Tuesday, May 26, 2009

Selamat Hari lahir

Selamat Hari Lahir buat ilyaismail kakak doakan semoga kebahagian yang di kecapi sekarang akan terus berpanjangan selamanyer..

Happy birthday Dear...

Friday, May 22, 2009

tak upaya

letih sangat ako rasa arini... ako nak marah kat uncle bawak bas tu.. aduhhhh..... kenapa lah bawak kami sumer melawat shopping complex kat bukit bintang tu.... kami tak dapat gaji lagik... layan mata jelah... hari ni tak payah la uncle wat lawak agik ye... kalau jem pun kita ikhtiar ikut jalan yang lebih ada masa depan...

....

Ari ni taska ilya sambut hari guru.. n dari ari selasa cikgu dia dah bilang pada babah suh pakaikan ilya baju kurung dan bawak sedikit makanan... walaupun malam tadi ako rasa letih sangat... tapi ako gagahkan jugak untul sediakan makanan yang tak seberapa.. puding roti campur buah buahan coktail dan bihun guring... rasanyer cukuplah tu... awal pagi ako bangun untuk goreng bihun dan puding ako masak malam tadi... dulu ako ingat lagik masa ako kecik-kecik tak ada pun cikgu sekolah suh ako bawak makanan... tp kitorang makan je bila cikgu siapkan.. tapi tak taulah kalau cikgu dah bagi tau abah ako.. abah ako kan bukak kedai makan... huh.. tak boleh caya punya cikgu...

Arini... ilya pegi sekolah dengan berbaju kurung biru (raya tahun lepas punya) dengan bertocang dua dan tak tinggal dengan kasut purple dia... Dia memang excited kalau berbaju kurung.. tapi arini mama dia g keja pakai suar dan tshirt je.. sbb mamam tak sempat gosok baju kurung...

Dan ilya pun kata,"kenapa mama tak pakai baju kurung macam Yaa,"......."alaaa mama lambat la sayang... nanti mama pakai ye",: dia senyum dan puas hati sesangat dengan jawapan ako... antara sbb jugak ilya tanya sbb ako dan dia punya baju kurung sama sempena raya tahun lepas..... hehehehe.

dan sekarang ni pun kalau ako panggi sebut nama penuh dia Nur Ilya Yasmeen dia akan perbetulkan... dia kata nama dia.... "nama yaa, Iyaa yachemin la mama.. bukan ilya yasmeen... hmmm blh cam tu.. masa kecik dia register sendirik ke nama dia... apa daa kan... suka suka melawan cakap mama dia....



Wednesday, May 20, 2009

terkenang semasa dahulu

hmmm... tadi masa lunch kan... duduk tak duduk berborak tetiba terbukak citer dedolu.... n sampai sekarang tak temu jawapan pun... tak taulah ke mana ye...

rasa mcm dah lupa tapi kadang2 tu macam tertanya-tanya jugak.... semoga semua ok dan tak nak lagik lah teringa perkara-perkara tu...

'perkara' tolong la pegi jauh.. kita tak nak kawan dengan awak... huh

Thursday, May 14, 2009

Aduh sakitnya kepala....

Start dari meeting pagi tadi sampai la ni... kepala ako ni sakit sangat rasanyer.... yelah dalam meeting terpaksa mendengar suara-suara ygako rasa macam jarum menusuk-nusuk telinga ako ni... Ya Allah.. bila la kematangan nak datang ni...

Terbawa dari petang semalam kot.. dengan kelajuan bas yang dah macam keretapi dalam zoo negara tu... aduhhhhh.... tak larat lagik rasanyer.... pagi ni datang dengan bas yang comel... ada yang terpaksa bertegang urat urat berdiri gara-gara ketiadaan empat duduk... nakwat cam na ... sungguhpun ako dapat duduk... tapi faham-faham jelah ako nikan... bukannyer kecik molek macam bas tu.... ako rasa kalau seminggu 3 ali naik bas tu, mau kepala lutut ako ni jadi bersegi kot.. tak bulat dah... n tone kaler pun akan bertukar menjadi gelap....

Aduhhh uncle, mintak tolong la repair bas panjang tu...

Arini... bila matahari dah mula condong skit mula sumer naik sheikh je ako tengok... takut la plak ako.. ako naktolong pun tak tau macam mana nak tolong... aduhh... masing masin bahagian ni....

takpalah... jalanilah ia dengan tenang... king tolong la jangan ribut ribut sangat bikin jiran jiran you ni pening kepala ...

pening sakit kepala cepat nkau pergi.... moga esok sempena jumaat penghulu segala hari akan bertambah ok perjalanan hidup kita.


oh ye ada sedikit drama ::

petang semalam sampai umah lepas amik ilya dah maghrib...

Naik lif,ada 2 orang lagik sorang adik ustaz dan sorang lagik botak..

"mama... sapa tu," ilya sibuk nak tengok budak botak tu. tapi memandangkan budak tu rapat dengan pintu keluar ako pun tak nampak mukanyer.
"shyyhhh," ako kata
sampai je tingkat 10 ako ngan ilya kuar... ilya sempat toleh ...
" bye abang.... mama, mawilah mama.. abang tu botak," hahahahha.. ako gelak..
"sori dik anak akak ni.." politekan mama dia... hehehehe
budak tu yang dari tadi muka serius terus gelak...
Cam nakan... dalam umur camni payah jugak.. la ni ako tak berani nak explain apa yang dia tanya yang ada melibatkan perkauman ke, atau sensitif isu yang ilya boleh direct tanya kat orang lain...
apapun... mama sayang ilya..m uahhhhh

Tuesday, May 12, 2009

kenapa tak update ?

Kenapa tak update... tah la... ada rasa sedikit malas.. n dah mintak tolong cik na update kan... tapi dia pun sibuk jeeeee.... Baru je balik kg minggu lepas.. sampai ahad baru balik ke KL n isnin mc.. so arini baru start keja... bila rindu kat abah dah kurang n rindu pada yang berada di kampung pun mula kurang... rasa ringan skit nak menulih....

tak ada apa yang menarik.. alhamdulillah sumer kat KG sihat.... ako pun dah rasa semangat dah makin banyak nak buat keja n nak update blog...





Kenapa tak update... tah la... ada rasa sedikit malas.. n dah mintak tolong cik na update kan... tapi dia pun sibuk jeeeee.... Baru je balik kg minggu lepas.. sampai ahad baru balik ke KL n isnin mc.. so arini baru start keja... bila rindu kat abah dah kurang n rindu pada yang berada di kampung pun mula kurang... rasa ringan skit nak menulih....
tak ada apa yang menarik.. alhamdulillah sumer kat KG sihat.... ako pun dah rasa semangat dah makin banyak nak buat keja n nak update blog...

Abah pun alhamdulillah sihat ... ceria je tengok ako dan cucu cucunyer balik kg....

Azim semakin encem heheheh... sekali pandang macam mat bangka pun ada hahahahahha...
makngah pakngah kat blakang pun ok sihat....
adik n suraya ok sihat jugak...
Kak yong, anis dan aina pun alhamdulillah sihat...
cuma ako marah kat tnb nih.. geram betul ako.. tiap kali kalau ada cuti umum je mesti dia pun nak bercuti.. bergelap je... sakit hati ako... oklah ako paste gambo je boleh tak ? huhuhuhu... maleh nak taip