Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2009

tak upaya

letih sangat ako rasa arini... ako nak marah kat uncle bawak bas tu.. aduhhhh..... kenapa lah bawak kami sumer melawat shopping complex kat bukit bintang tu.... kami tak dapat gaji lagik... layan mata jelah... hari ni tak payah la uncle wat lawak agik ye... kalau jem pun kita ikhtiar ikut jalan yang lebih ada masa depan... .... Ari ni taska ilya sambut hari guru.. n dari ari selasa cikgu dia dah bilang pada babah suh pakaikan ilya baju kurung dan bawak sedikit makanan... walaupun malam tadi ako rasa letih sangat... tapi ako gagahkan jugak untul sediakan makanan yang tak seberapa.. puding roti campur buah buahan coktail dan bihun guring... rasanyer cukuplah tu... awal pagi ako bangun untuk goreng bihun dan puding ako masak malam tadi... dulu ako ingat lagik masa ako kecik-kecik tak ada pun cikgu sekolah suh ako bawak makanan... tp kitorang makan je bila cikgu siapkan.. tapi tak taulah kalau cikgu dah bagi tau abah ako.. abah ako kan bukak kedai makan... huh.. tak boleh caya punya ci

terkenang semasa dahulu

hmmm... tadi masa lunch kan... duduk tak duduk berborak tetiba terbukak citer dedolu.... n sampai sekarang tak temu jawapan pun... tak taulah ke mana ye... rasa mcm dah lupa tapi kadang2 tu macam tertanya-tanya jugak.... semoga semua ok dan tak nak lagik lah teringa perkara-perkara tu... 'perkara' tolong la pegi jauh.. kita tak nak kawan dengan awak... huh

Aduh sakitnya kepala....

Start dari meeting pagi tadi sampai la ni... kepala ako ni sakit sangat rasanyer.... yelah dalam meeting terpaksa mendengar suara-suara ygako rasa macam jarum menusuk-nusuk telinga ako ni... Ya Allah.. bila la kematangan nak datang ni... Terbawa dari petang semalam kot.. dengan kelajuan bas yang dah macam keretapi dalam zoo negara tu... aduhhhhh.... tak larat lagik rasanyer.... pagi ni datang dengan bas yang comel... ada yang terpaksa bertegang urat urat berdiri gara-gara ketiadaan empat duduk... nakwat cam na ... sungguhpun ako dapat duduk... tapi faham-faham jelah ako nikan... bukannyer kecik molek macam bas tu.... ako rasa kalau seminggu 3 ali naik bas tu, mau kepala lutut ako ni jadi bersegi kot.. tak bulat dah... n tone kaler pun akan bertukar menjadi gelap.... Aduhhh uncle, mintak tolong la repair bas panjang tu... Arini... bila matahari dah mula condong skit mula sumer naik sheikh je ako tengok... takut la plak ako.. ako naktolong pun tak tau macam mana nak tolong... adu

kenapa tak update ?

Kenapa tak update... tah la... ada rasa sedikit malas.. n dah mintak tolong cik na update kan... tapi dia pun sibuk jeeeee.... Baru je balik kg minggu lepas.. sampai ahad baru balik ke KL n isnin mc.. so arini baru start keja... bila rindu kat abah dah kurang n rindu pada yang berada di kampung pun mula kurang... rasa ringan skit nak menulih.... tak ada apa yang menarik.. alhamdulillah sumer kat KG sihat.... ako pun dah rasa semangat dah makin banyak nak buat keja n nak update blog... Kenapa tak update... tah la... ada rasa sedikit malas.. n dah mintak tolong cik na update kan... tapi dia pun sibuk jeeeee.... Baru je balik kg minggu lepas.. sampai ahad baru balik ke KL n isnin mc.. so arini baru start keja... bila rindu kat abah dah kurang n rindu pada yang berada di kampung pun mula kurang... rasa ringan skit nak menulih.... tak ada apa yang menarik.. alhamdulillah sumer kat KG sihat.... ako pun dah rasa semangat dah makin banyak nak buat keja n nak update blog... Abah pun alh