Monday, October 31, 2011

kaget ahhhh...

hmmm... arini kat opis ada member yang pcah ketuban... baru nak masuk 7bulan... aduhhh kaget gua... nasib masa lunch ako tak ada kat opis... sampai saat ni ako tak tau cam na keadaan dia.. ako doakan semuanya selamat.. insyaallah

Thursday, October 27, 2011

santai santai

semalam en suami balik lewat sbb tengok bole ngan along kat kedai mamak bukan alasan untuk mama dan ilya memerap kat umah hehehehe... Babah kata, ngantuklah nak kuar... haishhhh.... amboi... dah sronok2 tengok bola pastu kami yg jadik mangsa ye...
seperti biasa... mama akan siapkan ilya dulu.. pastu mama bersiap... dah siap kejut babah bangun bersiap.. babah takkan mampu menahan telinga kalau anak dara dia membebel sbb dia dah siap hehehehhe..
Kemana kami? Kami ke shopping complex baru KL Festival City.. jam 11.30pg dah sampai sana.. ramai sehhh orang kat sana... sib baik rezeki parking senang... ke econsave kat G floor... lawak rasanyer, cuma beli bawang n halia je...


sebenarnyer, mama ni mmg dah tanam hasrat lama nk makan kat situ... dah cakap banyak kali, tapi sebelum ni cawangan tu tak ada dekat area2 sini nak kena memandu jauhhhh ke One Utama baru ada... cuma bila KL Festival City bukak.. n terpandang hahhhhh.... nak pegi nak pegi... So, lepas jalan jalan sikit... kat G Floor terus g makan kat situ... ramai dah beratur rupanya... mungkin bagi orang lain dah biasa pegi.. tp kami 1st time... mama belanja babah n ilya... Di sebabkan lama melepak kat situ, dan nak ke HUKM makanyer kami tak sempat nak naik 1st floor.. ahaks... next time datang lagik sbb dekat je... dari umah pun nampak...

Ni ada beberapa keping gambar kenangan, Alhamdulillah babah n ilya suka sangat... masa dah tak larat nak makan, babah kata nanti ada rezeki kita datang lagik..... waduhhhhhhhh riang sungguh rasa hati... mama n ilya senyum leboooooo sangat... kiranyer, rasa mengidam ni dah terlunas... masa makan baby kat dalam terasa macam berjoget lambak.. hehehehe




hah.. tengok tu... asal dia g amik je mushroom.. mushroom..



babah... wahhh suka nampak....




kosong....



nilah dia.. SEOUL GARDEN... kami akan datang lagik ye





















Sunday, October 23, 2011

ops sikap hehehe

petang semalam...mama buat operasi melipat kain yang dah macam gunug tu... aduhai... mmg letih setengah hari lah jugak melipat menggantung dan menyusun... sumer tu perlukan semangat yang amat tinggi.. sbb kalau tak mmg tak menjadi.... mama nak kemas bilik ilya walaupun susah betul nak pujuk dia tido dalam bilik dia skang ni.. macam maca alasan dia bagi... tak pa mama akan pujuk jugak.... babah balik jam 1.45 tengahari sumer dah lipat cuma tak susun je lagik... mintak tolong babah susun... sementara tu sempatlah masak mi goreng untuk ilya breakfast n nasik goreng je untuk makan tengahari... maaf ye babah... sebebnarnyer mama teringin nak masak ayam masak lemak cili padi... tp tak sempat nak kuar rumah beli ayam sumer...


mama terfikir minggu akan datang ni dah masuk 30minggu... kalau ikut ilya 36minggu dah tengok dunia... untuk kelahiran ke 2 nih, ada barang2 yang masih tak lengkap..... bj baby oklah rasanyer macam cukuplah... lgpun dalam pantang baby bukan ada nak jalan kemana pun kan... barut baby mama dah jahitkan... sarung bantal n sarung tilam in proses... kadang ada sikit rasa syahdu bila teringatkan arwah mak... kalau la mak ada... tapi ALLAH lebih tahu mengenai perancangaNya.. kita sebagai hanba perlu redha... cuma apa yang tak di beli cuma mandian dia... dan jamu untuk mama dalam pantang nanti... tak tau nak beli yang mana.



lepas asar.. lepas babah rehat rehat n mama pun rehat rehat, kita kuar... almaklumlah, kalau asyik dok umah je.... boring.. ilya pun sibuk ajak kuar... cam biasalah mama kan mmg kaki jalan kan hehehehhehe... tp kita ada tujuan besar.... tujuannya, kita sumer tengok baby kat dalam perut mama nih... say hi to baby.... teruja mmg teruja....




Alhamdulillah, baby sihat.. chubby heehehhe... rasanyer macamkakak dia nanti bila lahir...mama, babah n kakak tak sabar tunggu awak tengok kami plak nanti... sabar ye, sabar... kamisumer doakan yang terbaik untuk awak... we love u tau.... kat bawah ni gambar dia, semalam kami saja merisik dia dalam bentuk 3D,4D... cuba teka cam muka sapa? mama, babah atau macam muka kakak ilya??


Friday, October 14, 2011

Alhamdulillah...

ako sihat... sihat walafiat.. cuma rasa malas sangat nak update blog. Tp every day ako masuk blog ni n bloq walking ke kenkawan punya blog.. cuma rasa malas nk menaip je... banyak benda yang dag berlalu... dah basi pun.. ok ako rasa arini ako nak tulih panjang skit...









ilya dah besar.. ready ke sekolah


besday ilya,


pertama kali anak mama ni sambut kat sekolah... tapi maaf sbb mama cuma antar kek sebijik dan party pack untuk kenkawan dan cikgu2 sekali.. tak ada makanan sampingan yang sempat mama sediakan... lepas tu, sbb musim raya mama n babah buat majlis makan2 kat umah... ramailah jugak jemputan... sbb macam merangkap open house gitu... sesekali menjamu tetamu dan meraikan hari lahir awak kan... so awak potong kek sekali lagi.. bukan main suka lagik... terima kasih pada sumer yang sudi hadir dan bagi adiah pada ilya ye.. sronok betul dia... pejam celik pejam celik anak mama dah 5 tahun... Semoga menjadi insan yang di rahmati Allah, di panjangkan usia, insan yang berjaya di dunia akhirat dan menjadi anak yang solehah.. mama, babah n sumer sayang sangat kat Yaa tau...



kahwin shamir,


seminggu lepas ttu, kita balik melaka... tak penat? maunya tak penat.. letih giler rasa dengan sakit belakang lg.. jalan pun dah bongkok macam udang... biasalah kat kampung masih amalkan gotong royong... letih rasanyer... tp mmg meriah... Alhamdulillah sumer berjalan dengan lancar dan meriah sangat... selamat pengantin baru buat shamir n murni.. maklang doakan kali berbahagia hingga ke akhir hayat dan sentiasa di bawah payung rahmatNya..




Jai.. Abisss dahh..


Alhamdulillah... Jai dah abis belajar.... penatnyer kakak tengok nko tau... nasib baik lulus dengan cemerlang (ye ke? hehehehe). Tima kasih kerana merealisasikan kehendak abg nyah, abah dan kami semua.. Walaupun nampak payah sangat nat dapat diploma tu... tp great job. Kakak mintak maaf kalau ada masanyer kakak jadik marah geram ... abg nyah jadi strict sangat ngan nko... tp tu sumer untuk membentuk nko menjadi lebih baik dan menjadi insanyang berguna... pada kakak, kakak tak mampu tamukan nko dengan wang ringgit... kakak mmg tak mampu, cuma kakak mampu jadi kakak untuk nko.. Kakak doakan semoga nko berjaya dalam pencarian pekerjaan pulak ye... Dan kakak harap juga semoga awak menang selalu ye.. Insyaallah, apa yg di janjikan oleh abg nyah akan di tepati.. cuma nko kena sabar skit je lagik ye..





7 bulan,

Syukur kepada Allah... kini lebih 7 bulan usia baby dalam perut mama nih... mama harap awak yang di dalam ni terus membesar dengan sempurna, sempurna pembentukkan fizikal, mental.. Allah perelokkan paras rupa awak, ALLAH lunakkan suara awak supaya kelak dapat melagukan ayat ayat suci Al Quran... Semoga ALLAH permudahkan proses mama mengandungkan awak dan proses mama melahirkan awak kelak.. Tak lama sayang 8 minggu lagik insyaallah kita jumpa ye... mama, babah, kakak, pakcu dan semua insan insan yang mama sayang teruja menanti kehadiran awak... mama sentiasa berdoa pada ALLAH semoga awak selamat dalam rahim mama dan awak di lahirkan dengan sempurna... Terima kasih ya ALLAH atas pemberian mu.. sesungguhnya, hanya Engkau yang lebih mengetahui dan berkuasa... ako berterima kasih ya ALLAH atas setiap nikmat pemberian Mu.. Ako pohon rahmat dan berkat Mu ya ALLAH.


Abah & mak,


Yati rindu .....