Friday, June 5, 2009

kesah ujung minggu lopaih

Ni gambo ilya pertama amik masa belum lagik nak masuk ke Zoo..
kat tempat bayo tiket.. terujakan dia...

Ni gambor yang ke dua plak..

bergambar depan ternakan dia

tumpang bahagia

Ni lah bas yang ako citer tu.. ada macam2 kaler....

Minggu lepas ako ke ZOO NEGARA.. mesti jemu korang baca kan... mana nak buatnyer dah anak ako si ilya tu, pantang je tersebut nama ZOO atau yang bunyik ujungnyer adalah bunyik zoo macam kalau sebut taufoo... ah soo.. bazooka dan seumpamanya mesti merengek rengek nak ke sana.. Ako pun dah naik hafal dah nama-nama menatang kat sana.. silap aribulan penjaga zoo pun ako dah hafal... menatang pun rasanyer dah jemu nengok muka ako satu famili.. almaklumlah bukak sedikit rahsia.. masa berhenta tulah antara tempat ako pernah pegi... yelah hubby ako memang pechenta yang penuh dengan rasa chenta... selain dari ako termasuklah menatang-menatang.. tumbuh tumbuhan.. ikan ikanan.. dan seumpamanyer....
Last layan jelah gambor kat atas ye... tapi tulah peliknya, gambo hubby ako tak ada... heheheh.. biasalah diskriminasi skit.. almaklumlah ni blog ako bukan hubby ako... jangan marah aaaa....
Zoo la ni ada skit pembaharuan.. pengangkutan bas yang ceria kalernya tu... hah.. tak pernah tengok kan.... dulu pree.. so basnyer macam nak runtuh kan... tapi la ni dah lena bayor satu kapala RM3 ... so,,, ako pun maleh la naik... dan ilya pun kalo terserempak dia akan kata.. "mama, bas dah tinggal kita," makanyer ako plak jawab,"alamak bas niii... tinggal kita plak," muheh.. muheh.. muheh...

3 comments:

OmbakBaik said...

topi yaa kiut lah..pasal tak nampakkan beg rusa die tuh..emm tak saba lak nk tgu dini besa..jenjalan kat zoo bes jugak kan..

masaklemakrebung said...

hmmm.... topi koboi tu babah dia punya... tpi pink tu mama dia sambar selepas 7 langkah masuk dalam zoo.... hehehe.. sbb mmg dia tak pernah ada topi macam pink tu... so, rasa macam ok dan dia nak pakai.. oklah tak membazir... letih la berjalan satu zoo... tpkan Yaa bawak ilya kali ni ke zoo lagik best kot.. sbb dapat la dia tengok pertunjukkan anjing laut.... cam excited je dia...

ye dhini, cepatlah besar.. maklang nak tengok cam muka sapa... hehhehee....

Rizziela said...

suka ek ilya g zoo..
mesti x rugi masuk...sebab dia dah pandai tgk binatang...

ilya makin cute la bila dah besar...bila nak dpt adik lagi ni?