Wednesday, September 12, 2007

himpunan cerita ceriti...

Assalamualaikum... Dah berapa ari tak update blog ni... alaaa... banyak sebenonyer nak cerita tapi kena start dari mula....

cerita i

Ako bengang.. bengang rasanyer.. mana taknyer dulu kawan tapi la ni macam nak jadik lawan je plak... Sumer salah .... manusia ni memang cam tu... bila pandang kangit slalu lupanrumout yang di bawah... dia tak ingat kaki dia sentiasa mencecah bumi.. dia tak tau yang kalau dia jatuh tu pun bumi yang akan sambut dia... Tu baru je dapat mendongok ke langit... Kalau la dia boleh terbang ke langit tu, boleh mencapai awan... ako pasti dia akan langsung melupakan bumi... pasti dia tak teringat langsung yang selama ni bumi yang menyokong dia... bumi yang yang jadik tulang belakang....
adat manusia.... dan adat dunia jugak... ingat ada masa kita di atas n ada masa kita di bawah... Ako tak jeles ako tak iri.. tapi kelakuan dia cam tu m=buat ako meluat dan sakit hati...

cerita ii

Ako tujukan lagu lelaki ini dari ANUAR ZAIN (tapi sayangnyer hubby ako meluat giler kat ABUAR ZAIN ni) khas istimewa untuk suami ako. Semoga menjadi suami yang baik seumur hayat ako ... Bang... i l.o.v.e.u... hehehe... sib baik la hubby ako bukan kaki it.. kalu tak sohih di hitamkan blog ako nih... gaduh slalu.. bertekak pun slalu almaklumlah sorang perak sorang melaka.. masing2 molot pedas gitu... tapi lama2 ok balik.... Buat AGS thanks to be my lovely hubby... "saya tak tau cam na clucth pump keta tu boleh bocor... Swear tak wat apa2 pun...." ala... baru rm100 je.... kan.. kan.. kan....

cerita iii

Sumer berjalan lancar... macam yang di rancang... besday ilya ok... makanan ok... orang yang datang pun ok... adiah yang ilya dapat pun ok... collection pun ok.. (boleh tulih gitu.. ahaks... ilya sayang.. mama pinjam boleh?) wanco.. thanks... Alamak la ni kat radio lagu ANUAR ZAIN le... sedapnyer.... rasa macam biskut... ilya dah setahun... lahamdulillah bertambah cerdik bertambah nakal n bertambah bahagia... ilya... jangan mintak tambah adik dah ke ye... belum masanyer lagik... hahahhahaha.... nanti mama upload gambar2 kat sini ye.. sabar...

oklah nak balik nih... kang lambat jalan jem.. tu yang ako paling la malas.... tak suka.. tak suka... nka balik nak nengok manjalara episod akhir... pastu nak pk apa nak masak malam ni untuk bersahur... hmm... sambal tempoyal.. ada kobis rasanyer.. ikan pekasam... n masakk kicap telur... ok dak ? ok kot...

OKLAH SELAMAT BERPOSA

3 comments:

y@@ said...

kakak..heppy belated utk ilya jugak ye..yaa bukan lupe sje maleh meses..hehehhehhe..
kakak y beby ilya tak leh mintak adik..tak bes arr sensorg..mesti mau ade kawan tau..tak payah tgu yaa..go on je dlu..hehehhehhehehehe

masaklemakrebung said...

gatai sungguh adik kakak sorang ni.... jom aaarrr.. saing2 bawak peut... hehehe

y@@ said...

hohohoho.tamo lah :D