Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2009

hati panas

Dari semalam ati ako panas je.. 1. La ni oleh kerana kedudukan opis yg 'agak' jauh.. so ako naik bas comp jelah.. turun kat lrt abdullah hukum... Dah la ramai.. ada satu keluarga ni mmg tak tahu etika naik public... bawak anak bini sumer oklah kan... orang mmg ramai.. naik plak kat tempat mmg padat.. dia boleh dok kata orang2 yang bertolak2 tu bodoh.. eiii... nko nak bawak famili nko bersuka ria.. naik la kereta beb... ni tak... pastu dok menyongkang tengah pintu.. orang nak turun pun nko buat muka macam batu je... sakit giler hati ako ni... 2. perjumpaan pertama kat sini... mula dengan suasana yang aman... dengan tempat yang santek.. tapi lepas tu jadik panas.. panas... panas.. panas... ako pun rasa macam panas je... panas hati.. panas telinga... panas otak.. 3. ako terima email forward yang tak abih dok kutuk kompeni tempat ko keja.. adui haiii... apalah salahnyer kompeni ako nih. dulu pun dia makan duit kompeni ni jugak.. emailnyer berbunyi begini.. &qu

tak ada motivasi

Arini ako datang opis awai.. tumpang keta cik fiza.. Laju je meluncur membelah kabus pagi.. almaklumlah ako turun umah ke opis jam 6.30am... Awai kan... Lepas antar Naufal terus ke federal highway... N sumpah potong jari ako masih blur lagik nak ke opis cam na.. huhuhuh... cam na sesekali nak bnawak keta nih.. Kalau ke opis sesat balik lagiklah confirm sesat kan... Sampai tujuh lebih... standardlah kan, kalau dah sampai awal pegilah menjamu selera dulu... gerai tu betul betul depan SSF Curtain... tapi tak bukak lg.. so tengok jelah... meleleh la air liur.. mahaii pun kalau nak beli... Cikna, arini sunyi tau.. ciknatak datang keja.. cik na mc.. sian cik na... En Baju biru mesti risau.. jgn risau ye En Baju biru.. Cik Na akan sihat dan aklan berkicau seperti biasa... Cik Na. esok datang tau.. boring tak ada member nak berborak... Moga sihat ye.. Arini balik naik Bas comp so kenalah balik tepat waktunyer... Bye...

welcome to glenmarie

Hari ni hari ke dua ako kat glenmarie…Nak ke sini Alhamdulillah tak berapa lah terasa penatnyer… tambahan ako ada driver.. hahahaha… pemandu ku jutawan… Berseronot.. menyeronot bersama 4 orang teman lagi… sorry pit.. mmg padat keta nko ye… sian keta tu… tapi tak pe.. kalu kita guna n saying keta tu.. keta tu pun akan saying kita balik kan.. Gambar hari pertama di sini… ada tapi cik na tak bagi lagik… guna camera dia… Cik june pn tak bagik lagik… Tapi kepulangan ke Wisma Time… Ya Allah.. punyalah lama rasanyer… Huhuhuhu.. lagik ako kesian kat keta apit.. Kat kaki apit.. kat penumpang yang berbadan dua yang sarat(arini dia mc).. Tapi apakan daya.. kan yang ni yang kita plan… But tak apa kan… tak lama pun.. this week je… next week kita naik bas.. more comfort… Semalam ako sampai ke wisma time jam 8 malam… n drive balik umah melalui jalan yang mmg dah kenal bunga tayar keta ako… sesak… almost setengah baru keluar dari jalan kecik tu… Kesian si kecik ako… jam 8.30pm baru ako amik dia

pre perpindahan.............

hmmmm.................. arini rasanyer macam pre perpindahan ke glenmarie yang rasanyer bakal mengundang macam masalah... tapi ako sentiasa doakan suma akan berjalan dengan lancar... Proses packing rasanyer dah lama start... buat kotak.. masuk kertas2 yang terlampau banyak dalam kotak.. n last ako rasa macam nak post je Cik Na tu dalam kota.. giler suka tengok kotak.. tengok jelah gambo sesikit kat bawah ni... ... kita boleh.....

sesaja

arini bos coti.. antar anak ke sekolah kot... Ramai yang bercoti n jalan raya pun cam ok jelah... tapi next week tak tau lah.. mau berbulu kaki ako ni tekan gear break n minyak. bulan-bulan ni mmgbulan tough untuk ako.. Buat ayahanda mertua... menantu'da berdoa agar ayahanda mertua cepat sembuh... Adik'da ipar ku... moga cepat matang kay... used your mind to talk not used your finger.. adios.. Oh ye... Zack.. Selamat pengantin baru ye.. amboi lamanyer coti honeymoon... Nanti bila nko balik keja jgn lupa ako nak tengok gambor ye.. Nanti ako wat entry khas untuk nko ye..