Monday, March 23, 2009

ujung minggu

Isnin... aduhhhh.. letihnyer ako rasa.. malasnyer nak ke opis... aktiviti ujung minggu lepas sedikit memenatkan...

Sabtu yg penat sangat.. bermula dari malam ari jumaat tu ako dah start mengemas... Yelah hubby ako kata sepupu dia nak datang dari kampung.. so maknanyer bilik ilya tu kena kemaskanlah... kain yang tak berlipat banyak jugak atas katil... ako terpaksalah memaksa jai angkut separuh kain kat hall untuk di lipat. makanyer bermula la proses lipatan.. memang ni la proses yang ako maleh sekali.. ako rasa nak upah bibik je... tak selesai... ako penat terus masuk tido. Esok sambung lagik.. siap kemas sumer... mop lantai... cuci kipas angin... pastu rasa macam nak pengsan tapi tak mau plak pengsan... ilya plak sibuk nak makan donut coklat... buatlah donut kejap... lepas asar ke tingkat 16 menghantar ke umah penghuni tingkat 16....

Malam tu abg ako jemput makan di restoran Amy Search.. CHENG HO kat Wangsa Maju... Ok masakan dia.. tapi rega boleh la tahan la... booking cuma boleh buat untuk 7 orang ke atas.. so terpaksalah abg n kakak ipar ako datang awal... sebelum jam 7 dah masuk amik tempat... ni ako paste gambar restorannyer kat bawah... pun ako amik dari fotopages nazlieyan. masa kat sana tak sempat nak bergambar... maaf ye amik tanpa ijin.. huhuhuhuh...




oklah makanannyer.. pedas ok, masam ok... n the best tomyam dia and sup ketam dia.. sodappp....

.................

Malam tadi abg ako selamat berlepas ke canada n akan transit kt Amsterdam dah 5 subuh esok baru ke canada... lamakan... perjalan ke canada je dah 12 jam... jam 11am ni baru sampai ke amsterdam... letih agaknyer... Makanyer tinggallah kakak ipas ako kat KL ni...tapi jgn bimbang dah berbakul2 kata2 semangat ako tiupkan kat kakak ipar ako.. hehehehehe.... n nanti kakak ipar ako punya jadual week end akan berubah... samada ako akan bermalam kat umah dia atau dia akan bermalam kat umah ako... So, untuk kak su.. bersabar ye.. jangan sedih sangat... Buat abang ako moga segalanyer berjalan dengan lancar dan selamat kembali ke malaysia ye...

No comments: