Monday, September 3, 2007

Merdeka.. Merdeka... Merdeka.....

dah 50 tahun merdea Malaysia nih... bila tengok angka macam tak la lama sangat.. tapi bila tengok pada perkembangan negara, kemajuan negara memang amat2 di banggakan... terasa cepat betul negara kelahiran ku ini membangun... cepat betul 'dia' buat nega yang pernah menjajahnyer iri hati...

malam merdeka tu... ako memang berkobar nak nunggu jam 12tgh malam... tapi tu la pasal.. si baby ilya nih macam tau2 je mama dia nak tunggu jam 12 tgh malam.... dia pun pakat tak tido n buas la pulak.... panjat sana... pastu yang paling angin je rasanyer... dia plak yang berdiri depan tv.. dapat tengok kepala dia je... ako dah baik punya tiket depan... lastly nak paksa dia tido.. ako tutup tv... hehehhehe... pastu ako terjaga dah jam 3 am... rupanyer ngan ako sekali baekkk punya tido.. babah dia usah citer lah.... dah jauh dah lelapnyer... hmm... tak dapat la ako nak celebrate merdeka ke 50 tahun... kalau tahun2 sebelum tu mesti ako paksa hubby ako bawak ako g ronda2 malam merdeka.. tapi bila dah ada baby ni... rasanyer aktiviti tu terpaksalah di lupakan sekejap.. tunggu besar skit baru dia boleh join ronda2... tapi rasanyer la ni pun dah besar kot... aduih.... rindu mama pada dia....r

2 comments:

rena said...

ini ialah lawatan pertama saya di sini. dan semoga akan diteruskan dengan lawatan-lawatan sambil belajar yang lain di waktu yang lain.

yieeehaaa!!!

masaklemakrebung said...

mai la melawat slalu ye