Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2008

donut oh donut jco

Semalam... seperti yg di janjikan ako n cik na melangkah gagah menuju ke pavillion semata-mata untuk menikmati donut JCO. Beratur yang panjang.... harga oklah... tapi yang ako tak tahannyer ice blended dia boleh beli 6 ketul donut tu balik... Tapi dia macam tahu je kegusaran hatiku derang bagi donut simple tu 2 ketui sbb beli 2 ice blended... Tapi dek kerana cik na kata... kita tak slalu ke sini kak.. baik kita minum n makan donut ni... terasa macam nak duduk sampai petang je kat situ.. ter alpa la pulak kan... tapi kan... kesian tau, jauh kitorang menapak tunggu teksi.. waktu tu kan kesian tengok cikna.. byk kali tumit kasut dia terseret.. yelah kat tangan ada dalam 15 ketul donut dalam kotak oren tu... Tapi sumer kerumitan tu berakhir bila kitarang dapat teksi yang sekali gus menyediakan khidmat konsultansi... charge 40 posen extra ye... Nak tunjuk gambo tapi tak ada... masuk jelah webti tu ye... Cikna.. thanks ye menemankan akakkkk ni ye...

entry yang tertangguh...

20 September 2008 Gambar selepas 7 hari di lahirkan..tembamkan.... Azim.. lama atuk tunggu azim lahir tau... Sayang maklong.... Ni gambar azim waktu berusia 1 bulan 7 hari Nangis la pulak.. Ini gambar terbaru azim.. kepala dia dah botak.. ayah dia dah cukur Alhamdulillah.. setelah bertahun abah menanti cucu lelaki dalam keluarga Nazri @ Nazari.. akhirnyer tanggal 20 September dia lahir ke dunia... betapalah dugaan semasa mamanyer mengandungkan dia... Alhamdulillah... Muhamad Afiq Hazim Bin Mohd Azahar. Lahir pada pagi sabtu bersamaan 20 september 2008.. cantikkan tarikh lahirnyer 20.09.2008... 14 November 2008 Ni cerita keluarga makngah plak... bertahun mak ngah menunggu kehadiran cucu perempuan... akhirnyer doa makngah di makbulkan Allah... Allah kan maha mendengar.... Dia akan memakbulkan doa hambanyer yang di pohon dengan hati yang ikhlas... Sepatutunyer due pada besday ako december, tapi memang dia nak tengok wajah mama, ayah lebih awal... Izzah Nur Dhini Binti M

Selamat Pengantin Baru Tahun Ke 2

"In progress" itu perkataan yang pernah abg ako cakap masa ako tanya dia masa dia asyik engage kat tepon sambil kaki dia sepak-sepak batu kat tepi jalan gombak tu... N ako masa tu memang yakin yakni abg ako dalam alam percintaan... N ako pun seakan yakin kali ni mesti menjadi... Ako tengok muka abg ako tu dah mula nampak merah, dah mula nampak ada alur-alur darah memerah... Sbb sebelum tu ako tengok down giler... tak bermaya.... Tapi itu dulu... lama dulu... Skang ni tengok... hah.. bahagiakan... sumer manusia berhak merasai kebahagian tau... Ok tak nak melalut lebih lama n takut kena marah ye jugak nih... hehehehe... Selamat Pengantin Baru untuk tahun kedua buat abang ako... Abg Lin & Kak Su.. Yati mewakili adik beradik sumer sentiasa mendokan kebahagian kalian berdua sepanjang ayat dan mendoakan yang terbaik.. Sentiasa di Rahmati Allah... Kami sumer bersyukur di kurniakan abang dan kakak seperti kalian...

tetiba je

tah la... tetiba je ako ngan harena hamid teringin nak makan donut kat JCO http://www.jcodonuts.com.my/ kat Pavillion. Tah la.. penangan besday bulan 12 ni masalah tau.. Cikna.. Esok kita ye... cikna dah gaji kan...

makan lagik... patut la ako ni montel.....

Burpppp.... alhamdulillah... buruk betul kan bunyiknyer.. sendawa macam shrek.... tanggal 13 Nov 08... department wat makan2 lagik.. kali ni kat luar plak... kat restoran yang slslunyer ako lalu je kat situ... n dulu kawan ako kata, kacang panggang dia. bukan kkacang tanah tu ye... tapi kacang panggang yang dalam tin slalunyer tu.. beso saiznyer.. tah, ada le beso duit syiling 5 kupang kot... bapak segala kacang tu... Brownies ni derang bagik 6 potong je... hmmm... tapi oklah memang patut pun 6 potong je... rasanyer punyalah manishnyer... kalah kueh taik itik kat kelate tu... tak abis... Ni kebab ayam.... ayamnyer ada la brapa ketui ye... di selang seli ngan bawang, cendawan, capsicum dan carot.... nasik 3 sudu... hehehehehe.. opss ada salad kobih purple... Ni ako tak tau ayor apa... tapi pastinyer ako minum seteguk atau sesudu kecil je... rasa ako tak tau rasa apa... ako cuma makan ceri dia je.... di berikan hanya kepada besday boy/gal.. tima kcih acik pija Ni En Nas (ti

cerita ceriti

cerita kelakar dulu.... pada sesapa yang pernah sesekolah ngan ako dulu terutamanyer masa form 2 (mmg dah lama.. berbelas tahun) tapi ako nak citer gak... mesti kenal ngan yuhanis... anak cikgu yusop.. anak lelaki ye... mmg ako tak sangka... ako terima call dari member lama memberitahu ako la ni dia jadi polis trafik kat Kuala Kubu baru.. hahahahhahahaa... zaman sekolah memang tak ada tokoh dia macam polis.. ako pun heran... ako pun tepon dia semalam.. hehehehehe dia tau ako yang tepon sbb pidah dah call dia dulu mintak izin bg no hp kat ako.... ahh... dia masih terover peramah macam dulu... siap tanya ako cam na lagik.... tembam ke atau dah kurus... geram ako... tapi ako kata "nko akan rasa rugi sbb tak kawin ngan ako" hehehehehhehehee.. kalu la hubby ako tau... gurau je ye bang.... Cerita gumbira... Ako dapat anak sedara gal.. mestiiiiiiiiiii kiut macam maklang dia ni kan.... Ni pasangan yang dalam gambo atas nih... tadaa..... dah jadik mama n ayah kan... Ako harap

aghhhh... Seksa rasanyer

Aduhhh... lama ako tak di datangi demam, sakit kepala dan loya yang melampau-lampau... Tapi selasa dan rabu aritu ako terpaksa me mc kan diri... Tak ada kederat ako nak drive ke opis apatah lagik nak menyiapkan sumer kerja2 ye menimbun di opis... Kepala rasa berat sangat, sampai hari ni setelah 2 hari mc berehat di rumah... Kepala masih berat... tekak punrasa pahit sangat.. tapi perut berlagu lapo. Sakit kepala paling ako tak tahan... Semalam, kali kedua hubby bawak ako ke klinik.. Jumpa doktor yang sama... Doktor kata ako stress... Tu menyebabkan ako sakit kepala.. rasa loya-loya, muntah-muntah. Ye ke ? Stress ke ako nih ? rasanyer baru ari isnin aritu ako enjoy je keja dan bergelak ketawa dgn cik na n cik jila... Kalau sebelum tu doktor bagi ako ubat migrain, ubat sakit tekak n ubat tahan sakit untuk sendi2.. Semalam doktor bagi ako ubat tido... Doktor kata biar ako dapat tido yang berkualiti... Ok jam 10pm ako makan... tengah sedap ako tido, ada plak suara2 yang panggey ako.. ap