Sunday, February 28, 2010

Alfatihah...

alfatihah buat anak kecil bernama Syafiah Humaira Sahari... pengakhiran hidup anak kecil yang comel ...

ako sebagai seorang mama, mmg tak mampu untuk menahan air mata.... sungguh, sungguh ako sedih dan ako tak dapat bayangkan bagaimana kesakitan yang di tanggung. oleh tubuh kecil itu. ako tak sanggup untuk membaca rentetan kehidupan anak kecil ini hingga ke titik air riwayatnyer...

Ya Allah, lindungilah kami hambamu dari kejadian sebegini dan Engkau berilah kesedaran kepada mereka...

Semoga roh arwah di tempatkan di kalangan orang orang yang beriman...

Wednesday, February 24, 2010

berjangkit


sian dia


tertido dah


cepat sembuh ye sayang



hari ni mama kat umah.... tak keja, terpaksa amik EL. Ilya demam selesema... ni mesti berjangkit dari mama ni. Sbb dalam jam 4 mama terjaga dan rasa dahi ilya panas sangat.. terus ke dapur amik ubat demam yg dah nak abis tu.... terus kejut ilya makan ubat.. patutlah tido dia gelisah je.... pagi tadi bangun badan ilya kurang skit panas n ilya sibuk nak pegi sekolah, tapi babah call kata tak payah antar ke sekolah harini sbb takut demam dia jadik kuat balik... mama amik EL dan bawak ilya ke klinik amik ubat, skang ni lepas je makan ubat kejap je belek2 buku yg baru d beli kat bawah ni terus tertido.... hmm... mama doakan ilya jgn demam lama lama tau... cepat sembuh ye...

Monday, February 22, 2010

bila la nak mampu ni

Arini ni kesihatan ako agak teruk skit... selesema batuk sakit tekak badan seram sejuk... tapi ako gagahkan ke opis sbb ako tak nak mematikan semangat etman ako untuk ke townhall session. So, la ni ako ngan TL ako je kat opis .. ohhh ada beberapa lagik kat uung sana sbb telinga ako dapat je menagkap bunyik gelek ketawa depa...





ako surf internet.. jamu mata, dah macam nak rabak mata tengok benda idaman ako nih... bila lah ako mampu nak memiliki... mahal bagi ako... ako kena pikir beratus ratus kali sebelum ako korbankan wang ringgit ako...


CANON EOS1000D... ni untuk bigenner DSLR camera.. ako bukan nak jadi profesional pun.. tapi terlalu ingin memilikinya... Dari zaman abis sekolah dari jenis SLR camera sampailah yang dan ada digital punya....


huhuhuhuhuhu.. pernah terbawak dalam mimpi, wahh seronoknyer masa tu.. Ada reta tu sendiri, tapi rupanyer mimpi je....


Ako aim tahun ni moga di izinkan ALLAH untuk memiliki nya satu.... atau ada sesapa nak hadiahkan pada ako.. Alhamdulillah syukur... tapi ada ke? Rega dia taklah mahal sangat RM2ooo lebih skit je.... sbb tu ako tak mampu nak kuarkan selonggok duit cam tu....

tak palah, ako pujuk hati sendiri, insyaallah ada razaki ako, pasti jadi milik ako....sabar yati ... sabar....

Saturday, February 20, 2010

oh mama suka... dia tak payah pakai pampers lagik.....


dah lama ako nak upload gambar ilya pakai bj sekolah dia... Haziq Kindergarden.... gambar ni masa mood dia baik sangat, sbb slalunyer ilya mmg liat nakl bangun pagi... skang ni perangai dia kalau nak g sekolah mesti nak dandan rambut.. aduhai.... kita dah la lambat kan.... nak dandan nak dandan dua plak tu.. kalau tak meraung raung.... so, ikutkan jelah....

slalu tengok gambar ilya dok tersengih sana, tersengih sinikan... hari ni mama berjaya snap gambar dia tengah nangis syahdu, maknanyer bukan nangis yang meraung... nangis syahdu sbb kena cubit sikit kat peha sbb nakal... sian kan... air mata berlinangan...... sora pun tak kuar.. kuar bunyik macam anak tikus tersepit je.. dan yang ini je sekeping yang ako dapat snap sbb waktu ni dia pejam mata kerana terlampau sayu.....hehehehehhehe
......................................................

teruja jgk mama nak menaip nih... dah lama nak try ilya tido tanpa pakai pampers.. tido malam... sbb sejak ilya umur 2 tahun 3 bulan ilya tak pakai pampers di siang hari dah berak n kencing kat bilik air... tapi malam kena pakai sbb dia tak tersedar kalau tak pakaikan pampers...
malam tadi, sebelum tido pujuk ilya g kencing dulu n bagitau kat ilya anak acik Roy dah tak pakai pampers dah... so, semangat la dia.... tengah malam ako rabalah jugak tilam, kot kot basah ke... alhamdulillah tak kencing... bila dia bangun pgi tadi pun excited bagitau dia dah macam anak acik Roy, tak payah pakai pampers lagik..

ni pun dah berapa kali bagitau dia tak nak pakai pampers bila tido kejap lagik... ok.. mama rasa ilya dah besar dah boleh dah... but kalau sesekali tu mama tak berapa kisah la kan...
i love u sayang

Thursday, February 18, 2010

CNY


sedia beraksi nasib baik tak terperolos


ching ching.... comey anak singa nih



bos tempat keja ako ni mmg baguih la.. mmg rocks la... sempena cny dia siap bawak ahli ahli tarian singa dan singa singa tu sekali ke kawasan parking kat opis n naik dari satu tingkat ke satu tingkat sampailah tingkat ako tingkat 4... ako sebenarnyer kalau tengok dari jauh ok je... tapi bila singa dah dekat ako rasa macam gayat la ...

ramailah yang menyahut seruan untuk pakai serba merah, ako taklah......nak kata ako tak menyahut seruan tu tak juga, but may be tak sampai seru kot untuk pakai merah ari ni...

hmmm... ako pun rasa pelik.... kenapa ye... hmmm.... garuk kepala

Tuesday, February 16, 2010

cameron highland



cameron highland... kami datang

terliur tak? ni baru je sampai ni..

sedap kan....

mula je tu... last mak lang depa yg makan buah tu... depa makan eskrim je

sedap... sesejuk makan cendawan plak.. ilya mmg peminat cedawan..

kakak kakak dia tu pertama kali cuba tu...
kat lobi hotel

selepas makan malam depan hotel je...

babah amik gambar... goyangkan


landing dalam bilik..


HARI ke 2 di cameron highland

jom petik stoberi

cam best je....
sayang....

beratur

mama, ok tak ?

anis


relaks kejap

jam 12.30noon


comot

On the way back


tutup la plak kilang ni..

rileks lagik...

anak mama...

hmm....

oh.. memang sedap.. best giler...

cam nilah rupanya juara yang tewas.....


Cuti yg panjag dari 11 feb sampailah 15 feb..esok dah keja.... hehehe.. alhamdulillah sumer berjalan dengan amat lancar sekali n hajat ajo teringin sangat nak bercuti ke cameron tercapai... walau pun hanya satu malam kat sana tapi ako cukup puas hati... thanks hubby for your understanding yee... muahhhhwalaupun masih ada berhutang untuk ke sana.... ingat ye en hubby...masih ada hutang.. so layan lah pic kat atas tu ye tapi tak larat la ako nak upload sumer ye... ni kira yang terpilih je.....

12 Feb 2010

Terima kasih bro bos, terima kasih bebanyak... terima kasih jugak bukan teman2 yang sudi update kat ako ye....

semoga Allah memurahkan rezeki kita sumer dan makin maju ye... aminnnn....

Tuesday, February 9, 2010

kena tag la pulak

hmmm... dah lama ako tak kena tag ni... hari ni ako kena tag dari mama si haziq . Kak yati try jawab seikhlas hati ye....


1. First time jumpa your hubby bila dan kat mana?


ni yang ko pun konpius.. bila pertama kali ako jumpa en hubby, yg pasti ako dah lama la ngintai dia masa dia pakai moto besar lagik.. masa dia rambut panjang, masa dia excident motor, masa dia jalan terhenjut henjut, masa dia naik satria putih samapailah bila dia tukar naik wira...


2. Love at first sight?


Ohh... ohhhh tidak sama sekali... dah jemu ako pandang masa tu tapi tak datang2 pun cinta... nyampah ada.. hahahahah... jangan aaaaa.... bila dah kuar sama, baru lah ada kimia.. hehehehe


3. Who is he when the first time you met him?


hmm... dr dulu sampai la ni en hubby maybe orang yg sama.... cuma dulu dia kurus la ni kami seimbang,... hahhahahahaha.... pandaikan ako jaga dia.. hehehehhe


4) How long it takes for him to ask you out for a date?


hmmm... rasanyer masa tu tak lama... dalam 2 minggu en hubby dpt no hp ako, en hubby call n ajak ako makan malam... dia amik ako... ako ingat lagik masa tu ako tanya dia, nak ako ni duduk depan ke belakang ? heheehhhehe sopan santun kan...


5. First place dating?


ooo.. ni tempat yang paling ako ingat.. kat melawati kedai mamak tapah.. hehehehhe... tu lah slalu port kitorang... rasanyer dari bercinta sampai la kawin n ada anak ni.... cuma la ni je kitorang wat sombong ngan mamak tu...


6. How he proposed?


ntah cam na en hubby proposed ye... rasanyer cam sama sama dah gatal tak ingat sapa propose sapa.. hahahahha... sungguh tak ingat...


7. Special date with your hubby?


hmmm.... 5 September 2004 kami bertunang..... tak lama pun... 13.03.2005 kami bernikah... cam biasalah kan... lepas kawin ada rezeki anak ilya pun lahir 8.09.2006... n yang paling senang nak ingat ialah ako ngan hubby lahir pada bulan yang sama.... hubby 12.12.74 manakal ako plak 02.12.76... so, kitorang akan berseronot seronot mberenjoy enjoy pada bulan december ye... hahhahahaha... senang kalau nak nengok zodiak... tak payah pikir pikir dia zodiak apa... tapi ako tak suka tengok zodiak.. syirik....


8. Changes that he asked you to do?


hmmm.. suh ako terer kan diri masak asam pedas, tumis berempah, acar rempah, acar tumis, sumer tu masakan kegemaran en hubby.. ako plak nak terus masak gulai tempoyak, sambal tempoyak, hahahhahaha


9. What is about him that you love so much?


i love u, u love me we're happy family, with a great big hugs & kiss from me to you, won't u say u love me too... itu lagu yg ilya suka sangat... ako cintakan en hubby, sayangkan en hubby... sebagaimana en hubby sayang kan ako dan cintakan ako.. betul tak bang? please say yess..... en hubby seorang yang tenang, pandai masak, suka masak sbb en hubby suka makan.. hehehehehhe.. kenapa saya sayang en hubby... sbb un hubby suami saya.....


10. What is about him that you wish he would change?


hah.. kalau boleh la kan.... tolonglah kurangkan berleter tu... kalau satu perkara yang dia tak suka dia akan ada sekurang kurang 5 drama bersiri leterannyer... pasal keta satu lagik... sayang keta sampai kalau parking kat shopping complex dia akan cari tempat yang kalau boleh dia sorang je parking n tak ada keta kiri kanan untuk mengelakkan keta dia bercalar... bang, calm down ok....


11. You will lose your mind and crack your head when he..


bila ada masanyer seminggu direct en hubby memasak... huhuhuhu... rasa macam dunia ni ako yang punya.... balik umah , lepas je maghrib en hubby siap hidang makanan, makan... pastu lately ni en hubby rajin blanja makan kat secret recipe.... rasa macam acara bulanan plak... en hubby awas... nanti sayang mu ini makin gebus.. hehehhehe


12. You will smile through your eyes for the whole day when he..


kat opis tetiba je terima sms gatal en hubby... hahahhaha... i miss u lah, i love u lah.... slalunyer ako akan balas, nak blanja makan kat mana ? hahahah.. pastu mesti terus tak balas punya... padan muka


13. Complete below sentences, "My love towards my hubby is as big as..


apa ye.... hmmm... ala apa ye... macam semut ngan gula kot... manis sentiasa... kena spray ngan fumakilla pun mati dalam kemanisan gula ahak... oklah en hubby ibarat hero ako. hero sepanjang zaman... hero versatil.... i love u. Doakan kami bahagia sepannjang hayat dan d kurniakan lebih ramai pewaris ye...




ziela, penatnyer akak jawab tag awak ni.. harap berpuas hati ye... tu suer jawapan ikhlas dan akan dapat markah penuh tau... letak gambo kecik biar nampak kecik skit.. hehehehehehe....

email yg ako terima ari ni

hehehehe.. dia macam tau tau je ako atau lebih betul kami warga keja tengah tensi.. tertunggu2



dlm email tu dia tulis...

"keep smilling, so don't tensi tensi ok..."

mmg tengah tensi ni..

Saturday, February 6, 2010

kat maju junction... time ni lah mak mentuo tepon suh balik kg

pintu masuk zoo melaka...ilya mmg pencinta binatang
ada tak nampak macam adik beradik? ilya & aidil

cucu nenek ke ?

kegumbiraan teserlah

tempat keja atok
sokonglah saya... sekolah berjaya

nak balik kl dah

kat kl dah

sabtu lepas balik melaka... yelah dah mak mentuo tepon... ada urusan keluarga mungkin... so, d kesempatan itu berjalan jalan la ke melaka tu.... mau pegi jonker walk tapi banyak letih loo.... layan gambar je ye....