yaa,"......."alaaa mama lambat la sayang... nanti mama pakai ye",: dia senyum dan puas hati sesangat dengan jawapan ako... antara sbb jugak ilya tanya sbb ako dan dia punya baju kurung sama sempena raya tahun lepas..... hehehehe.

dan sekarang ni pun kalau ako panggi sebut nama penuh dia Nur Ilya Yasmeen dia akan perbetulkan... dia kata nama dia.... "nama yaa, Iyaa yachemin la mama.. bukan ilya yasmeen... hmmm blh cam tu.. masa kecik dia register sendirik ke nama dia... apa daa kan... suka suka melawan cakap mama dia....



3 comments:

OmbakBaik said...

ala ble bce tentang iyaa yachemin buat yaa rase rindu la kat die kakak..nnt dhini pon agaknye beckp cmtu la kan..dhini da pandai nk merangkak skang nih..susah sgt nk pkikan baju...

norraien said...

kem slm ama uncle bus..
ekekeke..;p

Lexa said...

Nnt bw la ank akk dtg opis lg...comel sgt..