Tuesday, December 29, 2009

virus ujung tahun

ako rasa dah tahap dewa ako malas nak keja ni... rasa mengantuk je dok depan pc ni.... masuk FB pun rasa macam tak berminat sangat dah.. tak tau nak tulih apa.. nak farmville pun ako rasa cam boring giler...

ako asyik teringat kalau kat umah mesti best wat cup cakes ngan ilya.. layan tv ngan ilya... jenjalan... masak masak... makan makan.. balik kg... wahhhhhhhh bestnyer...

Monday, December 14, 2009

Abang, Selamat Hari Lahir

12 Dec 2009

Ulang tahun ke 35 tahun. selamat hari lahir abang. Saya doakan semoga Allah panjangkan umur Abang, Allah murahkan rezeki Abang, semoga Allah merahmati hidup Abang dan kita sumer, semoga Abang amat bahagia bersama saya dan ilya. Semoga Allah memberkati kita selamanyer.....
........
walaupun saya update lambat saya tetap nak update... kadang broad band ni buat hal jugak... apa pun cik wife ni ni terima kasih encik hubby kerana blanja makan di RASAMAS JJ AU3... saya, cik dotter, en along n cik puan along dan en syamir makan... walaupun pada awalnyer saya rasa keciwa sbb rupa rupanyer tak ada nando's di situ... tapi ok saya puas hati makan di RASAMAS .. muffin n sup dia sedap.. ayam pun sodap jugak... berbaloi baloi.... pastu g pusing kejap n terus g pasar malam melawati... tak beli apa, but thanks to Syamir belikan baju tido kelawar yang comey untuk ilya n en hubby thanks belikan piano mainan ilya (tu pun bila ilya mencangkung xnk bangun tengok piano tu). En hubby ajak makan satey kajang tapi sumer orang dah kenyang.. may be next time ye bang.. heheheh.. balik dengan perut yang kenyang n hati yang senang.... but nando's still tak dapat lagik...

Friday, December 11, 2009

aktiviti ari ni....




hehehe.. lentok blakang naufal skit boleh tak acik fiza...
alahaiii gemalainyer teruna ni...


peace no war

ngeee


ari ni jumaat... selangor cuti sempena keputraan sultan selangor. so sumer negeri akan jeles tahap cipan la ngan kami yang bekerja di selangor (mcm masa ako keja area kl dulu). so, sempena jugak besday naufal anak pn fiza yang ke 3 tahun kitorang bawak mak we (ilya) n pakwe (naufal) dating kat KLCC tengok citer Princess & frog... tapi sorang dok ujunggggg sana n sorang dok ujung sini.. sbb m akwe lambat sampai....

huh.. mmg bukan senang untuk bawak budak berusia 3 tahun tengok wayang... 5 minit pertama ok.. pastu ilya dah mula buat hal.. menyanyi lagu nenek nenek sibongkok tiga, siang mengantuk malam berjaga... pastu ilay kuar idea plak nyanyi lagu "katak kecil katak besar, tidak ada ekor.. kuaaakk.. kuak kuak.. kuaaakkk kuakk kuak.. bila ujan turun,' alamak ako masa tu rasa macam nak mute kan je mulut dia.. ako tutup mulut dia kejap... nasib baik la ako masuk panggung masa tu citer dah start dalam 20minit... so, tak lah lama sangat rasanyer dok dalam tu.... pastu bila ilya nampak acik fiza dia n naufal.. boleh dia dok melaung dalam panggung panggil acik fiza n naufal dia.. huhuhuhuhu.. nasib la panggung tu gelap makanya tak nampaklah muka mama dia ni.. hehehehehe...

sampai 5 minit terakhir dia dah mula.. 'mama... mama... yaa nak makan kfc mama... jomlah kuar yaa nak makan kfc..' aduh kalau boleh ako nak doakan je masa tu biar pita princess n frog tu tersekat ke apa ke supaya ako boleh kuar awal....

alhamdulillah... sampai abis la jugak tengok... kuar je terus g makan... ilya makan spaggeti.. share ngan naufal.. pastu ako tukang abiskan...

susah beno nak cari tempat duduk kat KLCC ni kat food coourtnyer.. tambahan plak arini ari jumaat n ako kuar plak betul2 time orang lunch... so, lepas makan bawak derang engok air pancut kat luar tu kejap, singgah cold storage.. posing posing skit depan christmas tree n balik naik tren.. nanti ako mintak kat pn fiza gambar ilya n naufal...

itulah aktiviti kami di hari ini... n ako tau pn fiza ada aktiviti membakat muffin malam ni untuk besday naufal esok... happy besday sayang naufal... nanti achik yati belikan adiah keta ye
see.. gambar dah update hasil ehsan acik fiza

Tuesday, December 8, 2009

famili day opis 5th december 09...


kita enjoy.....


huruf L cari ikan babah?


Ngeee zura n me

we are die hard fan...

artis undangan artis tumpangan
just layan je gambo gambo ye... berlangsung pada 5 disember 2009... Sebenarnyer bagi ako, bulan disember adalah bulan untuk raikan kegembiraan dan bulan bersuka ria.... sbb ako n en hubby berkongsi tarikh lahir pada bulan yang sama.... disember... ako 2 disember dan en hubby 12 disember.... so kalu ada teringin nak baca ramalan zodiak tak paya susah susah nak ingat en hubby zodiak apa... kami sama sama sagitarius.... kadang rasa tak mencabar kan ? heheeehe....

Aidil Adha

5 bersaudara

saya big brother now... azim & harraz

muhammad aqil harraz

bersama 2 orang atuk...

peace...

tolong la azim mak lang.. kakak kakak ni ganasnyer

ada macam adik beradik tak mama...

wt mylovely atok abah

lambat nak update kan... bukan apa nak update kat umah baik punya taip dah panjang panjang tetiba dia 'hang'. rasa nak pijak pijak je broadband tu... tapi bila teringat yang broadband tu di sponsor bayarkan bulan bulanan nya.. heheeeh tak jadilah.. bersyukur dan terima kasih ye.... heheheehe... so updatelah kat opis.

raya aji tahun ni meriah la jugak, adalah nasi impit, kuah kacang kari ayam n yang ako pertama kali masak untuk raya adalah taucu ayam.... lagipun aritu masa raya puasa abg lin n kak su balik perak dah raya ke 3 rasanyer so tak dapat makan nasi impit sumer... atas dasar tulah ako masak memacam jugaklah... kalau tak simple je rasanyer sbb raya aji je...
so lepas agenda ke pusara mereka yang telah pergi pagi raya tu... agenda ke dua g umah suraya adik ipar ako. nak tengok anak buah baru... so, just layan je ye...

Tuesday, December 1, 2009

Hari sukan Ilya



wajah awal pagi semasa perbarisan dok dalam kelopok mulanyer


tetiba ada sebelah babah


inilah satu satunya acara yag dia masuk... sbbnyer teruja nak main air


bersama teman seperjuangan jom kutip gula gula

lambat mama update ari sukan awak ye.... mama dah tulih aritu.. panjang lebar... pastu hang... sakit hati mama.. oklah sumer berjalan macam tak lancar.. ahaks.. sbbnnyer.. kalau tengok ilya berlatih mengalahkan ilya nak masuk sukan SEA je... alih alih bila ari sukan jerit2 takut.. takut... takut...

puas pujuk tak nak jugak.... at last, game terakhir baru dia nak main... perah span penuhkan airnyer dalam botol.. oklah la tu sayang... janji main... tapi yelah sukan preschooll... dari tempat pertama sampai keempat ada adiah... plak tu dia kira markah keseluruhan.. ilya rumah biru... dapat no 4 keseluruhan.. kira last la tu.... tak palah sayang.... nanti tahun2 akan datang mesti akan ok.. walau apa pun mama tetap bersyukur punya awak...