Wednesday, December 5, 2007

teringat plak

pagi ni ako sampai awal ke opis.. almaklumlah hari ni dah hari ke tiga ako di hantar dan balik nanti ako di jemput.. hari terakhir sebab esok ako dah nak kena drive sendiri.. ok je... sarapan ako hari ni mee goreng basah yang di beli kat M floor kat opis nih... Ok la rasanyer, ako amik banyak skit fish ball n fish cake (tapi rasanyer mcm banyak banyak je yang ako amik benda tu) tapi tak pe arini dak pompuan tu yang kira mesti murah punya... kalau yang lelaki tu.. confirm mahal di cajnyer.. boring betul ako.. kadang ako rasa macam nak tinggal je makanan tu bila caj nyer mengalah ako amik udang galah...

ok lupakan kisah tu.. arini ako tak bawak swipe card tapi ako dah email kat bos. td sampai tingkat 2 ako tercegat je kat lif tunggu sesapa yang masuk ako ikut sekali... takut jugak almaklumlah kang lain yang di tunggu lain plak yang menjelma... tapi Alhadulillah ada jugak manusia yang bergelar insan yang sudi masuk sesama ako.. thanks aaa en...

Jai balik kg arini... Maknanyer ako dah tak boleh la nak asah vokal ni.. sebab slalunyer ako akan terjerit2 panggil dia bila kawan dia datang dan dia plak ada dalam bilik yang telinganyer di sumbat dengan earphone discman.. benci betul ako rasa.. dan oleh kerana pintu biliknyer mneghadap ke tangga altenatif yang ako ada adalah membaling hanger baju yg banyak kat bawah ke pintu bilik... confirm dia dengar punya... kalau dia tak ada maknanyer dalam tempoh sebulan ni aktiviti tu tak adalah... Dia dah lepas SPM dan balik kg sebulan je katanyer sbb lepas tu nak balik kl nak keja sementara nak tunggu result n dia terpilih untuk PLKN sesi ke dua.. hehehehehehe.. kuruslah budak tu....

cerita pasal adik ako ni... pasal jai ni.. ako teringat satu cerita dialah yang mulakan......

senarionya... dia duduk makan kat meja makan bersebelahan dengan peti ais.. ako plak tengah tukar pampers ilya, hubby ako tengah baiknyer lain tv.. pastu dia kata.. "kakak, ni sapa plak la yang letakkan pelekat babi (bunyiknyer) kat peti ais ni.." ako pun heran la jugak.. ako pun dok bising2 la sapalak yg sesuka sangat lekat pelekat binatang tu kat peti ais.. ako dok ingatkan hubby ako sbb aritu dia letak pelekat tulisan jepun kat kereta yang ako pun tak tau apa maknayer... Ako dok bising, yang jai kata ia ni haa... Ako plak dok kata kurang asam betul la... last hubby ak tak puas hati sbb dia kata bukan dia yang buat... Dia pun bangun n tengok sendiri pelekat tu.. ako tak bangun n ako pun tak perasan pelekat tu... pastu hubby ako kata .. weii... pelekat barbie la... bukannyer babi.. dia pun datang ketuk bahu ako.. geram betul... jai pun kata.. la memang la pelekat barbie... bukannyer babi... takkan lah ada orang nak lekat kan pelekat babi kat peti ais... kakak ni betul lah... ako marahlah lain kali huruf 'r' tu biar jelas... hmmm.. baru ako teringat ako yang lekatkan pelekat tu sbb masa beli beg ilya dapat percuma... Ako pun katalah.. " oh ya... kakak yang lekatkan kat peti ais tu," hahahhahahahahaha.. jai pun datang dengan gagahnyer menampar lengan ako.. sakit oooo....... jai kata kakak ni dah berapa lama tak korek telinga.... aku gelak je.. memang ako ingat pelekat binatang tu yg jai katakan... n waktu tu memang ako rasa heran sangat tapi lepas tu ako admit ako yang lekatkan.. eheheheheh sowie ye

No comments: