Tuesday, June 26, 2012

mama... kami dh besar dah..


Mama... kitorang dah besar.. mama Yaa dah besar.. dah boleh dukung adik dah... mmmmm.. mama bukan tak percaya Yaa dukung adik tp mama atk percaya adik tu... sbb adik tu kuat dari awak lagik.. sekali adik lonjak ngan awak awak terkebelakang...

adik pun semenjak 6 bulan ni bukan main gatai lagik... kalau mama buat buat berdehem dia plak buat buat batuk ngan muka yang macam tak ada 'rasa' tu... n bila dia bangun dulu n mamam celik mata sebelah je sbb awal lagik.. dan dan dia tersengih sengih ye... ish.. antara momen yang paling indah yang mama dah lama tinggalkan dan pasti mama akan rindu bila awak makin membesar...

semalam luqman kena inject, 2 das sekali... satu paha kiri satu paha kanan... babah yg pegang... ada ke patut babah tutup mata sbb tak sampai hati nak tengok awak kena inject... tapi alhamdulillah awak tak nangis... tererlah... anak lelaki mmg kena lebih kuat kan... macam kakak pun kuat jugak.. kuat nangis, kuat majuk, segalanyerlah kuat hehehehe..

apa pun mama & babah love both of you......
i luv u kakak walau kakak suka gigit kaki n tangan saya

Thursday, June 7, 2012

cuti sekolah.. cuti mama

semalam mama cuti... saja amik cuti sbb sekolah cuti n sbb ilya tuntut janji ngan mama.. apa janji mama.. hmmm... bawak ilya tengok wayang... Rasanyer ilya taklah boring sangat cuti sekolah ni sbb aritu minggu lepas dia ikut pakngah g penang n balik perak...  jd mama pun cutilah, aritu masa depa kat kg ada sms kat makngah gtau ilya sibuk ajak tengok wayang citer hore hore... makngah pun balas.. makngah nak ikut... heheheh

So, semalam gal's outing ye... luqman.. dok nursery ye, babah g keja n pakcu tido... so, mama, makngah & ilya berjimba jimba tengok wayang.. dh book online. so senang... nk tengok kat wangsa walk sbb cdgnyer kalau show pagi abis tu boleh la kita men boling seround dua kan... tp tak da... malam je ada.. so, kita g tengok kat KLCC...

best citer tu... mula nyanyi nyanyi.. pastu berangan rangan kan.. hehehehe..  pastu meleleh leleh sedih huarghhhhhhhhhhhhhhhhhh... bukan mama je, makngah lagik lah, ilya mula dia kata dia ngantuk sbb tu gosok2 mata.. rupanya dia nangis.. huhuhuhuhu....


apa pun suka dengan lakonan sumer dalam tu.. suka ngan lakonan arun salim bachik hehehe.. sedihnyer masa nenek dia meninggal... tp pueh hati... tima kasih makngah jemput kitorang n antar kitorang balik n blanja biskut famous amous yang manis tu.... merasa naik keta baru hehehhehe...

Friday, June 1, 2012

Ada apa dengan gambo...

Ye ada apa dengan gambo ni kan? ada citer menyayat hati sebenarnyer...


2 bentuk cincin yang paling ako sayang... yg batu besar tu batu rusia pemberian arwah abg ako yg sulung masa dia keja kat sabah lama dulu dah berbelas tahun ako pakai... arwah mak yang ikatkan batu tu jadik cincin... so, mereka berdua yang dah tak ada, tp ako rasa dekat... sentiasa ada bersama ako... cincin ni mmg ako pakai...

yang batu kecik tu, cincin pertunangan ako.. ako pakai sejak dari hari pertunangan tahun 2004 bulan 9. So dah hampir 8 tahun tersarung kat jari nih.. pernah hari ketiga lepas bertunang, batunya jatuh sbb tersangkut kat suar jeans.. nangis ooooo... konon macam ada nasib malang la... batu tu berlian, nk beli beso tak mampu kan... tp ako suka sbb ako mmg tak suka beso2 sbb ako dh cukup beso.. nasib baik blk kl boleh betulkan balik n sampai la ni kekal tak tercabut lagik dah...

tp pagi tadi nyaris.. nyaris ako tak ilang dua dua cincin nih... arini kan jumaat.. so sunat potong kuku... ako pun potong tadah ngan kertas.. pastu bukak cincin sapu losyen kat tangan.. pastu tah cam na ako leka ngan benda lain n byk email masuk ako terlupa sungguh terlupa... huhuhuhu.. tetiba ako rasa apsal kosong je jari ako nih... cinncin... ye cincin.. ako tengok atas meja sumer tak ada.. kak maz tolong cari pun tak ada ... ako cuba bertenang.. tengok balik dalam bakul sampah blakang ni.. bukak balik kertas yang ada kuku yang ako buang tu.. hah ada dalam gumpalan kertas tu... huwaaaaaaaaaaa.. kalau la cleaner amik dah sampai menangis la ako.. menangis tak belagu lah ako...

sungguh.. Allah dah tetapkan mmg rezeki ako... Terima Kasih ALLAH.. ALhamdullillah...

** Ilya tak ada dia ikut pakngah n makngah dia g penang n blk perak.. mama dah rindu baru je malam tadi dia ikut... huhuhuhu.. mama cengeng.. luqman n babah pun rindu kan...