Tuesday, January 22, 2013

1 tahun 1 bulan...

Luqman, dah setahun sebulan arini... kenapa adik malas nak menapak dikk.... mama tak larat nak dukung awak dah nih huhuhuu...

camna ni mama? hmmm

camna ni... saya tak jalan lagik nih... ishh.... serabutlah

ish ish.. kena pikir ni camna nak cepat jalan nih...


tak pa takpa... pk dulu ye dik.. nnt dapat jawapan gtau mama tau... tak sabar mama tengok adik jalan.. aritu jalan  3 langkah je adik dah duduk balik.. ishh... jgn malas malas..

Monday, January 21, 2013

ako kangen bangat....

Salam... arini lunch tak kuar kemana mana.. kalau kuar mencabar poket ( $ ) hehehhee.. tp kalau tak kuar mencabar minda n meruntun jiwa.. mana akan jadi lebih parah ye.. Arini ada hamba ALLAH bersedekah nasik lemak... Alhamdulillah murah rezeki ako dan di doakan moga bertambah murah rezeki mereka yang bersedekah.. tapinya, dh beli nasik lemak sebelum masuk opis.. so arini double lemaklah ye....

Makanyer, dok opis la tengahari ni, ada basik lemak makan tu je... jangan banyak songeh.. kalau tengok kat blog jiran blakang umah kat kg... amboi... terliuq rasa updaet pasal makanan je ye mentang2 baru abis pantang.... hehheh.

ok, back to the subject... kangen bangat nih... tulung tulung... sbb tak kuar opis, maka berblog walking la... blog utama mesti lah blog yang memaparkan masakan, kek, biskut, brownies, cupcake... n seumpamanya.... kangen bangat nak baking balik... bila ye ? tekak terasa nak makan agar2 merah biasa tu pun tak terbuat lagik... dulu slalu makan bila time raya arwah mak yang buat.... kalau sendiri buat slalu tak dapat kekentalan macam mak buat... tak keras sangat n tak lembut sangat.... agar2 tali tu dah cukup setahun menyewa dalam laci kat dapo tu... yelah, biasa resepi skang pakai serbuk agar2.. jarang sangat ada resepi guna agar2 tali tu.. insyaallah balik ni nak masaklah.. nk cari daun pandan dulu.. kasik wangian kasturi skit...

kangen nak wat brownies mable tu.. lama tak buat... tp skang ilya dah sek keb susah la nak bwak bg kenkawan.. kalau kat taska arini senang, bawak je apa yg mama dia ni masak... hangus skit ok.. walau kawan2 dia ada gak komplain... dan dia pun komplain hehehehe... ujung minggu ni ada sepupu bertunang.. hmmmm... jom kita wat red velvet atas brownies untuk buah tangan.. ok kot kan...

dah la rasa cam ngantuk... ni ako geram ngan citer tv3 nih.. setia ujung nyawa.. sakit hati nih... bila nak baiknya, ego lelaki... arini sambungan minggu lepas... jom tengok..

photo of the day...
citer selanjutnya nnt ye...

Wednesday, January 16, 2013

tima kasih... n hepi belated besday to me

Tahun lepas.. mmg dh niat besday nanti nak mintak kat abg ke dua ku minyak wangi.. terima kasih ye... walau pun CK Contradiction tak ada.. yang ni pun terlebih ok dah... Ilya jeles ye, sbb ilya kata besday dia pak ngah tak bagi minyak wangi macam ni tp makngah belikan dia sling bag yang comey ye...

CK euphoria

ilya punya sling bag shasha.. oklah tu kan..

Ni malam tadi mama buat shooting untuk budak berdua.. hehehe bukan saja nak seksikan si luqman tu, kononyer nk pakaikan baju elok la skit.. tup tup.. amik 5 keping gambo, tak sempat pakai baju bateri camera kong... so, takat tu jelah.. malas la plak mama nak charge bateri.. ni kira gambo latest derang lah...


waaarghhhh

macho kan...

model iklan ni...

my lovely princess...

mama love u2

nanti esok citer lagik ye... dh nak balik dah ni...

Monday, January 14, 2013

mama nii... kacau je...

Luqman skang ni makin banyak akal... pelik pun ada... kalau kat umah babysitter dia.. tido je keja dia.. kiranya dari pagi mama antar nak sampai ke petang jam 6.30pm tu mama amik rasanyer 2 atau 3 ali dia tido... tapi bila time dok umah ngan mama.. time mama cuti mcm sabtu ahad... dia tido dekali je huhuhuhuhuhu.. itupun jenuh kena paksa n sampai kadang tak kuasa dah mama nk paksa, tgk2 dh tertido sendiri...

Bayangkan, dh la dia bangun awal, yelah mama ni kalau time sumer cuti termasuk solat.. nak la bersenang lenang sampai lama skit.. tp jam 7am dh dengar dia mengomel2 kat bawah tu (dia tdo atas toto kat bawah).. mama bukak mata sikit je tengok dia, dia perasan terus tersengih... cam na tu? nakal kan.. pastu terus la berdiri menebeng tepi katil... huhuhuhu... ni antara aktiviti dia..


Hmmm.... apa saya nak buat ni... bangun dh cukup awal ni...


buat crossword lah... kreatip skit minda nih.. tp macam susah je...


apa pandang pandang.. ingat orang tak tau ke ??

Kakak? kakak standard lah.. sabtu ahad bangun lewat skit....

Tuesday, January 8, 2013

huhuhuhuhuu

rindu nak update blog.. tp masa tak ada.. tunggu ye...