Wednesday, July 29, 2009

teman....



sekadar gambar hiasan

jom makan jom...

tu lah... tu yang maleh tu... tu yang aien marah tu.. kalau dah nak update blog asyik update.. kalau da malas berkulat la blog update....

ok.. aritu g JJ AU... la, tak pegi sana n untuk memeriah kan hidup Ilya kitorang ke sana... makan2 beli barang skit je sbb tak ada gaji huhuhuhu.. esok baru nak gaji.... gambar pun mampu amik 2 keping je... Alahhh.. ilya tak makan sangat pun... yg sebenonyer mama n babah dia atau mama dia ni je yang beri iya nak makan ... yelah lama betul tak makan fries kerinting kat sini... sedapnyer.... tapi reganyer hmmm.... nampaknyer kena kerinting sendirilah fries ni....


dia.. dapat dia punya bekas aor tu dia dah kenyang dah...

selamat datang sayang...

Lama ako tak update.. malas nak taip suh awek jiran sebelah ni... hmmmm.. dah kalau dalam alam tu... mmg tak la jawab nyer... opsss.. sebelum terlupa..... selamat cam nak nak tulis ye... selamat menjadi risikan orang... boleh ke ? kira oklah tu..... tak lama lagik.. baru di tanda pangkah kat dai.... la ni baru satu palang je ye... ingat tu si teruna.. baru satu palang ye.... belum cukup 2 palang lagik tau.... muheh.. muheh.. muheh...

ok.. dah kita tinggalkan kejap.. ni nak citer pasal sorang baby yang baru lahir pada 4 julai aritu..nama dah bagi dah.. Nafiz Haziq.. baby boy... slamat melihat duina sayang.... alhamdulillah... selepas di kurniakan 2 orang puteri kak roy di kurniakan putera.. yang memang di nanti2 kan olehnyer sekeluarga..... macam muka ayahnyer.. so untuk kak roy dan suami serta puteri putri Anis dan Husna semoga berbahagia dgn kehadiran orang baru ye.... Sesuai tak tajuk posting ni...
slamat datang sayang...
untuk jiran sebelah pun sesuai bangat..
untuk kak roy pun sesuai sangat jugak.


semalam


Friday, July 10, 2009

sambungan dari blog sebelah




Baby comey ni namanyer Izzah NurDhini Binti Moh Ikhwan...
"Dhini, maklang teringin nak jumpa awak ni tau... mama awak tu bz sangat suh update gambar awak pun lama baru update.. menchik maklang tau... tengok kan awak dah besar dah....
Dhini, bila dhini nak datang umah maklang.... kakak ilya ada... dia ada banyak mainan untuk dhini main tau... kalau nak bawak balik pun boleh.... Mama dhini dah belian baju raya tak untuk dhini? mesti raya sakin mama dhini tahun ni kan ? Biasalah dah ada baby.. meriahnyer lain... Maklang tak beli lagik baju raya dhini.. dhini pilih, nak baju raya ke nakduit raya? dua2 tak boleh tau... pokai la maklang... Kakak ilya tu pantang ajak g jenjalan mesti tanya.. mama nak beli baju raya yaa ke? aduisssshhhh... duu tak pandai pun tanya cam tu... senang je mak lang nak beli.. geram maklang tau...
Dhini... datang umah maklang ye.. ajak ayah dan mama tu datang KL.. kita g Zoo tempat istirehat yang paling di gemari oleh kakak ilya.. n maklang pun naik boring.... hehehehhe....
Ok Dhini, mak lang miss U so much.. sama ngan maklang miss boipren awak tu EN Azim.. hehehehhe... En Azim pun makin nakal... tambah2 nakk dapat adik tu....
Maklang balik kampung kita jumpa ye... Jangan nakal2 tau.. sian mama.. mama awal tu panas baran tau...
maklang nak balik dah.... nanti kita borak lagik ye...
Dari maklang untuk Izzah NurDhini...
wassalam..

Thursday, July 9, 2009

good gal...

Tak ada yg menarik nak ako citer.. cumanyer kelmarin ako tamparpeha ilya.. hmmmm berbirat lah jugak.. sampai umah baru ako tengok dia terasa bersalah sangat.... tapi kalau dari kecik kita tak pukul skit pun tak baik jugakkan... puas ako berdiplomasi... tapi dia tetap dengan cakap dia je...

lepas mandi, terus sapu minyak... alaaa sayang... mama sayang awak ye... muahhh.. janji jangan buat perangai macam tu lagik ye.... you're good gal...

Every day dia akan cakap..
"mama, Yaa good gal kan mama,"
... yes you are my dear...

Tuesday, July 7, 2009

ketensenan yang melampau

ada faham ka? ako rasa ako ni memang akan ada masalah kalau deal ngan mana-mana syarikat penghantaran.... baik yang gomen atau yang bukan gomen... kalau antar barang atau terima barang ada je masalahnyer...

Bongok betul derang tu.. ingat ako tulih HICOM GLENMARIE SHAH ALAM tu duduk nya kat klang ke...

aduhhhhh

Friday, July 3, 2009

jgn tak percaya




hehehehe.... jangan tak percaya lani jam 11.30pm 2 orang mama berada di kedai mamak sedang melayari internet dan buat kerja kira-kira... mata dah pahit je.. mulut dah menganga ngantuk... tapi demi rezeki untuk keluarga kami teruskan jugak... kaum bapa di rumah dengan rela hati menjaga permata hati kami..

fiza... we can do it...