Tuesday, February 9, 2010

kena tag la pulak

hmmm... dah lama ako tak kena tag ni... hari ni ako kena tag dari mama si haziq . Kak yati try jawab seikhlas hati ye....


1. First time jumpa your hubby bila dan kat mana?


ni yang ko pun konpius.. bila pertama kali ako jumpa en hubby, yg pasti ako dah lama la ngintai dia masa dia pakai moto besar lagik.. masa dia rambut panjang, masa dia excident motor, masa dia jalan terhenjut henjut, masa dia naik satria putih samapailah bila dia tukar naik wira...


2. Love at first sight?


Ohh... ohhhh tidak sama sekali... dah jemu ako pandang masa tu tapi tak datang2 pun cinta... nyampah ada.. hahahahah... jangan aaaaa.... bila dah kuar sama, baru lah ada kimia.. hehehehe


3. Who is he when the first time you met him?


hmm... dr dulu sampai la ni en hubby maybe orang yg sama.... cuma dulu dia kurus la ni kami seimbang,... hahhahahahaha.... pandaikan ako jaga dia.. hehehehhe


4) How long it takes for him to ask you out for a date?


hmmm... rasanyer masa tu tak lama... dalam 2 minggu en hubby dpt no hp ako, en hubby call n ajak ako makan malam... dia amik ako... ako ingat lagik masa tu ako tanya dia, nak ako ni duduk depan ke belakang ? heheehhhehe sopan santun kan...


5. First place dating?


ooo.. ni tempat yang paling ako ingat.. kat melawati kedai mamak tapah.. hehehehhe... tu lah slalu port kitorang... rasanyer dari bercinta sampai la kawin n ada anak ni.... cuma la ni je kitorang wat sombong ngan mamak tu...


6. How he proposed?


ntah cam na en hubby proposed ye... rasanyer cam sama sama dah gatal tak ingat sapa propose sapa.. hahahahha... sungguh tak ingat...


7. Special date with your hubby?


hmmm.... 5 September 2004 kami bertunang..... tak lama pun... 13.03.2005 kami bernikah... cam biasalah kan... lepas kawin ada rezeki anak ilya pun lahir 8.09.2006... n yang paling senang nak ingat ialah ako ngan hubby lahir pada bulan yang sama.... hubby 12.12.74 manakal ako plak 02.12.76... so, kitorang akan berseronot seronot mberenjoy enjoy pada bulan december ye... hahhahahaha... senang kalau nak nengok zodiak... tak payah pikir pikir dia zodiak apa... tapi ako tak suka tengok zodiak.. syirik....


8. Changes that he asked you to do?


hmmm.. suh ako terer kan diri masak asam pedas, tumis berempah, acar rempah, acar tumis, sumer tu masakan kegemaran en hubby.. ako plak nak terus masak gulai tempoyak, sambal tempoyak, hahahhahaha


9. What is about him that you love so much?


i love u, u love me we're happy family, with a great big hugs & kiss from me to you, won't u say u love me too... itu lagu yg ilya suka sangat... ako cintakan en hubby, sayangkan en hubby... sebagaimana en hubby sayang kan ako dan cintakan ako.. betul tak bang? please say yess..... en hubby seorang yang tenang, pandai masak, suka masak sbb en hubby suka makan.. hehehehehhe.. kenapa saya sayang en hubby... sbb un hubby suami saya.....


10. What is about him that you wish he would change?


hah.. kalau boleh la kan.... tolonglah kurangkan berleter tu... kalau satu perkara yang dia tak suka dia akan ada sekurang kurang 5 drama bersiri leterannyer... pasal keta satu lagik... sayang keta sampai kalau parking kat shopping complex dia akan cari tempat yang kalau boleh dia sorang je parking n tak ada keta kiri kanan untuk mengelakkan keta dia bercalar... bang, calm down ok....


11. You will lose your mind and crack your head when he..


bila ada masanyer seminggu direct en hubby memasak... huhuhuhu... rasa macam dunia ni ako yang punya.... balik umah , lepas je maghrib en hubby siap hidang makanan, makan... pastu lately ni en hubby rajin blanja makan kat secret recipe.... rasa macam acara bulanan plak... en hubby awas... nanti sayang mu ini makin gebus.. hehehhehe


12. You will smile through your eyes for the whole day when he..


kat opis tetiba je terima sms gatal en hubby... hahahhaha... i miss u lah, i love u lah.... slalunyer ako akan balas, nak blanja makan kat mana ? hahahah.. pastu mesti terus tak balas punya... padan muka


13. Complete below sentences, "My love towards my hubby is as big as..


apa ye.... hmmm... ala apa ye... macam semut ngan gula kot... manis sentiasa... kena spray ngan fumakilla pun mati dalam kemanisan gula ahak... oklah en hubby ibarat hero ako. hero sepanjang zaman... hero versatil.... i love u. Doakan kami bahagia sepannjang hayat dan d kurniakan lebih ramai pewaris ye...




ziela, penatnyer akak jawab tag awak ni.. harap berpuas hati ye... tu suer jawapan ikhlas dan akan dapat markah penuh tau... letak gambo kecik biar nampak kecik skit.. hehehehehehe....

1 comment:

Rizziela said...

memang sempoi la kak yati ni..sungguh best sekali

saya bagi markah 101%. 1% utk ilya