Friday, December 11, 2009

aktiviti ari ni....




hehehe.. lentok blakang naufal skit boleh tak acik fiza...
alahaiii gemalainyer teruna ni...


peace no war

ngeee


ari ni jumaat... selangor cuti sempena keputraan sultan selangor. so sumer negeri akan jeles tahap cipan la ngan kami yang bekerja di selangor (mcm masa ako keja area kl dulu). so, sempena jugak besday naufal anak pn fiza yang ke 3 tahun kitorang bawak mak we (ilya) n pakwe (naufal) dating kat KLCC tengok citer Princess & frog... tapi sorang dok ujunggggg sana n sorang dok ujung sini.. sbb m akwe lambat sampai....

huh.. mmg bukan senang untuk bawak budak berusia 3 tahun tengok wayang... 5 minit pertama ok.. pastu ilya dah mula buat hal.. menyanyi lagu nenek nenek sibongkok tiga, siang mengantuk malam berjaga... pastu ilay kuar idea plak nyanyi lagu "katak kecil katak besar, tidak ada ekor.. kuaaakk.. kuak kuak.. kuaaakkk kuakk kuak.. bila ujan turun,' alamak ako masa tu rasa macam nak mute kan je mulut dia.. ako tutup mulut dia kejap... nasib baik la ako masuk panggung masa tu citer dah start dalam 20minit... so, tak lah lama sangat rasanyer dok dalam tu.... pastu bila ilya nampak acik fiza dia n naufal.. boleh dia dok melaung dalam panggung panggil acik fiza n naufal dia.. huhuhuhuhu.. nasib la panggung tu gelap makanya tak nampaklah muka mama dia ni.. hehehehehe...

sampai 5 minit terakhir dia dah mula.. 'mama... mama... yaa nak makan kfc mama... jomlah kuar yaa nak makan kfc..' aduh kalau boleh ako nak doakan je masa tu biar pita princess n frog tu tersekat ke apa ke supaya ako boleh kuar awal....

alhamdulillah... sampai abis la jugak tengok... kuar je terus g makan... ilya makan spaggeti.. share ngan naufal.. pastu ako tukang abiskan...

susah beno nak cari tempat duduk kat KLCC ni kat food coourtnyer.. tambahan plak arini ari jumaat n ako kuar plak betul2 time orang lunch... so, lepas makan bawak derang engok air pancut kat luar tu kejap, singgah cold storage.. posing posing skit depan christmas tree n balik naik tren.. nanti ako mintak kat pn fiza gambar ilya n naufal...

itulah aktiviti kami di hari ini... n ako tau pn fiza ada aktiviti membakat muffin malam ni untuk besday naufal esok... happy besday sayang naufal... nanti achik yati belikan adiah keta ye
see.. gambar dah update hasil ehsan acik fiza

No comments: