Sunday, January 24, 2010

letih, letih dan letih

itu yang dapat ako tulih....

yelah ari ni ahad dan esok isnin.. sabtu mmg dok kat umah je, tak kemana sbb big boss penat... tido bangun makan solat tido bangun makan solat.... so dok umah jelah... basuh kain sumer....

ari ni... lebih kurang jam 10am baru kuar umah, g breakfast pastu pk ke mana nak bawak ilya dengan peruntukkan kewangan yang tak berapa mencukupi hehehhehe... oklah... last kita g ke taman rama-rama.... oklah time sampai mmg tengah time rama rama makan tengahari gamaknyer... oklah masuk kena rm8 inggit orang besar dan bebudak rm4 je... tapi sayang tak bawak kamera.. yelah, big boss slalu je wat planning last minute... tak lama pun dok kat dalam tu memandangkan orang ramai dan kawasan agak terhad... lepas pusing2 terus kuar... terus ke bukit tunku umah big boss punya mak angkat... lepak kat sana sampai lah jam 4 petang lebih..... ilya bukan main suka sangat jumpa cucu cucu ummi. main tak ingat dunia... siap mandi sumer terus ke JJ AU plak...

alasan ke sana sbb ilya request nak main gendang cina tu... oklah ikutkan jelah memandangkan tak banyak masa dia blh spend ngan mama dan terutamanyer babah dia... habis main dok lepak kat air pancut tu dan ilya pun tak lepaskan peluang untuk mandi air pancut... sib baik ada bawak baju spare... so ako n big boss biar je dia main puas puas supaya malam nanti dia tido cepat sbb letih n bangun g sekolah esok pagik senang skit... ye berjaya planning bila skang dia dah tertido ngan lenanyer kat depan tv ni.. sama ngan babah nyer... siap berdengkur lagik.... so, my little princess... my darling esok jangan susah bangun pagi ye... mama esok nak g cuci luka lagik... aduhai... harap esok dah ok n tak perlu g cuci lagik....

1 comment:

Rizziela said...

luka apa kak yati?

yg luka bisul tu ker