Wednesday, February 25, 2009

tenang rasa

semalam ako bercuti... merehatkan diri.. ye ke rehat?? rasanyer lagik letih dok kat umah kalau nak compare dok wat keja kat opis... pagi bangun, si ilya dok tdo lagik.. best la tu tak yah g taska... pastu masak nasik goreng.. layan2 dia yang perangainyer dah lorat macam p ramlee... nak tergelak pun ada... suh cari stoking pun macam macam penerangan dia... hahahhaha.. tapi lastnyer tak jumpa pun dalam bilik tu... alaa.. sebenarnyer masuk pun tak dalam bilik.. tengok dari pintu bilik je, mana nak nampaknyer... akal banyak tu...

aritu ilya main bedak... habis la bedak yang ada setengah botol tu... mama n babah dia dok sibuk layan citer jangan pandang blakang... tengok-tengok dalam bilik, penuh atas tilam... dah berkepuk kepuk bedak... petang tu lepas je mandikan dia, aku suh dia bergolek-golek atas tilam tu... tepuk-tepuk sapu kat ketiak sumer... sronoknyer dia.. kuar bilik memutih satu badan.. sampai rambut pun putih... pakcu dia tanya kenapa, aku kata tak baik membazir.. heheheh.. malam pun cam tu gak...dah macam ikan kena gaul ngan kunyit je ako tengok... yelah, setengah botol tu.. bukan botol kecik botol besar... sayang je.. dari pada membazir baik kita wat cam tu kan... tak rugi ilya tu punya mama cam ako nih... jimat...

arini dia ke sekolah.. pagi dah bangun... tersengih sengihje... la ni nak umpan bagun cepat, senang je... bagitau kalau bangun cepat mama bagi makan vitamin champ.. tu yang laju je bangunnyer...

.... tadi ako tepon adik ipar ako, lama tak call.... lama tak jumpa anak buah ako hazim... dah 5 bulan rasanyer... nantiye maklang balik.. maklang bawak adiah ye... bukan main lagi sora dia memekik-mekik... adik ipar ako kata buas jgk dia... rasa macam nak tampq je... sabo.. sabo ye.. tu beelum pandai berjalan, belum pandai menjawap...kalau pandai menjawap takt aulah cam na.. mau mak nyer asyik naik angin je..

hmm... oklah.... nak ke toilet ni.. jiran dah tegur laju menaip tuh.. heheheh

No comments: