Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

9 months, mc & ombak rindu...

6 Dec 2011... 9 months... Arini cukup 9 bulan awak dalam rahim mama.... membesar bagai johan ye sayang sampai tiba masa awak di lahirkan dan mama rindu nak peluk awak macam mama peluk kakak... Mama makin cepat terasa letih... memandu dari KL ke glenmarie... huhuhuhu.. tp tapa tak lama lagik... insyaallah dan doa yg mama panjatkan setiap saat dan ketika moga kita bersua... mama tau, awak pun rindu nak tengok mama, babah n kakak kan.... MC Arini mama mc... mama rasa tak larat sangat... ahad malam kakak ilya ada konsert sampai umah dalam 11.30pm.. isnin mama gagahkan jugak ke opis... ramai tak ada rupanyer... n orang yg sama... alasan yang sama... Ombak rindu so, kerana mama geram... mama booking tiket tengok ombak rindu, 2 keping ari esoknya time mama mc.. citer yg mama suka sangat... teruja mama nk tengok citer tu... mmg sangat tak mengecewakan.. durasi 2 jam... dalam keadaan mama sarat ni... duduk lama lama mmg tak selesa... so sedikit terganggu konsentrasi... tp babah yang selama

Legalah skit...

cuti sekolah dah start... so jalan nak ke opis pegi balik dah tak jem cam slalu... tp rutin tetap sama sbb ilya ttp kena antar g nursery.. sekolah dia cum nursery.. Cuma, dari jumaat lepas dia di jangkiti chiken pox... sian dia.... dia mmg tak nak kena sbb takut berparut... tp yelah, dh musim.. ramai kenkawan dia kat sekolah kena n rasanyer dia antara yang terakhir kena.... so, isnin mama amik el.. selasa terpaksa antar dia ke umah maklong dia... sib baik mak long ada... dalam minggu ni dia ke sanalah... rasanyer by next week dah boleh ke nursery balik... lagi pun chiken pox tu dah mula mengering... Lastweek ahad, berdebar amik report card ilya... walaupun baru 5 tahun hehehehe... alhamdulillah sumer ok... n mama terharu dengan keputusan awak... walaupun banyak bercakap.... itu komen cikgu dia dari umur dia 4 tahun... mama terpaksa mengaku mmg dia kuat bercakap... tak tahu cam nak tutup mulut dia hehehehe... pencapaian dia tahun ni alhamdulillah lebih bagus dari tahun lepas... semua

minggu stresss !!! stress ke?

start semalam ilya ada exam... kikiki... cam lucu la jugak... semalam paper bahasa malaysia ngan sains... mula dia cuak gak, sbb cikgu kata cikgu tak tolong n jangan meniru... So, petang semalam amik dia cam biasa... tanya lah, boleh jawab ke... ilya kata ala match match je.. amboi cam senang beno je cara dia jawab... pastu tanya lagik, cikgu tak tolong ke? Dia kata tak, cikgu tido kat depan... aiiii macam citer p romli plak... Tapi malam tadi dia tido awai... amboiii... macam stress sangat je hehehehe... sebelum tido dia ada kata, "mama... malam semalam yaa tak rasa pun mama cium yaa... " "mama cium yaa time yaa dah tido.. yaa bukan sedar pun..." dia senyum n terus tertidur... lately ni mmg dia makin manja ngada... oh ye, tanya dia insyaallah nanti adik nak suh panggil yaa apa? kakak, kak long, yong, kak yong... dia kata panggil 'kakak' je... anak mama dah besar... dia exam sampai selasa depan.. sehari ada dua subjek... arini, english ngan fekah... h

sebulan je lagik...

pertama kali.... saya mintak maaf sngat atas kejadian pagi tadi... sungguh tak sengaja... maaf kan saya... maafkan saya ya ALLAH.... Tak pernah dalam seumur hidup saya berlaku cam tu... ------------------------------ Arini, genap 8bulan... semoga ALLAH permudahkan segalanyer... Semoga anak mama di permudahkan kelahirannyer, sihat tubuh badannyer, elok paras rupanyer, sempurna kejadiannyer, fasih lidahnyer, jadi anak yang beriman bertakwa taat pada mama n babah... aminnnnn...

habis bengkak bengkak mata dia.....

tpt kejadian : Umah jam kejadian : 6.30 ptg catatan : mama masuk je umah tengok ilya mata bengkak sangat.... mama ingat kena sakit mata... tanyalah babah kenapa mata dia... babah dia kata baru lepas menangis mengamuk... Laaaaa sampai camtu sekali bengkak mata... babah kata dia suh babah ajar homework matematik dia, tapi babah ajar tak sama macam cikgu dia ajar kat sekolah... Oklah, mama pun letak beg n tanya dia.. tengok buku maths dia... hmmmm...rasanyer soalan tu mmg agak susah untuk kanak kanak umur 5 tahun... penambahan duit note dari seringgit sampai seratus ringgit... rasanyer masa mama kecik2 dulu penambahan belum cecah angka ratus... patutlah... jenuh la jugak mama pujuk... janji mama ajar dia... tp dia dah jerit2 dulu tak nak g sekolah, tak suka cikgu huhuhuhuhu.... cam na tu... kenalah guna psikologi.... mama kata, ok mama ajar Yaa... nnt amik ruler n eraser princess yg pakngah bagi masa besday Yaa tu ye.. mama janji lepas mandi sumer mama ajar... dia senyap je... nangis

kaget ahhhh...

hmmm... arini kat opis ada member yang pcah ketuban... baru nak masuk 7bulan... aduhhh kaget gua... nasib masa lunch ako tak ada kat opis... sampai saat ni ako tak tau cam na keadaan dia.. ako doakan semuanya selamat.. insyaallah

santai santai

semalam en suami balik lewat sbb tengok bole ngan along kat kedai mamak bukan alasan untuk mama dan ilya memerap kat umah hehehehe... Babah kata, ngantuklah nak kuar... haishhhh.... amboi... dah sronok2 tengok bola pastu kami yg jadik mangsa ye... seperti biasa... mama akan siapkan ilya dulu.. pastu mama bersiap... dah siap kejut babah bangun bersiap.. babah takkan mampu menahan telinga kalau anak dara dia membebel sbb dia dah siap hehehehhe.. Kemana kami? Kami ke shopping complex baru KL Festival City.. jam 11.30pg dah sampai sana.. ramai sehhh orang kat sana... sib baik rezeki parking senang... ke econsave kat G floor... lawak rasanyer, cuma beli bawang n halia je... sebenarnyer, mama ni mmg dah tanam hasrat lama nk makan kat situ... dah cakap banyak kali, tapi sebelum ni cawangan tu tak ada dekat area2 sini nak kena memandu jauhhhh ke One Utama baru ada... cuma bila KL Festival City bukak.. n terpandang hahhhhh.... nak pegi nak pegi... So, lepas jalan jalan sikit... kat G Floor te

ops sikap hehehe

petang semalam...mama buat operasi melipat kain yang dah macam gunug tu... aduhai... mmg letih setengah hari lah jugak melipat menggantung dan menyusun... sumer tu perlukan semangat yang amat tinggi.. sbb kalau tak mmg tak menjadi.... mama nak kemas bilik ilya walaupun susah betul nak pujuk dia tido dalam bilik dia skang ni.. macam maca alasan dia bagi... tak pa mama akan pujuk jugak.... babah balik jam 1.45 tengahari sumer dah lipat cuma tak susun je lagik... mintak tolong babah susun... sementara tu sempatlah masak mi goreng untuk ilya breakfast n nasik goreng je untuk makan tengahari... maaf ye babah... sebebnarnyer mama teringin nak masak ayam masak lemak cili padi... tp tak sempat nak kuar rumah beli ayam sumer... mama terfikir minggu akan datang ni dah masuk 30minggu... kalau ikut ilya 36minggu dah tengok dunia... untuk kelahiran ke 2 nih, ada barang2 yang masih tak lengkap..... bj baby oklah rasanyer macam cukuplah... lgpun dalam pantang baby bukan ada nak jalan kemana pun kan

Alhamdulillah...

ako sihat... sihat walafiat.. cuma rasa malas sangat nak update blog. Tp every day ako masuk blog ni n bloq walking ke kenkawan punya blog.. cuma rasa malas nk menaip je... banyak benda yang dag berlalu... dah basi pun.. ok ako rasa arini ako nak tulih panjang skit... ilya dah besar.. ready ke sekolah besday ilya, pertama kali anak mama ni sambut kat sekolah... tapi maaf sbb mama cuma antar kek sebijik dan party pack untuk kenkawan dan cikgu2 sekali.. tak ada makanan sampingan yang sempat mama sediakan... lepas tu, sbb musim raya mama n babah buat majlis makan2 kat umah... ramailah jugak jemputan... sbb macam merangkap open house gitu... sesekali menjamu tetamu dan meraikan hari lahir awak kan... so awak potong kek sekali lagi.. bukan main suka lagik... terima kasih pada sumer yang sudi hadir dan bagi adiah pada ilya ye.. sronok betul dia... pejam celik pejam celik anak mama dah 5 tahun... Semoga menjadi insan yang di rahmati Allah, di panjangkan usia, insan yang berjaya

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Salam aidilfitri dari kami seisi keluarga.. Hari ni genap hari ke 7 kita menyambut syawal dan kita meninggalkan ramadhan.. Semoga segala amalan kita selama berada di bulan ramadhan di berikan pahala yang berlipat kali ganda... insyaallah... Hari pertama di pejabat... rajin ? hmmm.... biasalah dah lama bercuti mmg la malas... ilya nak bangun g sekolah pun mak aiii punyalah liat.... jenuh panggey... mandi pun nak mama yang mandikan... n ikutkan jelah.. kalau tak sah lambat... raya tahun ni mmg letih... sbb hanya famili ako je yang balik ke perak... so hanya ako, en hubbym jai, ilya n abah... so... mmg la bertungkus lumus la ako.. mana na masak rendang daging, kuah kacang, kari ayam dan taucu ayam... cuba banyangkan... 2 kilo daging.. 6 ekor ayam... huhuhu.. rasa nak tercabut pinggang ni... kalau ikut kudrat mmg tak larat.. nasib baiklah ada en hubby yang rajin menolong... dia pun naik dah longlai je ako tengok... kesian sungguh... nak buat cam na... tapi alh

Ramadhan ke 17... salam NUZUL QURAN

Arini ako bercuti sempena NUZUL QURAN... mmg seronok kalau kita dok kat KL n keja kat area Selangor.... sbb kl tak cuti... hehehehe... pempaham jelah ye.... jeles la mereka yang bersawah di KL ni... mula ako nak ucapkan tahniah buat opis mate ako... yehhhh.... congrats king n wife... new born.. baby gal lagi... raja alyssa jasmine ye nama dia..cute putih melepak.... so lanih dah sepsang.... sukalah u ye sbb sambung terus cuti sampai senin depan je.... tak pa uruskan mana yang patut.. keja? biarkan.. biar bos yang buat ye.. hehehhhehee... arini mmg ako kehabisan idea nak masak untuk berbuka... ako mmg macam tu kalau cuti mesti cam malas je nak masak tp kalau time keja wahh semangat berkobar kobar nak masak.. bukan apadalam peti tu ada udang ngan tulang je.. malas nak masak udang or tulang tu sbb dua dua punya kolestrol yang tinggi.... asyik makan tu je tak elok jugakkan... so, petang tadi ako pun kuar ngan ilya ke market kejap.. masa tu dah jam 5 lebih.. beru terkialkial nak

Dugaan Ramadhan...

Salam... Oh ya... mula kita tengok dulu gambar nih ye... hehehhe...ni antara gambar terbaru dia... malam dah ni dalam keta... nampak makin dewasakan... haruslah sbb bulan depan ilya dah genap 5 tahun... so be a good gal ye sayang... tu bingkai je spek tu... pakcu dia punya n dia yang patahkan... heheheh.. pastu mamam dia yang terpaksar sponsor pak cu dia spek baru huhuhuhu.. Lamanya tak update... arini dah nak masuk 2 minggu puasa... dah 13 hari ramadhan.... Esok insyaallah genap 2 minggu kita menjalani ibadah puasa kan... sekejap je rasa...semoga amalam kita di terima ALLAH... Hmmm.... dugaan ramdhan tahun ni... ako dapat pakej penginapan 4 hari 3 malam... haaaa... bukan untuk sumer orang ye... hehehehehe.. ye ako terpaksa diwadkan... betulke ayat? hheheheh... lebih kurang la kan... ako di wadkan atas sebab kesihatan.... dari ari selasa sampailah ari jumaat baru d benarkan keluar.... huhuhuhu.. sedihkan.. tp nak wat cam na... ikut jelah.. nasib baik en hubby keja p

Ramadhan......

Insyaallah... Esok, isnin sama sama kita akan menyambut bulan ramadhan.. bulan yang penuh dengan keberkatan, keamputan dan kerahmatan dari ALLAH... Ya, kami sekeluarga mmg teruja menanti kehadiran bulan punuh berkat ini... sama jugak ngan ilya... tahun ilya lebih faham... dan keterujaan untuk dia berpuasa sangat sangat teserlah... tp ako tak taulah kan cam na... Kalau dia dapat puasa separuh hari pun Alhamdulillah.... masalah cuma nak bangunkan dia sahur.. harap esok pagi senangla dia bangun.... hmmm.... Ako pohon pada ALLAH semoga puasa kami di bulan ramadhan kali ini lebih di berkati.. dan di permudahkan dari segala kesulitan... insyaallah... sayup terdengar dari masjid jemaah sedang bersolat terawih... ye ako dengan ilya je di rumah... lepas memasak untuk sahur, terus masuk bilik n tidurkan ilya... dah lena di ulit intan agaknyer.... terbayang, macamanalah abah kat kampung... berseorangan ke abah... harap abah tak berseorangan... tahun tahun lepas abah berpuasa di KL... tapi tah

keletihan.....

Salam... Petag tadi terpaksa ku tinggalkan kampung... walaupun ikut perjanjian esok sepatutnya.. tp atas urusan yang tak di rancang... aku terpaksa jua tinggalkan kampung dan abah untuk pulang ke KL... ako berdoa pada ALLAH semoga urusan esok di permudahkan dan di jauhkan dari segala kesulitan... semoga di lindungi ALLAH... aminnn...

hari hari boring kat opis

hmmm... ako kalau g opis n keja tak ada mmg hari yg amat memboringkan.... sbb rasa sumer serba tak kena.. nak buat apa kan.. tak reti asyik nak melangut ye kat depan pc nih... nak buat buat banyak keja pun dah sampai jadik tak reti... macam orang tau je ako tak ada keja... ni satu lagik yang buat ako rasa macam ako nak buat nota n rebus dia minum airnya... ako penat... bukan ako kedekut ilmu... ako letih nk explain bukan ako tangkai jering.. tp maslahnyer dalam seminggu soklan yang sama.. n ako bg penerangan yang sama... dalam seminggu asyik ulang perkataan yang sama.. terlupa, tak perasan sumer n seangkatan dengannya... larat ke weh... ako rasa lama lama ako pun dah tersalah explain dah... kadang ako cakap len dia buat len... mmg kita human bukan robot... tapi please learn from mistake. ako pun banyak buat mistake... makhluk ALLAH kan.. but please avoid sedaya mungkin... jangan dengan muka blur, muka macam datang jumpa tanya soklan yang serupa... aduhai.... dulu ako amik buk

saya minta maaf

terpana bila ketahui kata kata saya melukakan...saya langsung tiada niat.. saya pohon maaf.. maaf sesangat dari hujung rambut hingga hujung kaki... sungguh, Ya Allah sungguh saya tak berniat begitu... tp apa kemampuan kami.. itu saja kemampuan kami. jangan di hina kemampuan kami... andai kami punya apa yg di inginkan pasti kami hulurkan.. tapia apalah kami... .. tp sungguh saya pohon jutaan kemaafan.. hinalah saya jika tiada kemaafan.. maaf.. maafkan saya.. ampunkan dosa saya.. saya janji, saya suba elakkan..sungguh.. ampun.. maaf...

himpunkan semua... biar bulat terbentuk

aritu banyak yg ako taip and save dalam draft... tp ako tak jadi nak post... tak pa... ako himpunkan.. biar bulat terbentuk.... ako cuma ingin ako dan insan insan sekeliling ako bahagia... dan di rahmati ALLAH selalu. rasa lbt lg plak nk balik kg ni.... rindu benar rasanya...

maleh nak marah marah ni

salam israk mikraj... arini cam cakap ngan diri sendiri.. tak nak marah marah.. nak jaga skit lidah ni dari berkata yang bukan bukan. ako harap menjadi yang lebih baik untuk diri sendiri juga orang lain.. so, orang sekeliling tolong jangan buat benda2 yang mendatangkan kemarahan, atau menjentik rasa ketidak puasan hati ako. sekian..

tukar lagik...

hehehehe.. sesaja.. berbuih mulut dok call customer.. so ako pun tukar lagik lay out.. biarkan... bos lalu ako wat tak reti je... maleh la oiiii.... rasa macam bulan posa je arini... tak tau apsal... tak sabar rasa nak balik umah... nak rehat.. tp mana boleh balik awalkan.. so bertapa lah sampai jam 5.30pm... balik amik ilya.. rehat2 borak ngan dia... hmmm...

ada ke plak...

ilya : mama.... kalau tom & jerry boleh tak? mama: ilya... agak agak lah.. ada ke pulak.. dia gelak terkekeh kekeh... cam dalam gambar tu.... tu gambar terbaru dia.. semalam... tembam kan...

angka 21

terlambat ako update.. Sekarang dia dah 21 tahun.. Maknanyer dah macam dewasa la kan.. Ako mengaku ako selalu marah dia.. Slalu ada je yang tak kena.. Sbb dia jugak. Walaupun dia dah 21 tahun tp ako masih nampak dia macam dia baru umur 7 tahun… mungkin sbb dia manja kot or sbb dia anak bongsu. lepas je mak meninggal, dia dok ngan ako.. sejak dia form 4 sampai la skang dia dah nak abis diploma dah... ako mmg sayang dia.. tak ada sapa yang boleh ganti tempat dia... ako tak taulah dia sayang ako ke tak... sayang kot.. kalau tak takkan dia masih stay ngan ako walaupun ako marah marah.. tak bertegur? mestilah ada.. kalau ako marah ako maleh nak cakap.. sbb sebelum tu ako dah banyak cakap.. kalau dia senyap atau ako senyap maknanyer sama ada ako marah atau dia yang marah hehehehe... oh ye.. dia lahir masa umur adik bawah ako 12 tahun n masa tu ako dalam umur 15 tahun kalau tak silap... nama dia pun gabungan dari kami 3 beradik, abng sulung ako, abag no 2 ako n ako... so dapatlah nam

Best punya

hehehe.. ok.. kebizian kemalasan n segala jenis 'ke' la menyebabkan blog ako ni bersawang... bukan tak tak ada citer nak tulih... tp ishh.. tak tau nak katalah... Bulan 4 bulan yang penuh dengan warna warni... Alhamdulillah rezeki yang melimpah.. segalanyer di permudahkan... tidak ada rasa tertekan atau stress.. semuanya di lalui dengan mudah... Perniagaan kecil kecil ako? Alhamdullillah... tengah tuai hasilnya... berbaloi lah dengan penat lelah kami, berbaloi dengan pengorbanan kami... buat teman teman yg support thanks so much.. ok.. bila dah sumer ok... so ako citer skit la trip kami ke Janda Baik... ni kat TIME depa panggil TIME FORMULA 3. Ako group yang ke tiga pegi.. yang pertama n kedua dah pegi dah.. ok.. best n enjoy... lupalah masalah2 yang tak berapa banyak kat opis ni... g naik 4WD.. best... masuk sungai kluar sungai.. naik bukit turun bukit.. lalu gaung sumer.... hari pegi tu mmg la enjoy... tp.. bila balik n sampai umah rasa nak drive pun dah tak larat..

Hmmm... spoiler punya kes

Alhamdulillah... apa yang di janji dah di tunaikan... terima kasih ALLAH.. terima kasih atas rezeki Mu... Lepas tu en hubby pun kata nak letak spoiler kat keta.. oklah ako setuju sbb ako mmg suka ngan spoiler kiut persona tu.. almaklumlah keta persona kitorang basic je... tak ada eksesori tambahan... Semalam balik keja, ako tak sempat tengok.. n masa kuar balik kitorang nk g makan malam kat luar.. br ako tengok... Alamak tak seperti yang ako inginkan... tp masa en hubby g tempah dia kata mmg tempah macam yang di persetujui... so sepanjang perjalanan ke kedai makan mmg la ako pot pet pot pet.. keciwa sangat... sampai ilya kata.. apa yang mama ni.. dia pun tak faham.. adik ako senyap je kat belakang... sampai kedai makan kuar keta, ako jeling balik.... adik ako kata, oklah ni cantiklah ni... mana tak cantiknya... yang kecik tu kecik sangat ni besar skit.. (tp tolong jangan bayangkan besar macam spoiler tiang gol tu ye). Hmmm... mmg pun ako nampak ok je... tp ngapa tetiba tadi ako naik ha

pertama kali naik kapal terbang

Alhamdulillah.. semua selamat... dari 2nd mar 5th mar.. kami ke Kota kinabalu untuk ke sekian kalinya... untul ilya, itu yang pertama sebab masa mama pegi dulu awak baru 3 bulan, so mama tinggalkan awak hehehehe.. jangan marah ye.. pertama kali untuk ilya.. mmg rasa sedikit susah hati.. yelah bebudak ni unpredictable.. buatnya ak nak naik ke flight tu.. tak ke haru... sib baik ilya ok... ok sesangat sampaikan nak naik pun kata lama sangat tunggu, dah terbang dia komplen.. bergerak ke tidak kapal terbang ni.. sbb nampak kat luar tingkap tu putih je.. heheheh.. 2jam setengah atas kapal terbang tu.... dah tinggal dekat 20 minit baru dia tertidur... penat tunggu tak sampai sampai kot... sampai sana, biasalah kesukaan dia dok kat hotel.. tak kira hotel tu ada pool atau tak.. n kalau boleh dok hotel tak nak sehari.. nak berhari2.. pokai la mama... bercuti di sana ok... cumanya, masakan di sana tekak ni macam tak boleh terima.. so, makan mamak n seafood ok... ilya sukalah sebab, kat san

alhamdulillah....

terima kasih ya ALLAH, atas setiap pemberian Mu... terima kasih atas rahmat Mu, terima kasih berkat Mu sepanjang kami menjalani bahtera perkahwinan... Ya Allah, terima kasih atas kurniaan zuriat, kurniaan yang tak terhingga..penyeri hidup kami.... Alhamdulillah, hari ini genap 6 tahun usia perkahwinan kami... bukan satu tempoh yang singkaat... pelbagai onak duri di lalui.... perbagai ranjau kami tempuhi... buat suami ku, terima kasih atas nilai kesabaran yang tinggi.. terima kasih kerana sudi menerima saya seadanyer... semoga hari yang mendatang akan lebih membawa kebahagian kepada kita sekeluarga... dan semoga abang terus menjadi imam kepada kami.... semoga keluarga kita akan bahagia di dunia dan akhirat... amin....

6.55pm

situasi : masih di opis dengan suasana yang cukup tenang.. Dulu ako jarang sekali berada d opis saat2 macam ni... tapi sekarang dalam seminggu sekali dua mesti ada... keja keja n keja... tambahan ako nak cuti lama minggu depan... banyak ako kena siapkan awal.. adios.. jom balik/

Air Asia punya penangan

huhuhuhu... ako dah rasa sungguh2 nak booking.. tp hubby cakap.. tahun ni dah la, book untuk tahun depan plak... huhuhu... lambat sangat lagik untuk tahun depan... nak jugak booking nak jugak... . . . . . . . . . . . . . . . . . tp yelah, syurga isteri kan pada suami... huhuhu... ok bang, saya tak booking tau...

Terima kasih temankan kami selama ni...

aduhai.. mama kesian kat babah. tak pa babah, sabar ye.. jangan di tangisi. jangan berkabung lama sangat ye. Nanti kita cari pengganti. tulah, len kali kalau nak tukar air, kluarkan dia dulu. Pening dia tu.. muntah air dia. Rasanyer cukuo 5 tahun usia dia. berada susah senang dengan kita tp malam tadi dia pergi. tinggalkan kita sekeluarga. Robin, ikan arowana silver tu pergi menghembuskan nafas terakhir. Berat dah lbh dari satu kilo, dulu masa kita beli cuma 3 inci panjang dia.. skang dah lebih dari satu kaki... ilya kata, kenapa kita tak bawak ikan tu ke klinik veterina.. mana boleh sayang, ikan tu dah mati, kalau dia sakit mungkin kita boleh bawak. takpa, babah kata nanti babah nak beli gold arowana, hehehe... nanti kalau kita pokai kita boleh gadai ikan tu heheheh... ini dia ikan kita, sian mata pun dah putih..

eh ye ke makcik....

aduhai... lenguhnya kaki....huhuhuhu.. hari ni ako balik naik bas... pastu turun kat ampang park naik tren plak... pastu turun lat wangsa maju stesen wmaju. ako kena balik gak naik bas, sbb pn fiza, kena stayback. ako tak la sampai hati nak balik lewat lagik.. kesian kat ilya.. dah la minggu lepas direct seminggu ako balik lewat... memandangkan en hubby tadi park keta kat umah (atas nasihat ako),n makanyer terpaksalah ako berjalan kaki dari steen lrt ke rumah... bukan tak nak naik cab, tapi rasa membazir sbb kalau naik cab rasa cam dekat je umah ni.. tp bila berjalan... mak aiii... berpeluh den.... ku gagahkan jugak... ako tak risau apa sangat, cuma ako risau kalau kalau ada peragut.. ye lah... ikut tepi jalan besar ni kan... paham paham jelah... rasanyer adalah dalam 20min jugak ako berjalan ke rumah... smapai je umah, terus masuk keta... rehat bukak ekon kejap... terus g amik ilya.... sakit sehh betis ni... dah amik dia, ako singgah restoran mamak ali maju kejap. maleh nak ma

Hafiz AF7 - Awan Nano MV

ako amat suka lagu ini.. sekali gus dengan video klip nya.. sedih.. gud job hafiz.. semoga hafiz terus bertambah maju n terus merendah diri...

sebenarnya

lama ako tak update... tak ada masa? rasanyer macam ada je... tapi tahlah... tak tahu dari mana nak mula n tak tahu di mana ako nak letak titik nanti. eh wife ako pregnant dah, bunting pelamin... alhamdulillah... dia bakal dapat anak kembar, wahh dah lekat dah.. bestnyer. anak ke brapa ? anak ke dua dah... yang sulung umur berapa ? wahh bestkan.. ish, kalau tak gugur aritu mesti akak pun tunggu hari kan... ha gugur lagik... tak pa sabar ye... Ako pun tak tau nak ekspresikan macamana air muka kalu kala tu. Ako cumpa sambut dengan kalimah Alhamdulillah.. semoga sumer selamat... itu doa ako.. tapi, tipulah kalau ako tak ada rasa keciwa kan... ako pun manusia juga... manusia ciptaan ALLAH.. mesti punya perasaan. kan ALLAH ciptakan manusia ni penuh dengan keistimewaan.. khalifah di muka bumi ni. Cuma cara kita bawa diri kita je kan.. Ye, ako tak boleh mendongak ke langit, ako mesti merenung ke rumput... tp bukan ako terlalu mendongak pun cuma.... mungkin rasa jiwa tu... semalam, di sur

2011

Apa yang ako harapkan dengan nombor ni... Harapan ako akak azam ako, ako nak ako menjadi hambaNya yang lebih baik, menjadi isteri yang terbaik, menjadi mama yang terbaik, menjadi kakak yang terbaik, menjadi adik yang terbaik, menjadi teman yang terbaik menjadi jiran yang terbaik... ako mahu menjadi insan yang baik... "Ya Allah, Engkau makbulkan segala doa ku.. Ya Allah, peliharalah aku, keluargaku dan seluruh umat Islam dari segala kejahatan.."