Monday, January 21, 2013

ako kangen bangat....

Salam... arini lunch tak kuar kemana mana.. kalau kuar mencabar poket ( $ ) hehehhee.. tp kalau tak kuar mencabar minda n meruntun jiwa.. mana akan jadi lebih parah ye.. Arini ada hamba ALLAH bersedekah nasik lemak... Alhamdulillah murah rezeki ako dan di doakan moga bertambah murah rezeki mereka yang bersedekah.. tapinya, dh beli nasik lemak sebelum masuk opis.. so arini double lemaklah ye....

Makanyer, dok opis la tengahari ni, ada basik lemak makan tu je... jangan banyak songeh.. kalau tengok kat blog jiran blakang umah kat kg... amboi... terliuq rasa updaet pasal makanan je ye mentang2 baru abis pantang.... hehheh.

ok, back to the subject... kangen bangat nih... tulung tulung... sbb tak kuar opis, maka berblog walking la... blog utama mesti lah blog yang memaparkan masakan, kek, biskut, brownies, cupcake... n seumpamanya.... kangen bangat nak baking balik... bila ye ? tekak terasa nak makan agar2 merah biasa tu pun tak terbuat lagik... dulu slalu makan bila time raya arwah mak yang buat.... kalau sendiri buat slalu tak dapat kekentalan macam mak buat... tak keras sangat n tak lembut sangat.... agar2 tali tu dah cukup setahun menyewa dalam laci kat dapo tu... yelah, biasa resepi skang pakai serbuk agar2.. jarang sangat ada resepi guna agar2 tali tu.. insyaallah balik ni nak masaklah.. nk cari daun pandan dulu.. kasik wangian kasturi skit...

kangen nak wat brownies mable tu.. lama tak buat... tp skang ilya dah sek keb susah la nak bwak bg kenkawan.. kalau kat taska arini senang, bawak je apa yg mama dia ni masak... hangus skit ok.. walau kawan2 dia ada gak komplain... dan dia pun komplain hehehehe... ujung minggu ni ada sepupu bertunang.. hmmmm... jom kita wat red velvet atas brownies untuk buah tangan.. ok kot kan...

dah la rasa cam ngantuk... ni ako geram ngan citer tv3 nih.. setia ujung nyawa.. sakit hati nih... bila nak baiknya, ego lelaki... arini sambungan minggu lepas... jom tengok..

photo of the day...
citer selanjutnya nnt ye...

1 comment:

OmbakBaik said...

oloololol tomey2 nye header..yaa is so kiutsss

akak besh laa pandai baking2..jelez tau..yaa nak makan kek je g kedai..pastu nak yg sedap aje..pastu yg sedap aje mmg mahai le sket kan...pastu kene le tunggu time wallet tebal baru nak g makan..hukhukhuk..silepindah ke kuala kangsar jadi jiran yaa..boley tuka2 pinggan...muahhahahaha