Monday, December 3, 2007

Bersiar, besday & injured

1 Dec 07

Malam ako ke Kajang. Untuk pergi menjemput ke majlis perkahwinan adik ako.. Alhamdulilah perjalanan berjalan dengan lancar... Ke rumah wan anor... wah.. wah..wah.. ako pun hampir keliru mana satu umah wananor... dah macam mahligai... Menjejak je kaki... WAH>> WAHHHHHH lagi panjang WAHHHH ako.. mana tak nyer TV nyer dah membesar dah.. dan wega dah.. tu kalau tak silap ako belasan ribu tu.... bukan yang plasma tu ye.. tapi ako pun tak tau nak panggil apa.. tapi yang pasti ako tak mampu nak memilikinye unless kalau ako kena nombor ekor (kalau ako tikam lah)... lepas ni memang dia akan menang slalu lah... takpalah rezeki orang...

2 Dec 07

Hepi besday untuk diri ako.... Dah tua dah... tapi tak pe orang slalu kata ako tak nampak setua usia ako...tu yang adik ako kata.. lagipun ako tak kisah ako umur brapa janji ako hepi... Tak dapat adiah apa2 pun cuma adalah beberapa sahabat yang amat mengingati besday ako.. dua tiga sms ako terima... terima kasih sumer... tima kasih ilya, mag, kak zela.. suami tercinta, abang tersayang..... terima kasih atas ucapan kalian.. moga apa yang di ucapkan menjadin nyata...

Tapi, malamnyer menjadikan ako sakit... Sesampai je ako ke rumah adik ipar ako.... tup.. ako dah tergantung dalam longkag besar depan umahnyer... Ako punyalah panik, anak ako menangis .. Ya Allah... teruk ke cederanyer... ako pimpin tangan dia tadi... ako nak bangun tak boleh kakai tak ada tempat nak berpijak....

sumai ako bergegas turun kereta selamatkan anak yang tengah meraung.. dan dengan bantuan biras suami, ako berjaya keluar dari lubang longkang tu... Masuk terus ke rumah... anak dah berenti menagis.. alhamdulillah dia tak cedera pun.. cumanyer calar di pipi.. ako cuma jari kaki kiriku membengkak dan tapak tangan ako berlubang2 macam bulan tu.... kaki ako sakit ooo....

ako tak boleh drive pun..... mintaklah bantuan abag kesayangan ako tu hantarkan ke opis n balik nanti hubby ako terpaksa amik.. bestnyer rasa.... mungkin dalam 3 hari kot kaki ako baru nak ok...

itu hadiah hari lahir ako yang tak best....

No comments: