Wednesday, November 18, 2009

apsal malas sangat nak update blog ni

adushhhh... lama rasanyer tak update blog. N ako tak tau kenapa ako malas sangat nak update.... masa tak ada? mungkin gak kkot.... modal tak ada... rasanyer macam banyak je nak tulih... cumanyer ako rasa macam kalau boleh ako rakam je sora n dia taip sendirikan lagi best.



banyak yg ako nak citer....



pertama, kelahiran anak buah ako... lelaki lagik. Selamat datang ye Muhamad Aqil Harraz... maklang mendoakan Harraz membesar dengan sempurna ye.... mak lang tak sabar nak balik kampung nak tengok Harraz... Harraz lagi hmmm.... 17 october 2009.. jahatka maklang tak sambut kan... bukan maklang tak welcom Harraz tp masalahnyer maklang tak suka update citer kalau tak ada gambar..... nanti maklang balik kg maklang amik gambar banyak2 ye... amik gambar ngan abang azim, kaklong aina, kakngah anis, kakak ilya... maklang pun sama....



kedua,



walau ako dah tulih dalam entry yg lepas, tapi ako nak ucapkan sekali lagi... tahniah untuk cikna.. Alhamdulillah dengan jayanyer menjadi tunangan encik shahrizal. Kak yati berharap agar kalian bersabar dalam menempuh dugaan di alam pertunangan, dan cepat2 mendirikan masjid tu ye. Jangan merajuk lama lama tau... give n take ye...



ke tiga,



Tahniah juga buat ilya ismail kerana dengan gigihnyer success menghabiskan kursusnyer di pulau pangkor dengan memendam jutaan rasa rindu dan dendam pada suami dan anak... huhhuhuhu... you can do it my dear.





ke empat...



hmmmm ke empat, ke empat... ke empat... ako tak faham.. kenapa bila kita di kurniakan manusia yg sayangkan kita tapi kita langsng tak pandai nak hargai.. kenapa kita tetap memupuk rasa pd meraka yang bukan untuk kita.

yang kelima,

ako merasa sangat teruja sangat sangat teruja bila cikgu nursery ilya bagitau yang derang akan adakan sport day ujung minggu ni. So, mama n abah kesediakan kelengkapan untuk bersukan.. walaupun cikgu tak mention yang perlu ada kasut sukan tp sebagai mama n babah yang prihatin tetap belikan sepsang kasut sekolah putih bersaiz 28 dan 3 helai suar track suit... minggu latihannyer... sepanjang minggu... hari pertama berlatih ilya memang excited bercerita.... sukanyg melibatkan dia cuma lari bawa telur dalam sudu... masa ako balik keja isnin aritu siap dia menunjukka bagaimana alsi terlampau dia berlari membawa telur dalam sudu.... dialah yang bercerita, dialah yang berlari dalam umah tu dialah jugak yang jadi tukang sorak... amboii... bestnyer... ako risau cuma satu, takut nanti d hari sukan dia terleka sangat dengar orang jerit2 nama dia dan diakan dok pusing kon je tak pass plak pada kawan dia... mama mmg tak sabar nak tunggu ujung minggu ni...

yang ke enam...

ujung minggu ni anak member ako akan meraikan hari 'kedewasaan' dia.... buat muhamad danish zulkarnain, acik yati doakan jadi anak yang encem slalu ye... ehheheheheh, buat ibu dan ayahnyer... ala rileks la...

yang ke tujuh,

hmmm....mmmmm ako ngantuk nak tido. daaaaaaa

2 comments:

OmbakBaik said...

thanks kakak..bulan 12 ni yaa akan mula merindu lagi..ikhwan g blaja semula...


to ilya jr..you can do it beby...mesti comel aksi yaa ngah bercerita sambil bersorak dan aksi terlampau membuat latihan sukan dalam rumah...tak saba nk neok gamba sport day die nnt

masaklemakrebung said...

no hal la sis... ala... syian dia tapi tak pa.. bulan 12 dah cuti sekolah so, awak boleh melepak umah makngah sambil membesarkan dhini... rindu merindu ni besh kan..

hmmm... thanks jugak from ilya. Cu Yaa @ Cik Yaa... ilya ni dah tersebut2 nak mandi kolam kat kampung tu... ala swimming pool bersama tu... elok lagik ke Cu Yaa... Cu Yaa, lepas raya aji plak Yaa ada graduation day.. tapi Yaa tak dapat la sijil sbb Yaa masih ada 3 taun lagik... tapi Yaa perform malam tu... tapi Yaa pun tak sure.. heehehehhe... Mai la Cu Yaa n Cu Wan datang tengok Yaa...
nanti Yaa suh mama upload gambar Yaa berlari comey kat tengah padang ye Cu Yaa... peuk cium untuk Adik Dhini...