Monday, January 18, 2010

mc yang lama, kisah yang lara

lama ako mc.. bisul menyapa lagik... kali ni ako mmg tak boleh tahan dengan karenah dia.... last ako g klinik...

"samada u nak suntik antibiotik for 3 days berturut turut atau operate bisul tu buang kotoran dia,"
"yang mana doktor prefer? inject atau opearte?"
"operation lagik bagus, kita akan buang sumer dari akar umbi so nanti dia tak tumbuh lagik,"
"kalau inject, doktor inject kat mana?"
"kat b****t,"
"tak apalah doktor, kita operate jelah," tak samapai 2 minit ako buat keputusan.. nah sekarang ako sedang menaggung pedih setiap kali g cuci.... tadi pagi g cuci lagi... esok tak ada.. rabu plak... andai rabu nanti tahap ketahanan kepedihan ako tahap maksimum.. ako tak nak datang keja... mogok.. (ish ada kena mengena ke ni)... biarkan...

---------------------------------------

ingat.... bila mereka yang teramat sayang pada kau dan kau melukakan hati mereka dengan luka yang maha dalam... luka yang yang maha pedih... apakah pada perkiraan kau inikah balasan yang paling baik yang boleh kau taburkan.. inikah budi yang kian lama yang ingin kau berikan... sampai bila sangkaan kau mereka mampu mengusung duka... sampai ke akhir nafas mereka balasan yang kau taburkan akan mereka rasai... pohonlah ampun pada ALLAH dan mereka yang kau sakiti...... bertaubatlah.... baliklah ke pangkal jalan....

4 comments:

OmbakBaik said...

olooo ciannye bisoll...


dr dulu yaa tak paham pasal kisah yang lara tuh

Jard The Great said...

balasan karma.. ehehe

Rizziela said...

Bisol tu tumbuh kat mana kak yati?

Mak saya dulu pun sama..tumbuh bawah ketiak..operate...hari2 kena g cuci ...sakit mak saya kata...tp bila dah baik..

Alhamdullilah....tak naik2 dah..

masaklemakrebung said...

OmbakBaik..
tu lah.... sedih kan... huhhuhuhu..
kisah LARA tu dari dulu sampai sekarang ada mereka yang berbeza...

JARD..
balasan karma...huh

Rizziela..
Ala.. kat ketiak la jgk.. huhuhuhu.. sakit.. belah kanan plak tu... harap lepas ni okla macam yang ziela tulis tu...