Skip to main content

Posts

Showing posts from 2010

akhirnyer ako punya

Lama dah dia jadik kepunyaan ako. cumanyer masih tak punya masa untuk tayang kat sini.. Walaupun ianya cuma adik paling bongsu tapi ako puas hati.. yelah kalau nak di idamkan abag dia yang atas atas.. sapalah ako... uhuhuhuhu... dia jadik kepunyaan ako semenjak sebelum raya lagik... dah banyak dah jasa dia... dah jauh jugaklah dia berjalan.. bukan setahun dua ako dok intai... dari zaman purba .. sampai la yang canggih kan... hehehheehehe... bila mylove kata ok... (tp cam berat je kan).. ako pun terus je akad jadik hak ako .. hehehehehehehe.. ako harap dia tak pernah jemu berbakti untuk ako dan sumer .. dan ako harap.. ako berjaya berikan dia idung yg baru ye.... tahun depan ye... hehehehehe Hmmm.. dia dia.. antara kesayangan hamba...

buat anak mama

Buat anak mama.. ilya, mama sedih kalau ilya sakit.. ilya, mama nangis kalau ilya baring je tak lincah ilya, mama sayu kalau tengok mata ilya kuyu tak larat ilya, mama sendu bila ilya nangis pilu ilya, mama syahdu kalau ilya bagitau mama.. ilya sayang mama ngan babah ilya, mama rasa bersalah bila mama kata kenapa adik dah tak da dalam perut mama ilya, mama nak ilya tahu, betapa sayangnya mama dan babah pada ilya. ilya, mama nak ilya tahu betapa mama susah hati bila ilya demam panas. ilya, mama nak ilya tahu betapa mama bersyukur di kurniakan ilya oleh ALLAH sebagai anak mama ilya, mama nak ilya tahu ilya sepi kerna ilya masih tak punya adik ilya, mama nak tahu setiap dalam solat mama pasti ada doa yang mama tujukan khas untuk ilya ilya, mama pohon pada ALLAH ilya sihat selalu.. jadi hamba yang taat pada ALLAH dan solehah ilya, mama terharu bila setiap kali tidur ilya akan bacakan doa tidur dan alfatihah ilya, mama bahagia punya anak sebijak ilya, sesempurna ilya... ily

rasa sayu

ako, ako tak boleh cam ni... ako kena sabar.. apa yang berlaku tu mesti ada hikmahnyer.... ako tau kan... kan ako dah bagitau hati.. sabar... redha pada dugaan Allah.. pasti ada hikmahNya, cumanyer, ako kena tabah... ako pujuk hati ye... bg tau hati, jangan sayu.. jangan sedih... dia, dia, dia kan ada ramai lagik ada... ako ok kan... ako.. nko mesti ok. Astaghafirullah.. ya Allah tenangkan hati ako..

pilihan anak mama

antara mama n anak mama jarang ada rahsia... 9 bulan lepas, bila mama tahu ilya bakal punya adik...mama terus sampaikan pada anak mama...soalan pertama ilya tanya, mama nak bagi nama siapa? mama suka nama najla... ok.. dia setuju dan nama najla slalu jadi sebutan dia... tp sayang..tak ada rezeki kita... kali ni.. baru lebih kurang seminggu mama dapat berita gembira.. ilya bakal jadi kakak.. dia dah bagi nama... minat sungguh dia dengan nama 'rayyan' yang tekadang mamam dengar macam 'lion' je hehehe... tapi sayang, belum ada rezeki ilya nak jadi kakak.. dia kata, dia tak nak adik panggil dia kak long, ayong sumer...tapi nak adik panggil dia 'kakak' je... itu yang dia nak... mama ok je... tadi balik dari sekolah, sebagai mama yg faham keterujaan anaknyer untukmenjadi kakak, mama khabarkan pada ilya yg adik dia dia dah takada... babah dah tanam sebab adik dia dah meninggal... dia menangis.. dia tanya, luka tak perut mama dia ni... sbb aritu mama dia bagitau di

ako pasrah...

perbualan ako dan sahabat nun jauh di utara pagi tadi. Ako : mag, ako ada benda nak g tau ni... mag : hah.. apa dia..? ako : hmm... ako pregnant... mag : Alhamdulillah.... elok2.. dah masuk brapa bulan... ako : aritu doktor kata dah masuk 2 bulan... tapi ako tau takutlah.. sbb ada darah kuar.. mag : nko g jumpa doktor... kena banyak berehat... ako : tu la pasal.... mag.. mag... alamakputus plak... ********************* pesanan ringkas ako pada dia jam 1.32ptg ako : salam mag, dh takda. Dh kuar td masa kat klinik. Xda rezeki.. mag : xda rezeki... duduk n muhasabah diri.. tanya apa yang ko @ gani agak2 terniat nk buat tapi tak buat lagik.. kadang kita lupa... ----------------------------------------------------------- ako pasrah.. ako redha dengan apa saja ketentuan dari ALLAH. kalu kedua ako menghadapi situasi ini... andai kata yg mula dulu ako tak gugur... sekarang mesti ako tengah menghitung hari kelahiran nya... dan sekali lagi hari ni ako berdepan dengan situasi yang sama...

Time to Activate.

Arini happenin betul kat tempat keja ako.. hehehe... time to activate... kompeni ako tukar logo n also tukar corporate colour... jangan tak percaya... start 1 disember kitorang punya corporate colour adalah magenta... looks like pink but it is magenta... sumer lelaki macho n wanita lemah lembut memakai tshirt warna magenta.. kecuali ako yang saiznyer tak muat.. tension beb.. tapi tadi ako dah mintak kat bos besar ako afzal supaya bagi sehelai tshirt dia.. hehehhehe. ako letak sekeping dua gambar ye.. antara gambo yg ada wat masa ni.. gambo len dalam fb ye..

Terima Kasih WTH

tima kasih pada keta kesayangan ako, terima kashi ugak pada proton ye.. masa beli tahun lepas terus menaburkan jasa untuk tuan dia... terima kasih jugak pd dealer proton edar En Zul sbb bagi kami voucher percutian tu 3hari 2 malam... tapi yelah... dek kerana masing masing sibuk... baru je minggu lepas, 30 oct - 1 Nov dapat menebus voucher tu... tak ke manaOpun... di sebabkan cuti sekolah nak bermula ako terpaksalah tebus.. sbb kalau tak ako kena bayar plak surcharge peak date tu kan... kami ke sri costa melaka je...hotel di tengah bandaraya melaka.. yelah, ingat nak g cameron tapi penuh, pd pun sama... so, melaka je ada.. dok lah kat tengah2 bandar tu.. maleh nak cerita panjang... ada keja nak buat.. nanti ako paste la beberapa gambar buat orang jeles kan.. hehehehehe... kitorang enjoy .. bukan selalu.

sayonara...

sayonara n good luck... saya doakan semoga kalian bertemu dengan kebahagian dan pekerjaan baru yang lebih baik. Yelah, daripada kita kerja dengan hati yang dangkal, dengan kata kata yang kurang enak yang keluar lebih baik kita tinggalkan.. cuba mulakan yang baru... kata orang, kadang kala kita harus melangkah satu langkah ke belakang untuk kita terus lancar berlari... itu hak masing masing... tak ada halangan.. dan santapan makan tengahari tadi memang meriah.. tapi di sebalik kemeriahan tu, di mata kalian dan teman teman yang lain ada sayu yang bergayut... ye, kini kami merasakan ada sedikit kesepian di ruang kerja ini... ako cuma mampu doakan kalian terus menemui jalan kejayaan... dan kita pohon kepada ALLAH, mereka di berikan petunjuk.. semoga mereka berubah, supaya lebih memahami, mengerti tentang apa yang patut atau sebaliknyer... harus ingat, dunia sentiasa berputar... tak selamanya mereka berada di atas... ako masih di ruang kerja, walau ako tekun, tunduk dan khusyuk deng

tarikh 20102010

unik kan tarik nih.... tapi arini, tarikh ni bertempat di opis... ako rasa macam huru hara je... macam macam hal... ni sumer gara2 1 salah rosak semua... n kerana bahana nak kejar DSO 20 hari or strech target 10 hari... hehehehhe... moga esok lebih tenang ye... insyaallah

bila terima panggilan tepon...

hmmm.. ako baru je habis berborak dengan best fren ako.. biasalah kalau ako terima panggilan dari member lama.. mestilah ada yg nakl di sampaikan tu... maka berceritalah kami.. dari satu bab ke bab 2, ke bab 3.. sampai lah the end... dan kesimpulan cerita kami iyelah... *** jgn tak percaya bila dulu rakan bilik darjah sebelah yang tak pernah bertegur sapa dengan kita, yang dulu tak pernah tau pun yang kita ni wujud, tak pernah endah pun pada kita.. tetiba je antar msg bagitau... "amboi.. sombongnya". pelikkan... dulu masa dia ignore kita.. org2 yang tak setaraf kononnyer dengan dia.. sepatah apa pun kita tak cakap kan... ye, tu lah dia.. bila terdesak... dia tak lagik mendongak langit.. sbb lepas berbelas tahun baru dia tahu.. dia takkan dapat mencapai langit.. cuma bisa memandang dan berpijak di rumput.

10.10.10

best magika ni... ako suka... walaupun dia selesema, mama tak kisah... reward mesti kena bagi kan... saja je... dalam sibuk sumer orang nak do something dengan tarikh ni... akopun kotakan janji dengan sikecik tu... sbb pujuk2 babah dia ajak tengok movie...tp mmg babah dia tak nak... so, dek kerana dah booking 3tiket... so, rezeki pakcu lah nampaknyer... suka suka suka... n rasanyer mama dia ni lebih excited nak tengok compare si kecik nih ...heheheh ... citer ok, tak boring ni maybe sbb dia musical film, ada kelakar yg selamba, kelakar yg di buat buat n cerita dia ilya boleh faham.. so dia enjoy... n melintuk liuk badan ikut irama lagu (sbb dia tak reti lirik lagu tu). mama dia ni boleh control.. n 1st time tengok kat tgv wangsawalk mmg best... selesa. n popcorn yg sedap. cuma, kenapa ada cuma.... ilya dia mmg tak suka part part yg sedih... k

raya nan klasik di opis

sekitar majlis open house kat opis.... tema.."raya nan klasik'... klasik ke ? apapun nampaknyer sumer enjoy... terutama rena n kak roy hehehhehehe....makan makan dan makan lagik... stage... artis jemputan, ana rafali n shila oim wt maria tunku sabri yg amatlahhh peramahnyer ako suka gambar nih...

lenguh kaki ni tau

ari ni ako naik bas... lama ako tak naik bas.. arini ada 6 orang je penumpang n tambah uncle driver ada 7 orang.... pastu sumer turun kat wisma TIME.. tinggala ako n uncle meneruskan perjalanan ke ampang park... mmg la jalan jem.. pastu uncle tanya ako ni menumpang kan... akokatala mmg la sbb akolama tak naik bas.. ako drive.... sampai je depan tabung haji uncle kata jalan jem... dia suh ako trun kat situ... n berjalan ke lrt station ampang park... alamak jauh tu... ako kata depan skit la uncle... sampai lepas je skit tabung haji ako pun turun... n ako tak pandang pun bas... sedey siot... uncle pun teru u turn balik ke sg besi... ako pun menapaklah... takpa uncle... taulah ako ni tak ada rupa... serba serbi lah kurang, di suruhnyer ako menapak... naik tren sampai wangsa maju ako menapak lagi ke kereta..keta en hubby letak jauh skit sbb tak ada parking tadi... sampai umah dekat jam 8pm n ako cuma masak nasik goreng kampung je.. esok ako nak drive g opis... esok ada open opis... so,

ilya demam....

layu je muka.... kesian mama tengok.... start dari ahad petang sampai arini ni badan ilya masih panas... semalam n subuh tadi terpaksa masukkan ubat ikut bontot sbb badan ilya yang terlalu panas... takutla pulak memudaratkan... semalaman mama tido tido ayam je... mama risau kalau kalau suhu badan ilya naik mendadak.... skang ni pun ilya masih panas.... mama br je bagi minum air kelapa muda yang di rendam dengan kurma.... kata orang itu petua untuk terukan panas badan.... harap harap demam ilya akan ok. Arini mama terpaksa ke klinik amik mc... sbb mama tak sampai hati antar ke nursery... mama tak nak jadik macam semalam tetiba bursery call dalam lebih jurang jam 5pm bagitau panas badan ilya tak turun2 dari jam 2 ptng lagik... mama risau sayang... bimbang sangat... mama bergegas pecut dari glenmarie ke wangsa maju.... terus bawak ke klinik untuk kali ke dua.... ilya, mama harap ilya cepat sihat tau.... jangan demam lama lama tau... sihat cepat tau....

Emily

ako baru abis layan citer ni kat youtube sbb ako tak sempat tengok masa tayang kat tv3.. ako suka citer ni... ako mmg peminat nabila n ade putra.. best best best.... nanti nak layan lagik

masak memasak

aritu kat opis ako adalah buat main masak masak suka suki... so, dek kerana ako punya resepi kononnyer sedap.. bukan ako kata tp depa kata... so, berpeluh la kitorang memasak masak kat opis.. pada ari yang panas, api yg panas, kuali yang panas... ayam taucu magic 'pling'... ako maleh nak citer sangat sbb ako tak menang hehehehe... ako rasa en jaafar on tu tak suka makan masakan yang pedas pedas kot.. sbb bila dia tengok bilangan kg cabai burung ako pun dia dah berpoluh poluh... hehehehe.. apa pun enjoy ye... amacam... mengancam tak hahahha.. kitorang mmg memang bergambar je

Banyaknyer list keja

semoga arini ako dapat siapkan semua sekali.. atau pun 80% siap.. Ako tak faham la.. apa lagi yang dia nak nih... macam2 benda ako nak kena sogokkan depan dia... rasa dah naik darah ako ni... Ya ALLAH permudahkanlah segalanyer... Amin..

baju raya ilya

mak aii... ako rasa tahun ni baju raya budak budak memang melampau mahalnyer.... tergugat rasanyer wang dalam purse ni... apsal ye.... lotih den... pusing pusing pusing... sumer tak berkanan kat mana den ni.... so, jln penyelesaian nyer... den order online. abih cito...

semoga bersemadi dengan aman....

permergian dia sarat membawa kesakitan fizikal dan membawa bersama segala kesedihan... ako tak pernah kenal dia... hanya dalam 3 minggu kebelakangan ni nama dia asyik meniti di bibir en hubby... tentang sakit yg di tanggung.. tentang sikapnyer.. tentang fizikalnyer dan boleh d katakan segalanyer tentang dia... dan pagi selasa... dia pergi selamanyer mengadap ALLAH yang satu. ako tak sempat mengadap. betapa dia pergi bersama sarat sakitnyer... luekimia n d akhir nafasnyer pula di agnosis ada punya menyakit kanser tulang. bayangkan betapa berat tangungannyer... bila adik sendiri sudah tak bernafsu untuk merawat menjaga malah untuk melawat pun menjadi beban besar.. menjadi caci sindir.... ye, dia tak bermaya.. hanya mampu memandang... hanya mampu menelan apa yang di hamburkan... mungkin tak berkudis dengan cacian n sindiran berbanding kesakitan yang dia tanggung.. tapi dia masih beruntung punya ibu dan ayah setia menanti.. merawat.. memberikan kata kata harapan untuk dia. tanpa jemu

besar sungguh permintaan dia

kisah ni berlaku masa balik dr kampung perak beberapa hari sebelum posa. Lepas je balik dari antar anis n aina, makaner tinggal la ilya dan pakcu je kat belakang kereta... senyap.... tetiba ako dengar ilya menangis teresak esak... cam pelik jugak sbb biasanyer kalau lepas je ako tinggalkan kakak2nyer... dia mesti meraung raung nak tinggal ngan maklong dia.. 'Yaa, kenapa Yaa nangis ni..." "yaa, ni sorang sorang je kat belakang nih... tak ada sapa pun teman yaa, " "tu pakcu kan ada, kan pakcu temankan yaa kat belakang..." "hazim tu ada adik harraz, kak long tu pun ada kak anis... yaa ni sorang sorang je...." huh... mama faham beno maksudnyer. "Abis tu kenapa, pakcu kan ada," mama buat buat b "alahh.. pakcu tu lain, tak sama.. pakcu dah besar... Yaa nakk adik macam harraz tu, macam dina tu," aduhaiii... besar sungguh permntaan dia... bukan kali ni je... dah banyakkkkk kali... kalau dia nangis itu antara point dia..

teratak di kampung

Raya ni insyaallah teratak mak n abah bertukar wajah. hampir 2 bulan dalam pembinaan dan sampai ke hari ini rasanyer tinggal pasang tingkapsliding door n buat silling di dapur. 2 bulan sudah, akomenitiskan air mata bila adik kata rumah dah runtuh.... masa tu memang ako menangis.... sedih sayu bercampur baur. Walaupun kenangan tetap subur tp ako rasa rumah lama tu punya nilai sentimental yang sangat tinggi buat ako dan ahli keluarga yg lain. Arwah abg ako dengan kakak ipar ako di sandingkan di atas tu, ako pun macam tu... pak cu ako pun di satukan di rumah atas tu... skang kami pun masing masing punya anak2. Runah atas di angkat dari tapak lama kat sebelah uamah embah. Ako masih ongat la masa rumah tu di usung beramai ramai dek orang kampung. Masa tu mak lari belakang umah embah sebab takut umah tu runtuh... tapi alhamdulillah... bersatunya penduduk kg mengangkat umah tu, selamat di letakkan ke tapak baru. bayang kan.... sekarang ako dan adik beradik lain tak punya rumah atas.. su

syurgamu ramdhan

ako suka citer ni... slalu terlepas nk tengok kat tv... ako layan kat tv3 catch tv je. poster n sinopsis ni ako paste dari blog en budiey . ako suka dengan lakonan kaum lelaki dalam citer nih... tapi geram dengan lakonan si ellie n zarina tu.... episode 6yag ako ulang 2 kali ako tengok tu mesti ako menangis... sedih bagi pihak 'yassin' tu.. ako ni selalunyer lebih jiwai watak lelaki mungkin sbb ako sumer adik beradik ako lelaki.. hehehe . SINOPSIS SAMARINDA SYURGAMU RAMADHAN Bermula 10 ogos. Setiap Selasa, Rabu dan Khamis. Slot samarinda, 10 malam TV3 Pengarah: Shahrulezad Mohameddin Terbitan: Radiusone Sdn Bhd Pelakon: Elly Suriati sebagai Datuk Paduka Halimaton, Eira Syazira sebagai Marlia, Ungku Ismail Aziz sebagai Yassin, Zarina Zainordin sebagai Aishah, Aripah Damanhuri sebagai Mak Jah, Shahar Yac’cob sebagai Budiey, Nurul Elfira Loy, Noryati Taib sebagai Datin Kesuma dan Azma Aizal Yusoof. Datuk Halimatun telah berputus arang dengan Marlia. Anak sulungnya itu melarika

tak tau kenapa....

setiap kali apa yang ako suarakan pasti ada yang tak kena..... sampaikan ako rasa macam ako ni naif sangat... boleh menegur tapi jangan sampai teguran tu jadi satu penghinaan.. ako ni sebenarnyer malas nak pikir negatif.. tapi kalau selalu sangat, besi keras pun boleh jadi cair... ako harap ini cuma perasaan ako je.. astagrafirullahalazim... ya ALLAH jauhkan lah ako dari segala buruk sangka... dan jauhkan lah ako dari mendatangkan prasangka buruk dari orang2 sekeliling ku...

Selamat Pengantin Baru

Selamat Pengantin Baru Selamat pengatin baru buat teman ako dari sekolah rendah sampailah sekolah menengah... tahniah Julia n pasangan (maaf ako lupa namanyer) . Ako doakan segala yang terbaik buat nko dan suami.. semoga sama sama dapat mengharungi segala pahit manis, onak duri dalam kehidupan berumahtangga dan bekeluarga.. moga kental menghadapi segala cubaan dan cobaan...

kerana kau... huhuhuhuh

pertama kali dalam hidup ako ni, ako kena dok spital. sebelum ni mmg la ada dok spital itupun masa bersalinkan ilya.... pastu never huhuhuhuhu... dek kerana kau lif... semalam ako admit kat spital.. ni sumer gara gara sakit belakang ni... mmg dah 2 minggu lebih ako terasa sakit belakang.. tapi ako buattak tau je.. just makan pain killer... tapi kerana kau lif .. lif opis ako mmg terasa macam nak pengsan je... kena naik tangga sbb lif rosak... not bukan lif rosak but letrik tak ada.... sampai je ako kat atas.. mmg dah tak boleh nak tegak dah badan ni... sakitnyer rasa... tu tingkat 4 je... masa ako naik tangga umah tingkat 10 taklah macam tu sakitnyer.... ako pun di kejarkan lah oleh kakmaz.. bukan berkejar berlari2 anak ye... terus ke klinik n klinik pun dengan rasa bangga doktor tu inject lengan ako n wat referral letter ke sini.... so, petang semalam ako check in. doktor suh ako dok sini untuk 2 malam... huhuhuhuhu.. macam2 pengalaman baru ako kat sini.... kang lawak pun ada... g

oh brazil

piala dunia..... ako mmg tunggu game malam nih.... masa game start kek carrot ako dalam oven... sbb teringin nak makan carrot cake.... bila kek ako dah masak n agak sejuk, ako dok putar cream cheese dia.. masa tu kalau tak silap brazil masih lead lagik.... tengah putar, belanda score 1... n belanda score lagik satu.... masa tu ako tengah nk mendeko kan kek ako.... oleh kerana ako sokong brazil... n carrot itu warnanyer oren... inilah yg terjadi... tapi.. ada ako kesah? Akotunggu game argentina plak... ako sokong argentina.... sebelum kalah.... selepas kalah

selamat hari abah, abah....

entry khas untuk abah ako yg tersayang.. tak ada tukar ganti dalam dunia nih... abah, yati sayangkan abah... sayang sesangat... lepas mak pergi pada abah yati curahkan kasih yati..kalau boleh yati nak abah duduk sama dengan yati.. tapi abah mmg tak nak kecuali bulan posa abah datang berehat umah yati n umah abg lin... abah, yati ucapkan jutaan terima kasih atas kasih sayang abah, tunjuk ajar abah, pengorbanan abah dan segala yg abah berikan pada yati adik beradik.... tak termampu yati nak balas abah.. sungguh tak mampu... abah, yati tahu abah sunyi.. bila mak dah tak ada.... 5 tahun abah lalui kesunyian tu... yati pun sunyi bila mak tak ada.. tapi yati tau abah kuat... walaupun 5 tahun sudah yati slalu nampak mata abah berkca.. slalu nampak abah termenung sensorang... yati selalu nampak abah seka air mata abah... yati nampak abah... yati tau betapa sayangnyer abah pada arwah mak... macam tu jugak yati n adik beradik yg lain... abah, jiwa lelaki abah di uji lagik dengan pemergian a

rindu terlerai, berakar rindu

bila balik melaka.. mmg nampak sangat ilya rindu kat nenek ngan atuk dia.... ngan atuk mmg dia boleh ngam... ngan nenek hmmmm..... kureng skitttt je.... semalam, pakngah ilya slamat terbang menunaikan umrah... dan alhamdulillah, selamat sampai jam 11 malam tadi.... dan jugak baru kejap tadi ako terima panggilan dari madinah... abglin... Alahmdulillah dia dan kak su sihat di sana... dari call di sana baru je asar dan kita di malaysia dah nak masuk waktu isyak.... Ya Allah ako pohon... lindungilah mereka di sana, berkatilah umrah mereka, makbulkan lah doa doa mereka, permudahkanlah segala kesukaran mereka, amin....

apa buat arini??

spaggeti guring & swedish meatball.... peminat tegar.. di paksa oleh mama.. ilya thumbs up please.... huhuhuhuh hmmm... tak ada apa pun... pagi masak la spageti goreng, en hubby sibuk nak makan sementara en hubby g basuh keta... sambil tu nak try buat swedih meatballs wt cream sauce... resepinye pun... kak maz bg ingat2 lupa punya resepi.... dari one of AFC program.... ako pun main bedal je.... masak bagai nak rak... biasalah, spaggeti tu senang jelah... tapi nak meat ball tu macam leceh skit.... last siap gak.. tapi ako tau la sama ke tidak rasanyer.... tp masa nak goreng spaggeti, en hubby kata...oklah, member dah tunggu kat bawah nak g memancing.... hwuaaaa... ni nak marah ni... tadi beriya sangat nak makan.... mmg dah janji dari malam tadi nak g memancing.. janji jam 7am tapi tadi sampai 9am tak sampai.... en hubby kata, dia dah breakfast ngan brother umah ujung tu... so, sapa nak makan ni? apa lagik, anak mama la kan... ilya mmg peminat spaggeti.. Masaklah apa cara

Lunch yg hot dan brownies buat ilya

kat K4... makan kek n marshmallow mula thanks to my team leader sbb blanja kitorang makan kat pizza hut lunch tadi.... but so sorry sbb kereta u excident. walaupun u punya kereta tak teruk tapi i rasa poket u teruk la jugak sbb kereta yang melanggar tu kategori kereta import tapi tak kebal. Pelik jugak,baru je ako nak terjenguk tengok ada kereta ke tak... tetiba je.. opssss..... dah kena dah.. huhuhu... tapi tak pa... sabar ye.... satu lagik yg hotnyer... balik dari makan kitorang kena naik cab sbb tukang blanja terpaksa ke pejabat loyer...takpalah.. bila dah menapak ke taxi stand tengah panas dan perut yg kenyang.. terus je stuju naik teksi 'premium' tu... ako teragak agak.. tapi bila 2 orang teman ako dah bersiap sedia masuk.... ako turutkan je.... duduk je dah RM6.. pastu jalan skit ako jeling meter dah naik RM8, jeling sekali lagik meter dah RM10, jeling lagik RM13, jeling lagik dah RM15, last stop depan opis RM17.20....ako rasa macam tak berbaloi je.. tapi nakwat cam n

kesakitan selepas menikmati kelazatan....

foto ehsan google semalam ako buka main sedap lagik makan mee bandung yg di kirim pada teman.... tu lah mula niat nak makan me kungfu tapi bila taip sms dan send ke teman mengada tukar menu pada mee bandung... habis makan je dekat jam 2 semalam.. jam 3 lebih ako dah rasa macam nak muntah... terus masuk toilet.... apa lagik... muntah, cirit birit... tak sampai setengah jam badan ako dah berpeluh n rasa macam dah tak larat nak berjalan... dah la ako drive semalam... mmg ako tak daya nak drive balik umah... ako mintak jasa baik pn fiza bawak ako balik... Ako dapat rasa fiza bukan main pecut lagik... ako dh mmg tak larat sangat dah.... ako mintak izin team leader ako balik.... terus ke klinik doktor rasa lengan ako sejuk ke... doktor, itu sejuk sbb aircond kot... pastu doktor teru inject ako... ye ako mmg perlukan injection..... lepas tu bali

ilya, please say tq to babah.... thank you babah....

Kat klinik nih.... dh masuk kali ke 2 ke sini... suka sup dia..... ilya ni makan sup, ketam, udang n mushroom je... yg lain tak... malam tadi lepas g klinik amik ubat sakit mata ilya n ubat batuk, babah bawak kitorang makan kat retoran kak eita sup ekor stim boat... beshhh.... en hubby blanja...makan sampai nak terkeluar balik.. amik set untuk 2 orang je tapi rasanyer macam terlebih lebih.... ilya memang penggemar sup sama macam babah dia... dan mama ni penggemar tomyam... so sebelah periuk tomyam dan sebelah lagik sup ekor.. sup ekor siap bertambah tapi tom yam tak... mama sorang je makan... oklah ako rasa berbaloi kalau nak di bandingkan makan yg buffet... kalau bwk jai ok kot yg buffet tu... so, awal kitorang kluar awal jugak lah kitorang balik.. planning nak g down town kat cheras kensel sbb ilya dah tido... masa baru pukul 10.30pm... letih agaknyer... next time ye.... menikmati eskrim kat mcd ampang point.....