Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2010

Alfatihah...

alfatihah buat anak kecil bernama Syafiah Humaira Sahari... pengakhiran hidup anak kecil yang comel ... ako sebagai seorang mama, mmg tak mampu untuk menahan air mata.... sungguh, sungguh ako sedih dan ako tak dapat bayangkan bagaimana kesakitan yang di tanggung. oleh tubuh kecil itu. ako tak sanggup untuk membaca rentetan kehidupan anak kecil ini hingga ke titik air riwayatnyer... Ya Allah, lindungilah kami hambamu dari kejadian sebegini dan Engkau berilah kesedaran kepada mereka... Semoga roh arwah di tempatkan di kalangan orang orang yang beriman...

berjangkit

sian dia tertido dah cepat sembuh ye sayang hari ni mama kat umah.... tak keja, terpaksa amik EL. Ilya demam selesema... ni mesti berjangkit dari mama ni. Sbb dalam jam 4 mama terjaga dan rasa dahi ilya panas sangat.. terus ke dapur amik ubat demam yg dah nak abis tu.... terus kejut ilya makan ubat.. patutlah tido dia gelisah je.... pagi tadi bangun badan ilya kurang skit panas n ilya sibuk nak pegi sekolah, tapi babah call kata tak payah antar ke sekolah harini sbb takut demam dia jadik kuat balik... mama amik EL dan bawak ilya ke klinik amik ubat, skang ni lepas je makan ubat kejap je belek2 buku yg baru d beli kat bawah ni terus tertido.... hmm... mama doakan ilya jgn demam lama lama tau... cepat sembuh ye...

bila la nak mampu ni

Arini ni kesihatan ako agak teruk skit... selesema batuk sakit tekak badan seram sejuk... tapi ako gagahkan ke opis sbb ako tak nak mematikan semangat etman ako untuk ke townhall session. So, la ni ako ngan TL ako je kat opis .. ohhh ada beberapa lagik kat uung sana sbb telinga ako dapat je menagkap bunyik gelek ketawa depa... ako surf internet.. jamu mata, dah macam nak rabak mata tengok benda idaman ako nih... bila lah ako mampu nak memiliki... mahal bagi ako... ako kena pikir beratus ratus kali sebelum ako korbankan wang ringgit ako... CANON EOS1000D... ni untuk bigenner DSLR camera.. ako bukan nak jadi profesional pun.. tapi terlalu ingin memilikinya... Dari zaman abis sekolah dari jenis SLR camera sampailah yang dan ada digital punya.... huhuhuhuhuhu.. pernah terbawak dalam mimpi, wahh seronoknyer masa tu.. Ada reta tu sendiri, tapi rupanyer mimpi je.... Ako aim tahun ni moga di izinkan ALLAH untuk memiliki nya satu.... atau ada sesapa nak hadiahkan pada ako.. Alhamduli

oh mama suka... dia tak payah pakai pampers lagik.....

dah lama ako nak upload gambar ilya pakai bj sekolah dia... Haziq Kindergarden.... gambar ni masa mood dia baik sangat, sbb slalunyer ilya mmg liat nakl bangun pagi... skang ni perangai dia kalau nak g sekolah mesti nak dandan rambut.. aduhai.... kita dah la lambat kan.... nak dandan nak dandan dua plak tu.. kalau tak meraung raung.... so, ikutkan jelah.... slalu tengok gambar ilya dok tersengih sana, tersengih sinikan... hari ni mama berjaya snap gambar dia tengah nangis syahdu, maknanyer bukan nangis yang meraung... nangis syahdu sbb kena cubit sikit kat peha sbb nakal... sian kan... air mata berlinangan...... sora pun tak kuar.. kuar bunyik macam anak tikus tersepit je.. dan yang ini je sekeping yang ako dapat snap sbb waktu ni dia pejam mata kerana terlampau sayu.....hehehehehhehe ...................................................... teruja jgk mama nak menaip nih... dah lama nak try ilya tido tanpa pakai pampers.. tido malam... sbb sejak ilya umur 2 tahu

CNY

sedia beraksi nasib baik tak terperolos ching ching.... comey anak singa nih bos tempat keja ako ni mmg baguih la.. mmg rocks la... sempena cny dia siap bawak ahli ahli tarian singa dan singa singa tu sekali ke kawasan parking kat opis n naik dari satu tingkat ke satu tingkat sampailah tingkat ako tingkat 4... ako sebenarnyer kalau tengok dari jauh ok je... tapi bila singa dah dekat ako rasa macam gayat la ... ramailah yang menyahut seruan untuk pakai serba merah, ako taklah......nak kata ako tak menyahut seruan tu tak juga, but may be tak sampai seru kot untuk pakai merah ari ni... hmmm... ako pun rasa pelik.... kenapa ye... hmmm.... garuk kepala

cameron highland

cameron highland... kami datang terliur tak? ni baru je sampai ni.. sedap kan.... mula je tu... last mak lang depa yg makan buah tu... depa makan eskrim je sedap... sesejuk makan cendawan plak.. ilya mmg peminat cedawan.. kakak kakak dia tu pertama kali cuba tu... kat lobi hotel selepas makan malam depan hotel je... babah amik gambar... goyangkan landing dalam bilik.. HARI ke 2 di cameron highland jom petik stoberi cam best je.... sayang.... beratur mama, ok tak ? anis relaks kejap jam 12.30noon comot On the way back tutup la plak kilang ni.. rileks lagik... anak mama... hmm.... oh.. memang sedap.. best giler... cam nilah rupanya juara yang tewas..... Cuti yg panjag dari 11 feb sampailah 15 feb..esok dah keja.... hehehe.. alhamdulillah sumer berjalan dengan amat lancar sekali n hajat ajo teringin sangat nak bercuti ke cameron tercapai... walau pun hanya satu malam kat sana tapi ako cukup puas hati... thanks hubby for your understa

12 Feb 2010

Terima kasih bro bos, terima kasih bebanyak... terima kasih jugak bukan teman2 yang sudi update kat ako ye.... semoga Allah memurahkan rezeki kita sumer dan makin maju ye... aminnnn....

kena tag la pulak

hmmm... dah lama ako tak kena tag ni... hari ni ako kena tag dari mama si haziq . Kak yati try jawab seikhlas hati ye.... 1. First time jumpa your hubby bila dan kat mana? ni yang ko pun konpius.. bila pertama kali ako jumpa en hubby, yg pasti ako dah lama la ngintai dia masa dia pakai moto besar lagik.. masa dia rambut panjang, masa dia excident motor, masa dia jalan terhenjut henjut, masa dia naik satria putih samapailah bila dia tukar naik wira... 2. Love at first sight? Ohh... ohhhh tidak sama sekali... dah jemu ako pandang masa tu tapi tak datang2 pun cinta... nyampah ada.. hahahahah... jangan aaaaa.... bila dah kuar sama, baru lah ada kimia.. hehehehe 3. Who is he when the first time you met him? hmm... dr dulu sampai la ni en hubby maybe orang yg sama.... cuma dulu dia kurus la ni kami seimbang,... hahhahahahaha.... pandaikan ako jaga dia.. hehehehhe 4) How long it takes for him to ask you out for a date? hmmm... rasanyer masa tu tak lama... dalam 2 minggu en

email yg ako terima ari ni

hehehehe.. dia macam tau tau je ako atau lebih betul kami warga keja tengah tensi.. tertunggu2 dlm email tu dia tulis... "keep smilling, so don't tensi tensi ok..." mmg tengah tensi ni..
kat maju junction... time ni lah mak mentuo tepon suh balik kg pintu masuk zoo melaka...ilya mmg pencinta binatang ada tak nampak macam adik beradik? ilya & aidil cucu nenek ke ? kegumbiraan teserlah tempat keja atok sokonglah saya... sekolah berjaya nak balik kl dah kat kl dah sabtu lepas balik melaka... yelah dah mak mentuo tepon... ada urusan keluarga mungkin... so, d kesempatan itu berjalan jalan la ke melaka tu.... mau pegi jonker walk tapi banyak letih loo.... layan gambar je ye....