Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2009

4 April 2007

Hmmm... bagi setengah orang cam best je nombor tu kan.. tapi ada jugak yang kata nombor tu tak elok dlm bahasa cina membawa maksud mati.. hmmmm.... ako tak nak komen pasal tu... Tapi bagi ako, tarikh tu tarikh keramat... pada 4 april 2009 ada ceritanya.. cerita mengenai abang sulung ako. Abang Mat... Ako rindu dia.. ako sayang dia.... ako sentiasa tengiang2 gelak tawa dia bila tengok citer kartun.. ye hobi abg mat memang suka tengok citer kartun... walau anak dah dua memang tahap dewa dia minta kartun kalau di bandingkan dengan anak2... kadang sampai melejeh lejeh air lior... nak wat cam na kan... dah minat dia... gigit kuku pun memang tabiat dia jugak.. sbb tu dua2 anak yang di tinggalkan punya habit yang sama... kalau dulu masa abah tak nak beli sofa.. cuma ada kerusi malas yang jalinan tali2 yang di perbuat dari getah... warna merah, hijau, kuning tu. kalau abah tak ada, n di sbbkan abg mat abang yg sulung so prioriti memang untuk dialah duduk atas bangku... kami sumer duduk kat

seminggu yang panjang

minggu ni memang minggu yang mencabar...... dengan keja yang banyak... ilya plak demam.... ssian kat dia.... ako datang keja cuma 2 hari je minggu... ampun bos... tak boleh nak buat camna dah.... sian sangat kalau ilya yg dalam keadaan demam di hantar ke taska.. bukan tak percaya tapi rasa macam jadi mama yang zalim plak.. apalah sangat kalau cuti di korbankan demi zuriat sendiri... amanah ALLAH pada kita... Kalau demam ilya mmg cam tu.. mata jadi kuyu je.. tapi kali ni sbb tak nak minum air atau susu... bibir pun pecah skit... tambahan plak jari dia yang tak reti diam tu kan.. dok menarik2 kulit kering kat bibir dia tu... waktu tu kalau boleh tukar tempat ako rela ako yang demam cam tu... jangan dia... bila ilya demam tido malam mmg tak mencapai tahap lena.... kejap kejap dia akan terjaga dan merengek... adui sayang, mamam tau sayang tak selesa.. tapi nanti lepas ni sayang mesti lebih baik dan membesar lebih sihat.... biasalah proses pembesaran kan... Harini nampak dah mula bert

Mama doakan cepat sembuh

2 hari ako EL.. Kesian ilya.. demam.. dari hari ahad, isnin, selasa... tadi dia kena ke taska jugak... demam dia dah banyak kurang.. cumanyer babah ilya call, bgtau masa hantar badannyer sedikit panas... Beginilah perasaan seorang mama bila anaknyer tak berapa sihat... tak senang duduk di pejabat... ilya, mama doakan ilya cepat sembuh..

selepas mc

kepala sakit, idung gatal berair, kepala pun rasa nenong sangat.. kak zela coti.. customer plak banyak songeh... huhuuhuhuhu...... lemahnyer rasa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . akhirnyertiba waktu balik...

jumaat.. penghulu segala hari

kat luar sana nun mendung... kat dalam sini hmmm... lebih kurang cam tu gak... hmmm... tadi dah print dah beberapa bait-bait resepi.. heheheh... nak try wat ujung minggu ni... yelah kan... untuk 'anak-anak'... kalau dok umah je tak ada wat apa2 yang thrill ... harap menjadik.... sapayang nak jadi tester my la ke umah ye... ok perut ni rasa semacam je... cam paksa rela je nih...

mati lampu mati lampu mati lampu

hmm... tulih tajuk tu sbb kat sini pc terpadam dengan sendirinyer tapi lampu sumer ada.. ako maleh nak pk pasal apa.. tapi mungkin sbb ujan lebat sangat kat luar tu sampaikan ako takut nak angkat tepon.. makanyer suis on of tu ter off... makanyer pc jeyang terpadam.. so, ako punya keja tak taulah.. rasanyer tak sempat nak save.. esok je ako cek.. sbb la ni kalau nak bukak email pun lambat sangt pastu terus je dok camtu je... so better jangan bukak... lagipun dah jam 5 lebih... arini ako ingat nak naik bas ampang park balik tapi takutlah plak jem teruk nak sampai sana... berejam2 la plak nanti.. kesian la ilya tu.. dah la semalam ako amik dia lambat.. takkan arini pun nak amik lambnat jugak kot kan... hmm... tengoklah cam na nanti...

jawab tag jap..

hishh.. tak reti ako benda nih... tapi dik kerana rasa hormat sesama kenkawan dan adik adik (cik ain) ... dan menambahkan keseronokan dalam blog ako jawab seikhlas dan setulus hati ye.. kalau tak betul jangan marah ye... 1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu? Sumer ahli keluarga ako... termasuk mentua punya keluarga (ku menantu pilihan) 2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri? hmmm... apa ye.. hand bag kot... tapi guna duit hubby .. kira oklah duit hubby duit ako jugak 3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu? Allah.. dah kawin dah pun... impian dulu kat tepi laut.. tapi mak nak wat tepi umah.. kira oklah tu.. meriah.. janji tok imam kata "sah" 4.Berapa lama hubungan kamu berkekalan? Doakan hubungan sekarang ini berkekalan ke akhir hayat... 5. Adakah anda sedang di lamun cinta? Hmm... ya.. cinta sampai rasa nak mamuun dah sekarang nih... 6. Dimanakah restoran akhir kamu makan malam? hmmm.... kat cheng ho... dan restoran

sibuk ke apa tah ni.....

Arini april fool... tah apa ke jadahnyer tu.. tapi yg nyata ako tak pernah sambut.. lantaklah april foll ke, may fool ke, june fool ke... ada ako kesah... bak kata anak ako.. no no no... ako rasa arini tinge ako cam melebar skit dari biasa... pastu rasa macam kejap kembang kejap kincup... hahahahha boleh cenggitu... ako memang akan di serang rasa penyakit cam tu bila jiran sebelah bercuti dan terpaksa melayan karenah ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiii manusia yang kadang derang lebih nampak system CMS ni dari ako... Ako rasa macam nak putuskan talian je... Tapi tu sumer biasaklah.. panggilan berdering bunyi duit... duit.. duitt... cuma ako kesian sbb kadang penyakit tu terpaksa berjangkit dengan adik sebelah ako nih... yelah... zalim zalim ako nih... tak sampai hati ako nak tengok dia cam tu.. dah la belum kawin, tak sempat menikmati erti perkahwinan... 'pesaing' pun dia tak sempat rebahkan... tapi nak wat cam na kan... sama sama makan gaji.. cuma ari makan mcd.. customer ni yang ca