Tuesday, February 10, 2009

Dear ilya ismail...

Salam...

Masa kakak terima sms Yaa.. alahhh.. kakak jadi rindu sangat.. rindu sgt kat abah, kat adik, suraya,baby azim, baby dhini, makngah dan sumerlah termasuk ayam itik and pokok betik kat depan umah tu... Tapi tulah... kakak tengah mencongak-congak waktu yang paling sesuai untuk balik ke kampung... Bulan march atau Mei...yg mana satu ye... Kalau tak tertahan rindu mungkin akan pulang jugak pada bulan march ni.

Bukan Yaa je yang melalukan rindu pada kakak kat sini.. tapi kak yong pun dah antar sms, tanya bila nak balik ke kampung.. Aduihhh.. ramai yg merindu ni yang lagik rasa nak balik sangat... Suraya pun pernah mengiramakan lagu yang sama.. tanya bila kakak nak pulang ke kampung... katanyer rindu sangat pada baby ilya.. ye sabar.. kakak sekeluarga pasti akan sampai ke kampung... Rindu pada Ayahanda sarat sangat... kalau di tambah dengan rasa rindu pada semua di kampung rasanyer tak termampu hati ni nak gendong..

Baru sekejapan tadi, wanco bisik di corong telefon.. nanti kalau balik ke kampung bermalam lah semalam di rumahnyer... singgah sebentar rupanyer tak mampu menghilangkan bebanan rindunyer pada baby ilya...Insyaallah... berdosa rasanyer kalau kakak tak tunaikan harapannyer... takut esok lusa bisikan tu kian hilang... apalah sangat kalau melunaskan hasrat orang-orang yang kita sayang kan...

Lagipun, baby dhini belum pun sempat melakarkan wajah maklang dia ni kota pemikirannyer kan ? tak sempat lagik nak ukir kecomelan maklang dia yang seiring dengan kecomelan dia... hehehehe...

oklah... Andai ilya ismail membaca sampaikan salam pada orang2 yang tersayang di sana... kakak pasti akan pulang untuk melenyapkan rindu ye...

love u

1 comment:

OmbakBaik said...

ye kami memang rindukan kakan n beby ilya...
dhini juga tak puas nk men ngan maklang nye...
thanks for put my name as ur blog title...
hehe glemer...