Monday, December 31, 2007

PERKAHWINAN MOHD AZAHAR RAZALI @-))------





Nak update lama dah tapi tak sempat.. busy sangat rasanyer... tapi sebelum menjelangnyer fajar 2008 nak update pasal kawin adik ako. Alhamdulillah dah selamat dah.. so, doakan dia berbahagia hingga ke akhir hayat. Jap g ako letak sekeping dua gambonyer... yang lelaki tu adik ako... wife dia nama suraya... moga berbahagia ye..




Friday, December 28, 2007

PART II :: from training room... burpe..... after lunch... Alhamdulillah...

oklah, marah ako dah kurang dah.. almaklumlah... kitorang di berikan kupon yang tidak mempunyai nilai untuk makan tengahari.. bermakna, ako boleh amik apa je untuk makan tanpa mengeluarkan sesen pun duit dari wallet ako... wah.. wah.. wah.. ako tengok si jijul makan.. macam bela antu raya... itu amik ini amik... dia kecik je.. maleh ako nak duduk dekat dia.. kang orang kata makanan tu ako yang punya.. baik ako duduk jejauh... ako tak tau la masa solat jumaat kang dia rukuk keluar ke tak makanan ikut rongga mulut atau idung dia.. melampau dia tu.

Sonoknyer lam bilik ni internet boleh di gunakan sesuka hati mak abah ako.. makanyer di pergunkanlah.... Ako tengah makan gula2 HACKS free tau.. kat opis cikna supplier kat sini amik je dalam balang tu.. kalau nak makan sampai rongak gigi pun makanlah.... tanya kat jijul brapa bijik dia amik.. ada jugak tu... hahahahha.. sian jijul.. ampun ye...

balik kang.. merasalah jugak ako naik pesona baru si shamir.. arap2 shamir antar ako balik sampai umah, tak payah ako nak berebut komuter n lrt.. letih tu... oklah... ako banyak nak update pasal ako balik kg baru ni, tapi nanti dulu le.. ada taim yang sesuai yg senggang ako citer...

buat adik ako... SELAMAT PENGANTIN BARU.. MOGA KEKAL KE ALHIR HAYAT... TAUN DEPAN HARAP2 DAPATLAH 2 ORANG ANAK SEDARA... AMIN...

in the training room... sejukkkk.....

sesat.. sesat... sesat.. sesat... nnnn sesat... ako benci betul perkataan ni... dah la babysitter ako cuti, kenalah bawak si kecik tu sampai ke sunway ni... hubby ako la yang hantar... semalam dok search kat internet cari nak wat jahit manik kat baju sampai ako terlupa bawak map... hubby ako dah membebel.. nak wat camna... human error.. heheheheh... pusing dekat 45 minit tak jumpa... ada jumpa bangunan tu tapi guard tu kata ujung sana.. hubby ako pun pusing lah... tak jumpa. call opis tanya member yang dah pegi... akhirnyer jumpa..... tapi yang ako bengang tu... tau tak, bangunan yang ako tanya guard tu sebelah je bangunan yang ako nak pegi... hangin betul... pakcik guard tu kalau tak tau, jangan la nak memandai2... dok sebelah bangunan dia je.. Sebelum ako turun keta, ako g tau kat hubby ako, g jumpa balik pakcik guard tu bagitau kat dia nanti kalau orang tanya kat mana Nota Asia... kat sebelah bangunan dia.. bengang ako...

ok nak sambung balik training... mana zul ni kencing lama sangat..

Wednesday, December 12, 2007

lalalalalala

Berlagu riang ? taklah... tapi berlagu malas... Semalam letrik tak ada kat umah ako... Arini pun tak ada.. hubby tak pegi keja pun sbb bos dia call tak payah dtg keja sbb mesin tak boleh jalan... baby ilya, alamak apa lagik asyik nangis sbb panas.... Umah babysitter dia plak gelap je.. lagik la dia takut... Nanti jam 8 malam mengikut kata orang ramai baru ada letrik balik... Ako tak tau kena lately TNB sesuka hati je tak bagi aliran elaktrik memgalir ke area umah ako.. rasanyer ako bayar bil sumer tak ada yang tertunggak... Aritu bising2 nak naikkan rate dah approve dah.. tapi service dah macam taik kucin je... Maknayer ako tak payah la balik umah.. dok lepak la kat shopping complex ke.. shopping complex ke... n shopping complex ke...

Lepas je cikna balik dari solat asar ako tengok dah mula tersenyum riang.. yelah bak katanyer dalam blognyer.. dia semakin mesra (walau tak bertepuk tampar) dengan selesemanyer.. tapi sebenarnyer dia patut berterima kasih kat abg selesema tu... sbbkan dialah cikna dapat mc tau... kalau tak tak dapat tau... lagipun cikna sebenarnyer tengah bersiap sedia untuk menghadapi HARI BESAR nyer minggu depan.. banyak perancangan.. jadi terima kasih pada abg selesema yang bertandang pada minggu ni supaya nak ke minggu depan abg selesema dah beransur pulang.. jangan bertandang lelama.. cikna nak bersuka riang....

Monday, December 10, 2007

hujung minggu yang meletihkan

ako banyak agenda ujung minggu nih... tapi ke melaka yang paling menarik minat ako and hubby ako...satu sebabnyer ako lama tak balik melaka umah ma mentuo den (walauppun sebenarnyer singgah dalam 30 minit je), keduanyer sbb ako lama tak pegi ke kg mak sedara ako, ketiga sebab ako lama tak mandi laut, ke empat lama ako tak mencari remis di pantai, ke lima lama ako tak makan haiwan2 laut yang fresh.. muahhhh sedapnyer... n kalau ako nak tulih rasanyer tak tertulih... ako menumpang kenderaan orang je... yelah wat pe ako bawak keta sedangkan banyak kenderaan yang boleh menampung ako sekeluarga (3 orang, hubby, ako dan baby ilya). Lagipun kami di jemput... so, biasalah...

tapi di atas pemergian ako ke melaka, ako jugak ketinggalan untuk menghadirkan diri ke majlis harijadi anak opismet ako yang dah berminggu2 di ingatkan supaya hadir.. yang mana ako yang mereka cipta kad jemputannyer... hmm... terkilan jugak... ako jugak tak dapat menziarah bapak sedara ako yang telah berkali telepon supaya datang ke rumahnyer kerana lama tak ketemu... tapi raya haritu ako dah jumpanyer di kampung... tapi kan.. rasanyer kalu ako gandingkan melaka vs KL rasanyer memberat ako banyak ke melaka... jadi ako rasa keputusan ako betul...

oklah kat luar tu ujan lebat jugak.. ako nak balik dulu,,, nanti ako apdate apa yang ako buat di melaka...

Friday, December 7, 2007

2nd entry

Sebenarnyer jiwa ako ni tak senang, dada ako ni macam senak je... ako cari masalahnyer.. jangan sampai orang tahu.. tapi ako yakin ramai yang tahu... ako tetap ako.. macam yang ako pernah tulih dulu... nak tengok ako ni susah hati ke tak senang je... tengok je tudung ako.. tapi rasanyer harini tudung ako ok... comey je... rasanyerlah.. tapi ako tau.. arini ako gelak suma lima ke enam minit je... tu masa sembang pasal citer senario dengan kak roy.. pastu ako senyap balik.. mungkin jugak sebab ako. .... tapi ako slalunyer lawan perasaan cam ni.. ako tak suka... ako tak suka menjadi seorang yang terlalu beremosi..



ok jiwa esok kan tak keja.. kita rehat kat umah ye.. rehat puas2... tapi rasanyer sabtu & ahad atucaranyer banyak.. n terpaksa membuat pilihan...



::: to haiqal anak buah cikna.. hepi besday ye.. auntie doakan moga panjang umur dan dapat adiah banyak2.. cikna kaya, mintak je apa..

Jumaat penghulu segala hari....


lebih baik duduk, ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut diam.. tunggu orang memberi walaupun tangan yang memberi tu lebih baik menerima, tapi rasanyer dalam situasi ini mulia jugak rasanyer menerima sahaja dari cuba memberi pada yang tak sudi.. hati tak sakit jiwa pun tenang...

:::: end:::::


Wednesday, December 5, 2007

teringat plak

pagi ni ako sampai awal ke opis.. almaklumlah hari ni dah hari ke tiga ako di hantar dan balik nanti ako di jemput.. hari terakhir sebab esok ako dah nak kena drive sendiri.. ok je... sarapan ako hari ni mee goreng basah yang di beli kat M floor kat opis nih... Ok la rasanyer, ako amik banyak skit fish ball n fish cake (tapi rasanyer mcm banyak banyak je yang ako amik benda tu) tapi tak pe arini dak pompuan tu yang kira mesti murah punya... kalau yang lelaki tu.. confirm mahal di cajnyer.. boring betul ako.. kadang ako rasa macam nak tinggal je makanan tu bila caj nyer mengalah ako amik udang galah...

ok lupakan kisah tu.. arini ako tak bawak swipe card tapi ako dah email kat bos. td sampai tingkat 2 ako tercegat je kat lif tunggu sesapa yang masuk ako ikut sekali... takut jugak almaklumlah kang lain yang di tunggu lain plak yang menjelma... tapi Alhadulillah ada jugak manusia yang bergelar insan yang sudi masuk sesama ako.. thanks aaa en...

Jai balik kg arini... Maknanyer ako dah tak boleh la nak asah vokal ni.. sebab slalunyer ako akan terjerit2 panggil dia bila kawan dia datang dan dia plak ada dalam bilik yang telinganyer di sumbat dengan earphone discman.. benci betul ako rasa.. dan oleh kerana pintu biliknyer mneghadap ke tangga altenatif yang ako ada adalah membaling hanger baju yg banyak kat bawah ke pintu bilik... confirm dia dengar punya... kalau dia tak ada maknanyer dalam tempoh sebulan ni aktiviti tu tak adalah... Dia dah lepas SPM dan balik kg sebulan je katanyer sbb lepas tu nak balik kl nak keja sementara nak tunggu result n dia terpilih untuk PLKN sesi ke dua.. hehehehehehe.. kuruslah budak tu....

cerita pasal adik ako ni... pasal jai ni.. ako teringat satu cerita dialah yang mulakan......

senarionya... dia duduk makan kat meja makan bersebelahan dengan peti ais.. ako plak tengah tukar pampers ilya, hubby ako tengah baiknyer lain tv.. pastu dia kata.. "kakak, ni sapa plak la yang letakkan pelekat babi (bunyiknyer) kat peti ais ni.." ako pun heran la jugak.. ako pun dok bising2 la sapalak yg sesuka sangat lekat pelekat binatang tu kat peti ais.. ako dok ingatkan hubby ako sbb aritu dia letak pelekat tulisan jepun kat kereta yang ako pun tak tau apa maknayer... Ako dok bising, yang jai kata ia ni haa... Ako plak dok kata kurang asam betul la... last hubby ak tak puas hati sbb dia kata bukan dia yang buat... Dia pun bangun n tengok sendiri pelekat tu.. ako tak bangun n ako pun tak perasan pelekat tu... pastu hubby ako kata .. weii... pelekat barbie la... bukannyer babi.. dia pun datang ketuk bahu ako.. geram betul... jai pun kata.. la memang la pelekat barbie... bukannyer babi... takkan lah ada orang nak lekat kan pelekat babi kat peti ais... kakak ni betul lah... ako marahlah lain kali huruf 'r' tu biar jelas... hmmm.. baru ako teringat ako yang lekatkan pelekat tu sbb masa beli beg ilya dapat percuma... Ako pun katalah.. " oh ya... kakak yang lekatkan kat peti ais tu," hahahhahahahahaha.. jai pun datang dengan gagahnyer menampar lengan ako.. sakit oooo....... jai kata kakak ni dah berapa lama tak korek telinga.... aku gelak je.. memang ako ingat pelekat binatang tu yg jai katakan... n waktu tu memang ako rasa heran sangat tapi lepas tu ako admit ako yang lekatkan.. eheheheheh sowie ye

Tuesday, December 4, 2007

semalam yang letih

sebenarnyer lah kan.. ako paling tak suka dengan auditor... hahahhaahaha.. jangan marah aa.. liza bukan tak suka awak...... bukan apa.. ako terpaksa buat memacam benda yang menyebabkan ako tak boleh keja lain.. apatah lagik update blog yang memang sah tersasar dari keja sebeno ako... nak itu.. nak ini... sampai last2 ako pun tak faham apa yang ako cakap n apa yang dia nak.. heheheheehehehehe.. boleh cam tu? yelah, orang kata kalau dah terlebih cakap ni ni memang tak elok... Arini ako kena sambung lagik.. kalau apa yang ako buat tu tak betul ako nak suh dia buat sendiri jelah... bestkan kalau ada kuasa cam tu... masalahnyer sampai la ni ako tak di kurniakan oleh sesiapa kuasa yang cam tu... arghhhhhh... oklah ako nak sambung balik nih....

Monday, December 3, 2007

Bersiar, besday & injured

1 Dec 07

Malam ako ke Kajang. Untuk pergi menjemput ke majlis perkahwinan adik ako.. Alhamdulilah perjalanan berjalan dengan lancar... Ke rumah wan anor... wah.. wah..wah.. ako pun hampir keliru mana satu umah wananor... dah macam mahligai... Menjejak je kaki... WAH>> WAHHHHHH lagi panjang WAHHHH ako.. mana tak nyer TV nyer dah membesar dah.. dan wega dah.. tu kalau tak silap ako belasan ribu tu.... bukan yang plasma tu ye.. tapi ako pun tak tau nak panggil apa.. tapi yang pasti ako tak mampu nak memilikinye unless kalau ako kena nombor ekor (kalau ako tikam lah)... lepas ni memang dia akan menang slalu lah... takpalah rezeki orang...

2 Dec 07

Hepi besday untuk diri ako.... Dah tua dah... tapi tak pe orang slalu kata ako tak nampak setua usia ako...tu yang adik ako kata.. lagipun ako tak kisah ako umur brapa janji ako hepi... Tak dapat adiah apa2 pun cuma adalah beberapa sahabat yang amat mengingati besday ako.. dua tiga sms ako terima... terima kasih sumer... tima kasih ilya, mag, kak zela.. suami tercinta, abang tersayang..... terima kasih atas ucapan kalian.. moga apa yang di ucapkan menjadin nyata...

Tapi, malamnyer menjadikan ako sakit... Sesampai je ako ke rumah adik ipar ako.... tup.. ako dah tergantung dalam longkag besar depan umahnyer... Ako punyalah panik, anak ako menangis .. Ya Allah... teruk ke cederanyer... ako pimpin tangan dia tadi... ako nak bangun tak boleh kakai tak ada tempat nak berpijak....

sumai ako bergegas turun kereta selamatkan anak yang tengah meraung.. dan dengan bantuan biras suami, ako berjaya keluar dari lubang longkang tu... Masuk terus ke rumah... anak dah berenti menagis.. alhamdulillah dia tak cedera pun.. cumanyer calar di pipi.. ako cuma jari kaki kiriku membengkak dan tapak tangan ako berlubang2 macam bulan tu.... kaki ako sakit ooo....

ako tak boleh drive pun..... mintaklah bantuan abag kesayangan ako tu hantarkan ke opis n balik nanti hubby ako terpaksa amik.. bestnyer rasa.... mungkin dalam 3 hari kot kaki ako baru nak ok...

itu hadiah hari lahir ako yang tak best....